Infinity

Infinity_bookAutor: Sherrilyn Kenyon
Originální název: Infinity
Knižní série: Chronicles of Nick
Díl: první
Žánr: young adult, mágové, démoni, upíři, měňavci, vlkodlaci, zombíci, bohové
Věková hranice: 15+
AHodnocení: 5 hvězdiček

Nick Gautier žije se svou matkou v chudší části města a na prestižnější školu se dostal jen díky stipendiu. Což mu jeho spolužáci dávají každý den pořádně sežrat. Kluci si z něj rádi dělají boxovací pytel a jeho matku častují jednou šťavnatější urážkou za druhou.

Nickova matka totiž pracuje jako striptérka, aby je oba uživila. Jeho otec totiž momentálně hnije ve vězení. Šikanu a nelehký život Nick zvládá docela obstojně. Jen se možná až příliš často dostává do rvaček a dalších problémů.

A jeden takový jej dostane do pořádného průšvihu. Ten zahrnuje jednu divnější a nebezpečnější bytost vedle druhé, kupu nových a záhadných lidí… a v neposlední řadě také zástup krvežníznivých a masochtivých zombíků.

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN)
Počet stran: 464 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 25.5.2010
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, duben 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bože, to byla naprostá šílenost!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tuhle sérii jsem měla v hledáčku už hodně dlouho, ale pořád jsem nějak četbu odkládala a říkala si, že bych určitě měla dříve přečíst tu kupu knih, co se mi hromadí doma. Jenže… znáte to. Když člověk dostane chuť, nejde to jinak.

Tahle kniha je naprostá šílenost. Jako byste jeli na horské dráze a nevěděli, jestli se vám ten pocit, kdy se v několikakilometrové rychlosti řítíte do neznáma a řvete na plné pecky, líbí a jste prostě napumpovaní adrenalinem… anebo je to prostě ujetost nad ujetost. Řeknu vám, že jsem to od sebe naprosto nedokázala odlišit. Hned od začátku vpadnete do Nickova života a postupně na vás skáče jedna postava za druhou, děje se jedna šílenější věc vedle druhé, střídají se pohledy postav jako na běžícím páse… a dobrou polovinu knihy vlastně netušíte, co se děje a jestli se vám to vůbec líbí.

Jenže Nick je neskutečně symaptická postava. Nemá vůbec lehký život, ale pere se s ním prostě po svém. Už dlouho jsem nečetla tak vtipnou a sarkastickou knihu. Nick je prostě bezkonkurenční postava, kterou nemůžu k žádné jiné přirovnat. Protože taková nejspíš ani neexistuje – anebo jsem se s ní ještě nesetkala. Sherrilyn kluka puberťáka vystihla dokonale. Jasně, nejsem kluk, takže netuším, co mají dospívající kluci v hlavě. Ale Sherrilyn o tom má hodně dobrou představu a… prostě vás dostane. Jednou, dvakrát, třikrát…

Sherrilyn je známá hlavně díky své úspěšné adult sérii Dark Hunters, která čítá více jak 20 dílů a dočkala se také svého manga zpracování. Chronicles of Nick má být desetidílná young adult prequel série, která se zaměřuje na dospívání Nicka. Jelikož jsem původní DH sérii nečetla a ještě dlouho bude trvat, než se k ní dostanu a než si ji vůbec přečtu, nemám nejmenší potuchy, co která postava z původní série vlastně v CON dělá, co je a co od ní můžu čekat. Ještě míň vím, co se vlastně z Nicka vyklube. A je to jenom dobře.

Protože takhle bláznivá kniha vás prostě chytne a nepustí. Když nebudete číst, budete uvažovat o tom, co se na dalších stránkách asi bude dít. Co za bláznivost si na vás Sherrilyn vymyslí. Co bude s Nickem. Co bude s tou hromadou postav, ve kterých prostě budete mít guláš. A budete uvažovat, kdo je přítel a kdo ne. Skvělá kniha. Možná nesedne úplně všem, ale já jsem z ní opravdu nadšená a Nicka jsem si hodně, vážně, vážně hodně, oblíbila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..