Heatová a vlna žáru

Autor: Richard Castle
Originální název: Heat Wave
Český název: Heatová a vlna žáru
Knižní série: Nikki Heat
Díl: první
Žánr: pro dospělé, detektivní, drama

Česká anotace: Kniha Heatová a vlna žáru nese všechny znaky dobré detektivky – záhadu, akci, zločin… a atraktivní vyšetřovatelku v podobě Nikki Heatové, detektiva newyorského policejního oddělení vražd. Nikki vyšetřuje vraždu významného realitního magnáta. Musí při tom čelit nejen různým spletitostem případu, ale také přítomnosti vtíravého a poněkud nafoukaného novináře Jamesona Rooka. Detektiv Heatová není zvyklá brát si servítky a do každého vyšetřování jde naplno. Tentokrát se ale vše zkomplikuje, a to jak při policejním pátrání, tak v jejím vztahu k neodbytnému žurnalistovi.

Svižně napsaný příběh zaujme skalní příznivce slavného seriálu, ale i jeho naprosté neznalce. Je vhodný pro bezmála každého dospělého čtenáře – skvěle namíchanému koktejlu humoru, napětí a akce by odolal jen málokdo.

Nakladatel: Hyperion (EN), Zoner Press (CZ)
Počet stran: 208 (CZ)
Vazba: Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 29.9.2009
Vydání v ČR: 2011

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
Datum četby: 10 dnů, duben 2012, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No teda, nějak jsem se s tou knihou nemohla popasovat…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Díváte se na seriál Castle na zabití? Ne? Tak to byste měli! Jde totiž o výborný seriál. Co myslíte, že tak může vzniknout z jedné tvrdé a zapálené policistky a věčně laškujícího a trefného spisovatele? Skvělá kombinace zábavy.

A jelikož Richard Castle je věhlasný a všemi oblíbený spisovatel, rozhodli se tvůrci seriálu opravdu vytvořit jeho novou knižní sérii. Tu totiž píše v samotném seriálu a předlohou pro jeho hlavní hrdinku, Nikki Heat, je jeho spolupracovnice, detektiv Beckettová.

Nikki Heat má na krku další případ, který se zprvu jeví jako sebevražda, později se ovšem ukáže, že jde o vraždu. Postupem času na povrch začíná vyplouvat jedno zajímavější tajemství za druhým a Nikki tak má celou škálu podezřelých a pravděpodobných vrahů. Jenže ne všechno jde tak, jak by si představovala, jelikož jí za krk dýchá mírně otravný a věčně zvědavý cenami ověšený noblíbený novinářský pisálek Rook.

Ten si totiž usmyslel, že Nikki a práce policistů je jeho nový novinářský projekt. Nehodlá přijít o něco zajímavé a jak to tak vypadá, začíná Nikki až nebezpečně přitahovat. A míchat práci dohromady s milostným vztahem může být někdy kámen úrazu.

Abych pravdu řekla, tuhle knihu mám doma koupenou už dávno. Koupila jsem si ji ve chvíli, kdy jsem se dozvěděla, že u nás vyšla, protože mám seriál moc ráda. Nathana Filliona zbožňuju. Ve všem, v čem jsem jej viděla hrát, byl skvělý. Buffy, Firefly a Serenity, Dr. Horribles Sing-Along Blog… Je v něm něco, co vás prostě baví. A myšlenka toho, že si přečtu knihu, kterou napsala jeho seriálová postava, se mi líbila.

Nedávno jsem se k prvnímu dílu konečně odhodlala, jelikož mi ten druhý doma čeká na recenzi a nerada začínám sérii od druhého dílu, obzvlášť když mi ten první doma leží nepřečtený. Řeknu vám ale, že jsem se do knihy nějak nemohla pořádně začíst. Nejspíš to bude hlavní postavou, Nikki. Ani v seriálu mi její „předloha“ zase tolik nesedí, fandím spíš Castleovi, a to se nejspíš odrazilo i v tom, že jsem v knize hlavní hrdince ani tolik nefandila.

Bohužel, kvůli Nikki je Rook spíše v pozadí a neprojevuje se jeho charisma, které je založeno na jeho míněné seriálové předloze. Myslím, že by si toho místa zasloužil daleko víc a tím pádem by i ta kniha dosáhla stejně jiskřivého náboje, jakého se nám dostává v seriálu. Navíc je dost zvláštní, že jsem pachatele odhadla hned na začátku, i když se mě autor v průběhu řešení záhady snažil všemožně zmást. Asi toho mám nakoukáno a načteno nějak moc 😀 Doufám, že mě druhý díl bude bavit víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..