Zajímavosti z blogosvěta (3)

Už jsem vás dlouho neinformovala o novinkách, které mě trkly do nosu. Takže je to konečně zase tady…

Knižní vesmír

Pokud sledujete profil mého webu na FB, určitě vám neunikla zpráva o tom, že jsme s Abyss opět daly hlavy dohromady a spustily projekt všech projektů – vlastní knižní eZin Knižní vesmír. Samozřejmě, že plno podobných webzinů na internetu existují mraky, ale tak nějak nám na nich něco chybí. Náš web je pořád ještě v plenkách, protože si nejdřív musíme zmapovat, co všechno by vás zajímalo a pak si to mezi sebou nějak rozdělit. Ovšem děkujeme vám všem za vyjádřená slova podpory! Ani jsme netušily, jaké ohlasy získáme. Víme, že to není dokonalé, ale za nějaký ten čas to bude určitě lepší. Děláme to pro radost svou i tu vaši. Pokud byste se chtěli stát redaktorem, podívejte se sem. Držte nám pěsti, aby vše hezky odsýpalo.

Měsíční čítárna

Minulý měsíc jsme s ostatními českými knižními blogery přišli s čtecím projektem, do něhož se můžou zapojit úplně všichni. O co jde? Každý měsíc vybereme jednu knihu, kterou společně přečteme a budeme si navzájem sdělovat své postřehy a poznatky. Jsme rádi, že se náš společný projekt dočkal takového ohlasu a že si někteří z vás přečetli knihu, po které by jindy třeba ani nesáhli. Březnová čítárna si v hlavní linii vzala na mušku knihu Hvězdný prach od Neila Gaimana. Druhá klasická linie pak čte knihu 1984 od George Orwella. Budeme rádi, když se k nám v četbě připojíte!

Jarní (ne)blogová anketa

Haiska a Paži si pro nás připravily jeden zajímavý zpovědní knižní projekt. Má dvě části – v jedné budete zpovídat lidi ve svém okolí a v té druhé budete na otázky děvčat odpovídat vy. Myslím, že se projekt děvčatům rozhodně podařil, protože něco takového jsme tu ještě neměli. Na více informací se můžete podívat tady anebo tady.

Recenze, které se mi líbily

I tentokrát bych vás ráda upozornila na několik recenzí, které se mi líbily, nebo mě zaujaly: Erebos, Povolání: Zaklínačka, Blood Red Road, Virus, Ukolébavka, Dokonalý pár, Nebezpečná láska, Eldest, R. U. R., Pokrevní pouta, Malé klamárky.

A co vás tento týden v knižním blogosvětě zaujalo?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Rodaw napsal:

    Skvělý článek.
    Netušila jsem, že knižní vesmír je Váš, je to pro mě docela šok 😀 V každém případě je to úžasný web, moc ráda na něho chodím, daří se Vám :-))
    Nějaké Tvé doporučené recenze si určitě přečtu.
    Rodaw recently posted..Vampýrská akademie 5 – Spoutáni magiíMy Profile

  2. Nikki Finn napsal:

    miluju tyhle posty!!!
    Nikki Finn recently posted..Filmová podoba týdne #5: StmíváníMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..