Waiting on Wednesday (59)

Dark Star
Bethany Frenette

Audrey Whitticomb se nemá čeho bát. Její matka je superhrdinka zvaná Jitřenka, nejobávanější bojovník proti zločinu v celém Twin Cities, takže se těžko bude Audrey cítit v nebezpečí. Tedy až do chvíle, kdy ji do sladkého nočního vzduchu nenaláká něco, co by se jen těžko dalo považovat za člověka – něco s drápy a zuby a širokým šarlatovým úsměvem.

Teď Audrey zná pravdu: její matka po nocích nebojuje proti zločinu. Bojuje proti Harrowers – vzteklým, nemilosrdným bytostem, které byly uvězněny v podzemí po celé věky. Ale i přesto se některým z nich podařilo utéct. A vypadá to, že mají zájem na tom, aby byla Audrey mrtvá, jen proto, že je jednou z příbuzných.

Aby přežila, bude se muset naučit ovládat svou sílu, kterou vždycky měla. Když se k někomu dostane příliš blízko, naplní ji jeho nejtemnější vzpomínky a někdy dokonce vidí i do budoucnosti. Jen kdyby se dokázala dostat co možná nejblíž k Patricku Tuge, silnému Harrowerovi, který se maskuje jako člověk, aby mohla použít svou schopnost a odhalit jejich další tah. Ale Leon, matčin panovačný, neuvěřitelně přitažlivý pobočník, má jiné představy. V poslední době nespustí Audrey z dohledu.

Když jedna nemyslitelná zrada uvrhne celý Minneapolis do nebezpečí, objeví v sobě Audrey divokou a nezkrotnou sílu. Může tak jít o klíč pro záchranu jí samé, její rodiny i celého města. Anebo může jít o sílu, co zničí všechno a všechny, které miluje.

Tahle kniha mě trkla do oka včera čirou náhodou. Obálka mi přišla docela tuctová, hlavně ta divně nastrčená holka na vrcholu budovy. Jenže pak jsem si přečetla tu anotaci a i když vyznívá trošku divně, docela mě to nadchlo. Přece jenom… superhrdinka? Proč ne, může to být i legrace. Kniha vychází až 23.října 2012, takže si pár měsíců počkám.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. annejude napsal:

    Kniha s námětem superhrdinů zní děsně dobře – jsem milovník všeho á la Heroes, X-Men, Batman,… takže je fajn vidět, že téma už není jen komiksovou záležitostí:)
    Obálka sama o sobě bez dívky by nevypadala špatně, nebo aspoň kdyby tak nevyčnívala. Takhle tam působí jako „rušivý element“, který někdo odněkud vystřihl a plácl ho tam.
    annejude recently posted..Waiting On Wednesday (#24)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..