Top Ten Tuesday (8)

Tohle meme má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 obálek knih roku 2012 (o kterých zatím vím) ~

Nevím, jak jste na tom vy, ale já se kolikrát nechám nalákat krásnou obálkou. Pravda, už několikrát se ukázalo, že příběh stál za starou belu a ani ta nádherná obálka tomu nevypomohla. Ale nevadí, to je riziko podnikání 😀 Podívejme se tedy na obálky knih, které mě upoutaly.

1. Born Wicked (Jessica Spotswood)
No řekněte, neupoutala vás obálka hned na první pohled? Mě tedy ano. Je docela legrační, že dřív, než jsem vůbec narazila na samotnou knihu, viděla jsem podkladovou fotku obálky v jednom fotografickém časopise a říkala jsem si, že se fotka opravdu vyvedla a že by se mi líbila i jako obraz na stěně.

 
 
 

2. Above (Leah Bobet)
Tahle obálka mi připadá správě tajemná, zajímavá, přitom docela odstrašující. Proč odstrašující? To ta křídla. Docela mě děsí. Tajemná díky tomu vyvážení tmavých barev se světlými místy. A zajímavá je tím, že dívka sedí na docela pustém místě, daleko od města, které ji jakoby osvětluje. Rozhodně podařená obálka.

 
 
 

3. Under the Never Sky (Veronica Rossi)
Tohle jednoznačně nádherná obálka, o které jsem vám říkala tuším už někdy v létě. Moc se mi líbí odstíny modré kombinované s lehkou červenou. Modelka v červném vychází zpoza světla a font názvu knihy je dostatečně poutavý. Doufám, že se stejné obálky dočkáme i u nás.

 
 
 

4. Illuminate (Aimee Agresti)
Další z velice povedených obálek. Líbí se mi kontrast červených šatů modelky a šedího pozadí. Název knihy je hodně zvýrazněn velkými ornamenty a na pozadí vidíte stín křídel.

 
 
 
 

5. Rapture (Lauren Kate)
Série Andělé má jedny z nejkrásnějších obálek vůbec – tedy až na tu třetí, která mi do celku jaksi nepasuje. Líbí se mi úplně všechno. Modelka, font, barvy, prostředí. Jsem strašně zvědavá, jak celá série vůbec skončí.

 
 
 
 

6. Time Snatchers (Richard Ungar)
Na obálce se mi líbí zachycené cestování v čase. Myslím, že je motiv hodin velice originálně pojat do spirály. Do toho ještě stěna okolo té spirály hodin a kluk natahující se z časového víru po něčem, co by třeba mohl ukrást. Velice originální obálka a krásná..

 
 
 

7. Insurgent (Veronica Roth)
Už obálka prvního dílu série byla úžasná. Líbí se mi ten strom ve víru – z jedné strany jako by umíral, přitom z druhé rostou nové lístečky. Navíc pozadí má velice zajímavou kombinaci barev. A dole přijíždí vlak. Jsem zvědavá, co se bude dít.

 
 
 
 

8. Slide (Jill Hathaway)
Taky vám obálka přijde taková jako ze sna? Anebo přímo v záři reflektorů? Tak trochu i působí lehce rozostřeným dojmem. Barevně snad jen ve dvou nebo třech tónech. Hodně poutavé.

 
 
 
 

9. A Temptation of Angels (Michelle Zink)
Nejsem sice fanoušek série Proroctví sester, musím ale uznat, že obálky si ovšem vybírat umí. I obálka její další knihy se velice vyvedla. Modelka mi tak trochu připomíná Scarlett Johanson. Líbí se mi ty jemné barvy, zdůraznění očí modelky, i když má teda dost plné rty. Ale celkově i ta mlha okolo je poutavá.

 
 
 

10. The Selection (Kiera Cass)
Plno lidí sice obálce vytýká, že si modelka prý čuchá k podpaží, no, mně to nevadí. Myslím si, že se obálka velice vyvedla a vypadá rozhodně dost dobře. Nevím ovšem, jestli mám vůbec chuť si knihu přečíst po jednom dosti nepěkném incidentu s recenzí na knihu a neadektávní reakcí agentky autorky i samotné autorky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Martin napsal:

    Mě se nejvíc líbí ta šestka. Je opravdu pěkně pojatá.
    Martin recently posted..Recenze: První čarodějovo pravidlo – Terry GoodkindMy Profile

  2. Zuzana napsal:

    U Selection můžeš počkat na seriál.

  3. Markuš napsal:

    Vybrala si moc pěkné obálky… Rok 2012 je celkově, co se krásných obálek týče, dost plodný 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..