Posuď knihu podle obalu (64)

Valkyrie Rising

Název knihy: Valkyrie Rising

Autor: Ingrid Paulson

Datum vydání: 9.10.2012

Anotace na Goodreads: V Norsku se nikdy nic neděje. Alespoň Ellie ví, co očekávat, když navštěvuje svou babičku: poklidnou rybářskou vesničku a dlouhé, pomalé letní dny. A možná se konečně dostane zpoza stínu svého naprosto dokonalého velkého bratra, Grahama, zatímco tady bude.

Co ovšem Ellie nepředpokládá, je Grahamův otravný kamarád Tuck, který se k nim na cestu přidá. Ani si nepředstavovala, že tady kluci mizí a ona se dozví příběhy o nemožných únosech. A už vůbec nepočítá s tím, že se v ní probudí něco silného a starověkého a že to něco jí bude šeptat, aby se připojila k mytologickým bojovníkům.

Místo klidu a pohody se na ni nabalí věci, které jedna holka z L.A., co chtěla strávit jen letní pobyt v Norsku, prostě musí zvládnout! A když zmizí Graham, je na Ellie – a věčně sarkastickém, přesto přitažlivém Tuckovi – aby odhalili pravdu o všech zmizeních a zmařili nebezpečný plán.

Můj názor: Na knihu jsem narazila úplnou náhodou na jednom ze zahraničních blogů a dřív, než jsem si přečetla, o čem vůbec je, mě zaujala právě obálka. Je sice trošičku divné, že ta modelka vypadá, jako by šla spíš na nějakou párty, ale nevadí. I ta tajemná postava v pozadí vypadá jak pěst na oko, ale zase se mi líbí ta krajina, lehká mlha a ten lehký nádech ornamentů po stranách obálky. Nápis knihy je docela normální, i když u písmen V a R jsou taky nějaké ornamenty. Plus nad i pod názvem knihy je další červené lehce průhledné zdobení. Možná je to na jednu knihu až moc, ale zase nějak extra mi to nevadí. Nejspíš to bude proto, že mám ráda krajinky 😀 a celkově to tak na mě působí dobře. Co se týče samotné anotace, jsem dost zvědavá, jaký bude příběh z Norska. Kor když je spisovatelka Američanka. Vždycky je zajímavé číst příběhy zahraničních autorů, kteří si na mušku vzali nějakou evropskou zemi, přesto nikdy v Evropě nebyli. Je to vlastně totéž, jako když my píšeme příběhy z Ameriky. Na příběhu je pak poznat, jestli autor vážně onu zemi navštívil, anebo jsou to jen jeho představy. Viz výborné vykreslení Paříže v Die For Me (autorka v Paříži žila) a dost ujeté vykreslení Prahy v Daughter of Smoke and Bone (Kazimír? jako vážně?).

 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. VeEee napsal:

    byla by to super obálka, nebýt té divné úpravy fontu, jinak ta mlha tam, fíha 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..