Knihy měsíce – leden 2012

Tentokrát přicházím s nej knihami ze měsíc leden. Je zvláštní, že i během zkouškového a všeho toho šrumu jsem dokázala přečíst tolik kousků.

PočátekFractureMagie útočíMagic StudyDvě zrcadlaCinderUnder the Never SkyVirusArizonaCity of Bones: Greenhouse Scene [Jace's PoV]Touch of PowerTangled Threads

Hitparáda

Nejlepší kniha
Magie útočí (Ilona Andrews)

Proč: Za leden bylo hodně těžké vybrat jednu knihu, která by byla jasně nejlepší. Adeptů na tenhle post bylo docela dost, ale nakonec zvítězil třetí díl série Kate Daniels. Myslím, že jsem vám tuhle sérii už dostatečně vychválila, ale nezaškodí vám to ještě jednou připomenout. Jestli máte rádi tu správnou směsici akce, vtipu a přitažlivosti, určitě do série zainvestujte. Neprohloupíte.

Nejhorší kniha
Dvě zrcadla (Karolina Limrová)

Proč: Neříkám to moc ráda, ale je to prostě tak. Ke knize jsem nepřistupovala s příliš velkým očekáváním, takže jsem nebyla nějak příšerně zklamaná, přesto si myslím, že autorka měla rozhodně na mnohem víc.

 

Největší překvapení
Virus (Kathy Reichs)

Proč: Sice sleduju seriál Sběratelé kostí, ale přece jenom sledovat seriál je něco jiného, než si od samotné autorky knihu přečíst. Navíc ještě knihu pro dospívající. I proto jsem byla tolik překvapená tím, jak výborná tahle kniha byla. Detektivní příběh byl hezky propleten s lehce paranormálním jevem. Jsem hodně zvědavá, co se v další díle bude dít.

Největší zklamání
Fracture (Megan Miranda)

Proč: Od knihy jsem čekala rozhodně mnohem víc. Myslela jsem, že mě bude z příběhu naprosto mrazit, přitom budu úplně hotová z toho, jaký krásný vztah mezi sebou dva hlavní hrdinové mají. No, nedočkala jsem se.

 

Nejnapínavější kniha
Touch of Power (Maria V. Snyder)

Proč: Z další knihy od Marii jsem byla pořádně nadšená… což určitě víte, protože o tom melu pořád. Jenže když člověk objeví knihu, která ho naprosto dostane, samozřejmě ji chce hned doporučit všem okolo sebe a dotlačit je k tomu, aby si ji taky přečetli a pak jeho tvrzení potvrdili. Vždyť o tom všem to naše blogování je, no ne? 😀

 

Nejvtipnější kniha
Magie útočí (Ilona Andrews)

Proč: Musím říct, že kniha od knihy je to vtipnější a vtipnější. Kate je správně rázná a sarkastická, což mi sedí. Její prupovídky a rýpání hlavně do Curran… 😀 Líbí se mi, že ani ostatní postavy ve vtipnosti nezaostávají a rozhodně si nic nedarují.

 

Nejnudnější kniha
Dvě zrcadla (Karolina Limrová)

Proč: Ne, vážně ne. Když mě kniha nenutí nedočkavě otáčet stránku za stránkou, abych zjistila, co se bude dít dál, je jasné, že mě to vážně nebaví. Kniha mi nepřišla ani nijak výrazně akční. Dva lidé – tedy, oprava, člověk a upír – na sebe čučí skrz zrcadlo a tak se do sebe zamilují. Uh, no dobře. Možná kdybych měla zrcadlo, kterým bych mohla mžourat na Jensena Acklese, tak se rozhodně nebudu bránit 😀

Nejromantičtější kniha
Touch of Power (Maria V. Snyder)

Proč: Je to zvláštní, ale vážně jde o nejromantičtější knihu měsíce ledna, protože mám prostě ráda ty love/hate vztahy hlavních postav. Moc se mi líbil vývoj vztahu mezi Avry a Kerrickem. Ke konci knihy to bylo až neskutečně dojemné.

 

Nejočekávanější kniha
Under the Never Sky (Veronica Rossi)

Proč: Na Under the Never Sky jsem se hodně těšila, protože jsem už dlouho dopředu na zahraničních stránkách četla velice pozitivní ohlasy. A kniha mě rozhodně nezklamala, spíš naopak, byla správně syrová, nebezpečná, zajímavá, přitom i lehce romantická. Jsem moc ráda, že se knihy dočkáme i v češtině.

 

Knižní série objevená v tomto měsíci
Upíří polibky (Ellen Schreiber)

Proč: O knižní sérii jsem sice díky ZonerPressu věděla už dávno, přesto jsem byla příjemně překvapená, když se ji rozhodli vydávat také v češtině. Pokud hledáte nějaké strašně seriózní upíří čtení, tady rozhodně nepochodíte. Pokud se ovšem chcete odreagovat a nevadí vám prdlé nápady hlavní hrdinky, pak se rozhodně nebudete nudit.

 

Nejlepší cover knihy
Under the Never Sky (Veronica Rossi)

Proč: Originální obálka knihy se mi moc líbí. Hlavně ten kontrast různých odstínů modré barvy, do toho ještě Aria… Doufám, že i u nás ponechají klasickou obálku.

 

Nejhorší cover knihy
Arizona (Eden Maguire)

Proč: Pořád nechápu, kde vzali, že na obálky strčí lidi s křídly. Uh, oh, eh. To pak člověka nutí si myslet, že jde o knihy s andělskou tématikou a ne o zombíky.

 

Největší crush
Curran (Kate Daniels ~ Ilona Andrews)

Proč: No já nevím, musím to vůbec vysvětlovat? Naprosto ho žeru, fakt. Sice má obrovský ochranářský komplex a musí být snad pokaždé po jeho, ale i tak 😀

 

Hrdinka měsíce
Avry (Touch of Power ~ Maria V. Snyder)

Proč: Avry je pro mě rozhodně hrdinka měsíce. Hlavně po tom všem, co ji v životě potkalo a přestože nechtěla udělat to, co po ní chtěli, přesto se nakonec rozhodla obětovat.

 

Hrdina měsíce
Perry (Under the Never Sky ~ Veronica Rossi)

Proč: Kdybych měla zůstat sama v nebezpečné a nehostinné krajině, určitě bych chtěla mít vedle sebe hlavně Perryho. Zamilovala jsem si ho také díky jeho lásce k synovci.

 

Pár měsíce
Kate a Curran (Kate Daniels ~ Ilona Andrews)

Proč: Jednoznačně jednička měsíce. Ti dva jsou jako oheň a voda, jiskří to mezi nimi tolik, že se divím, že ještě nelítají jiskry a strašně se těším na čtvrtý díl, protože tuším, že tam se konečně dají dohromady.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Zuzana napsal:

    Na nekonečnou oblohu jsi mě navnadila, ale počkám si až na české červnové vydání.

  2. Ells napsal:

    V Krásných mrtvích nejsou andělé? :-O
    Ells recently posted.."Knižní zpověď VII" (Čtení v hromadné dopravě)My Profile

  3. Kristen napsal:

    No, já osobně jsem si upřímně myslela, že v těch Krásných mrtvích jsou andělé, vážně jo :D… I když mě asi hlavně ovlivnila ta obálka no. Sice jsem měla doma i první díl, ale nakonec jsem ho zase vrátila do knihovny. Jedním důvodem bylo, že jsem neměla čas a tím druhým, že jsem na to nečetla zas tak kladné recenze.
    Tu sérii Kate Daniels jsem si koupila hlavně kvůli tvému vychvalování :D… Teď už jen najít čas na přečtení 🙂
    A mě osobně se ten Virus od Kathy Reichs hodně líbil. Její styl psaní mi sedl a proto se teď chystám na její knihy pro dospělé, také mám ráda seriál Sběratelé kostí a navíc moje mamka její knížky vážně vychvaluje 🙂
    Kristen recently posted..Filmová podoba týdne (4)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..