Dreaming Awake

Autor: Gwen Hayes
Originální název: Dreaming Awake
Knižní série: Falling Under
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, magie, démoni, sukuba, inkubus

Anotace na Goodreads: Padla pro něj do světa nočních můr. Teď je ale čas na snění pryč, ve skutečném světě může být jejich láska stejně křehká…

Když se Theia Alderson poprvé ve svých snech setkala se záhadným hezkým klukem, netušila, jak ji její setkání s Hadenem Blackem – a také zamilování se do něj – změní život. Aby Hadena zachránila, obětovala vše. A tahle nebezpečná dohoda může mít trvalé následky.

Teď se Theia vrátila do Serendipity Falls a začíná bojovat se stejně smrtícím hladem, který tolik mučil i Hadena. Když studenti na střední škole propadnou podivné nemoci, nemůže si Tehia pomoct a začíná pochybovat o tom, jestli za to nemůže právě Haden a jak dlouho dokáže hladu vzdorovat ona sama.

Říše nočních můr je nehodlá nechat jít. Někdo z Hadenovy minulosti je odhodlán zničit Theiu skrz naskrz a začne s těmi, kteří jí jsou nejbližší. Nutí tak Theiu rozhodnout se mezi rodinou a přátelstvím a láskou, která byla už od začátku odsouzená k neúspěchu.

Nakladatel: NAL Trade (EN)
Počet stran: 336 (EN)
Vazba: Brožovaná((EN)
Vydání v USA: 2.1.2012
Vydání v ČR: vyjde

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 4 dny, březen 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tak tohle jsem vážně nečekala…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Páni! Já prostě ani nevím, co na to všechno pořádně říct. Ani nevím, jestli jsem se nějak výrazně na tohle pokračování těšila anebo spíš ne. První díl byl hodně dobrý, ale skončil tak všelijak, že klidně nemusel mít pokračování, přitom mohl. Chápete, co tím blábolením vůbec myslím?

Theia se dostala ze světa nočních můr a teď by se měla opět zapojit do života, jaký vedla dříve. Jenže to dost dobře není možné, protože nic nemůže být takové, jaké bývalo. Haden i Theia moc dobře ví, že je Mara nenechá jen tak uniknout, a proto společnými silami bojují proti tomu, co přijde. Ovšem nemůžete být připravení na všechno. Vždycky se objeví něco, co byste nečekali a co byste si nedokázali představit ani v těch nejhorších nočních můrách.

Čtení knihy jsem dlouho odkládala. Nejspíš to bylo z toho důvodu, že jsem měla obavy z vývoje událostí. Ale nakonec mě druhá kniha překvapila stejně jako to udělala ta první. Tahle série vybočuje z klasických YA příběhů stylem, jakým je psána. Máte tu klasickou paranormální zápletku, ovšem do toho všeho se vám sem tam vystřídají pohledy, objeví se popisy děje a postav tak zrůdné, že kdyby z toho byl film, rozhodně by šlo o pořádný horor, anebo se vám celý příběh převrátí naprosto vzhůru nohama.

Takových knih není moc a myslím si, že ne všem se budou líbit. Svým způsobem jsou i dosti složité, protože nikdy nevíte, na čem jste a jestli je příběh tak ujetý a příšerný, nebo tak promyšlený a skvělý. Byly momenty, kdy jsem si říkala, jestli to Gwen myslí vážně, když mě krmí jedním blábolem za druhým a pak zase chvíle, kdy jsem byla ze všeho naprosto paf, dokonce jsem i v jednom momentu uronila několik slz, protože… tohle jsem rozhodně nečekala.

Kniha má v sobě něco, co vám přijde přitažlivé. Vztah Hadena a Theiy je prostě zvláštní. Byli byste nejradši, kdyby na to konečně hupsli a bylo by po problému. Ale ono vlastně ne, on by vznikl problém další. A tak si jenužíváte to žhavé jiskření a říkáte si, že je to prostě síla.

Děj druhého dílu je mnohem akčnější než tomu bylo u toho předchozího, je zde i míň romantiky, více odhalování a boje proti nebezpečí. Potvrdila jsem si, že ze všech nejvíc jsem si zamilovala právě Hadena, protože na něm krom té jeho démonské půlky prostě něco je. A taky proto, že jsem naprosto propadla jeho odlovování „love“. To je prostě strašně cute! Hned za Hadenem je tam ovšem Gabe, který se mi zalíbil už dříve. Theia je jako hrdinka silná a je hezké vidět, že se mnohem více projevuje a bojuje. Ame, Donny i Varnie prostě patří do party a vážně bych to bez nich nešlo. CHyběli by mi.

Vypadá to, že třetí díl se nechystá, i když kniha skončila zase tak, že by nějaké to pokračování klidně i mohlo být.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..