V únoru 2012 vychází

Ani tento měsíc vás neochudím o přehled zajímavých knih, které tento měsíc vycházejí. Většinou tento článek publikuju už 11. v měsíci, tentokrát jsem ovšem měla jiné starosti (čti: zkoušky), takže poněkud opožděně, ale přece!

~ Česko ~

Jak začíná láska (Jak začíná láska #1)
Meg Cabot

1.2.2012
BB/art

Melissa Fullerová, redaktorka společenské rubriky v časopise New York Journal, žije poměrně poklidným životem do té doby, než je její sousedka doma přepadena a v kómatu převezena do nemocnice. V bytě této starší dámy zůstává doga a dvě kočky, jichž se Melissa ujme. Po čase se jí konečně podaří vystopovat sousedčina synovce Maxe, jehož požádá o pomoc. Tento známý módní fotograf a playboy má však jiné plány než se starat o tetina zvířata, a tak místo sebe pošle kamaráda, který mu ještě ze studií dluží službičku. Situace se ovšem komplikuje, když se do sebe Melissa s domnělým Maxem zamilují.

Za všechny prachy
Janet Evanovich

1.2.2012
BB/art

Poněkud ztřeštěná Stephanie Plumová, rodačka z Trentonu, je na tom mizerně. Nemá práci, nemá peníze a navíc jí právě zabavili auto. Dostává nabídku – mohla by začít spolupracovat s agenturou, která se zabývá kaucemi. Stačí dopadnout jediného výtečníka, který byl propuštěn na kauci a posléze se nedostavil k soudu, a může shrábnout deset tisíc dolarů. Připadá jí to jako skvělá možnost výdělku a rozhodne se to zkusit.

Její první úkol spočívá v tom, že má vydat spravedlnosti bývalého policistu Morelliho, obviněného z vraždy prvního stupně. Joe Morelli je však její kamarád z dětství, ba možná i víc než kamarád. Není snadné vyřešit dilema, zda ho právě Stephanie má poslat za mříže. Každý se musí ohánět, aby se v této džungli prosadil, jenže ona má občas sklon nejdřív řezat – a teprve dodatečně měřit. Pokud rychle nevezme rozum do hrsti, mohlo by se svérázné Stephanii snadno stát, že první mrtvola, s níž se v budoucnu setká, bude její vlastní…

Lovec démonů (Oliver Nocturno #4)
Kevin Emmerson

1.2.2012
CooBoo

Oliver a jeho bratr Zlocius k sobě nikdy neměli blízko, ale v poslední době se vztahy mezi nimi ještě zhoršovaly. Ovšem když je nalezen zavražděný člověk a stopy vedou k jaguárovi, který utekl ze zoo – a do nějž se kritické noci přímo před Oliverovýma očima vtělil jeho bratr – začíná se Oliver o Zlociuse bát. Vraždění pokračuje a Zlocius nechodí domů, a tak Oliver zahájí nebezpečné pátrání – pátrání, jež odhalí mnohé nečekané souvislosti… a při němž je v sázce víc, než je Oliver ochoten ztratit.

Vytržení(Pád #3)
Lauren Kate

2.2.2012
Knižní klub

Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti.

Moje recenze

Nejsem sériový vrah (John Cleaver #1)
Dan Wells

8.2.2012
BB/art

Patnáctiletý John Wayne Cleaver je nebezpečný a dobře to ví. Je posedlý sériovými vrahy. Nechce se však stát jedním z nich, a proto si ve svém vlastním zájmu – a v zájmu bezpečí svých blízkých – stanovil přísná pravidla, jimiž se řídí. Snaží se žít normální život tak, jako by šlo o soukromé náboženství, které jej může ochránit před zatracením.

Johnova matka provozuje pohřební ústav a s mrtvými těly se tak setkává od dětství. Vlastně je má rád. Mrtvoly nevyžadují ani neočekávají empatii, kterou John neumí poskytnout. Možná proto rozpozná, že na těle, které policie nalezla v jedné zadní uličce, je něco divného – a uvědomí si, co tato odlišnost znamená.

Poprvé se tak John musí postavit tváří v tvář nebezpečí, které nevychází přímo z něj a neumí je ovládat. Zlu, jež může ohrozit všechno a všechny, které by měl mít rád – kdyby ovšem mohl.

Rudá jako rubín (Edelstein Trilogie #1)
Kerstin Gier

8.2.2012
CooBoo

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. A co teprve když pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem?

 

Zásvětí (Zář #2)
Alexandra Adornetto

14.2.2012
Knižní klub

Bethany Churchová je anděl, který byl seslán na zem, aby tu bojoval s temnými silami Zla. To, že se zamiluje, součástí jejího poslání nikdy nemělo být, ale přesto mezi Beth a jejím smrtelným přítelem Xavierem Woodsem vzniklo silné pouto. Ale ani Xavierova láska a péče andělských sourozenců Gabriela a Ivy neuchrání Beth před děsivou jízdou na motorce, ke které je přinucena lstí a díky ní se dostane až k samotným branám pekla. Démonický Jake Thorn se nakonec nechá přesvědčit, aby Beth pomohl dostat se zpět na zem. Cena, kterou za to požaduje, však zničí Beth i všechny, které tolik miluje…

Predátoři (Jezdci časem #2)
Alex Scarrow

15.2.2012
BB/art

Liam O’Connor měl zemřít v moři v roce 1912.
Maddy Carterová měla zemřít v letadle v roce 2010.
Sal Vikramová měla zemřít při požáru v roce 2026.
Ale všichni tři dostali druhou šanci – pracovat pro organizaci, o jejíž existenci nemá nikdo ani ponětí. Má jediný cíl: zabránit v cestování časem těm, kteří by chtěli změnit minulost…

Když Maddy omylem otevře časové okno v místě a ve chvíli, kdy neměla, vrhne Liama o šedesát pět milionů let zpátky, do loviště smrtelně nebezpečného a až dosud neobjeveného druhu prehistorického dravce. Dokáže se Liam spojit s Maddy a Sal, než ho dinosauři rozsápou na kusy – a svede to, aniž by narušil minulost tak, že by svět byl vydán napospas zcela nové, strašlivé realitě?

JEZDCI ČASEM existují proto, aby nás chránili. Aby zabránili cestovatelům v čase ve zničení světa…

Prokletí (Stefanovy deníky #3)
L.J.Smith a spol

15.2.2012
Fragment

Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne…

 

Jane
April Lindner

15.2.2012
Ikar

Novodobé zpracování klasického příběhu o Janě Eyreové je současným milostným příběhem s dramatickou zápletkou. Jane Mooreová se po smrti rodičů vzdá studia na výtvarné škole a přijme místo chůvy malé holčičky, jejímž otcem je stárnoucí bývalý rocker. Dívka se sžívá s malou Maddy a chodem domácnosti Thornfield Parku, postupně začne podléhat kouzlu zkušeného podmanivého muže a poprvé v životě se zamiluje. Dům ale skrývá tajemství, které život všech obrátí naruby.

 

Tweety s city
Elizabeth Rudnick

15.2.2012
CooBoo

Claire nemůže uvěřit, že si ji na Twitteru našel její vysněný kluk. Myslela si, že si jí nikdy ani nevšimne, ale jak se zdá, rozumí jí líp než kdokoliv jiný. Twittersmír je ale záhadné místo, kde se občas přátelé chovají jinak než v reálném světě. A aby toho nebylo málo, Claire si uvědomí, že je zamilovaná do úplně posledního kluka, který kdy připadal v úvahu…

Žena v černém
Susan Hill

17.2.2012
Metafora

Pyšný a osamělý Dům u Úhořího močálu vévodí slaným, větrem bičovaným mokřinám, přes něž vede cesta po hrázi s nezvyklým názvem Devět životů. Mladý londýnský právník Arthur Kipps, který je vyslán na pohřeb jediné obyvatelky domu, však netuší, jaká tragická tajemství se za zavřenými okenicemi skrývají. Teprve když zahlédne vyzáblou mladou ženu, od hlavy k patě oděnou v černém, začne se ho zmocňovat plíživý pocit nejistoty, který ještě posilují podivné poznámky místních obyvatel a neochota mu cokoli bližšího sdělit. Kdo je ona tajemná dáma a co má společného s hrůznými událostmi, které se ve zdech opuštěného sídla a kolem něj odehrály – či snad odehrávají dodnes?

Malá ručka
Susan Hill

17.2.2012
Metafora

Staré domy mívají prazvláštní – a nebezpečné obyvatele…

Když se antikvář Adam Snow náhodou ocitne v zahradě zpustlého starého sídla, stane se něco neuvěřitelného. Do dlaně se mu vplíží neviditelná malá ručka!Zpočátku je spíš zmatený, ale postupem času se dostaví záchvaty paniky, jako by ho někdo vlekl vstříc smrti. Jaké hrůzy se v polozbořeném domě a jeho kdysi skvostné zahradě, odehrály?

Když mu však na cestě do odlehlého kláštera, kam si jede prohlédnout vzácnou knihu, v bouři skočí pod auto přízračné dítě, je jasné, že své děsy v Anglii nenechal. Všechno nabývá stále tajemnějších a zlověstnějších obrysů a s mrazivou jistotou spěje k nečekanému rozuzlení…

Šerochodec (Šerochodec #1)
Kat Richardson

22.2.2012
Fantom PRINT

Harper Blainová, soukromý detektiv ze Seattlu, se zotavuje ze smrtelného zranění. Návrat z „druhého břehu“ ji otevírá dveře do zóny Šera, do říše duchů, upírů, čarodějnic a magie, která existuje mezi naším světem a světem mrtvých. Harper se snaží svůj život vrátit do normálu, avšak její noví klienti patří převážně do paranormálního světa a Harper, jako Šerochodec, je brzy vtažena do boje mezi ambiciózními upíry a rozzuřenými duchy. Zatímco se její případy proplétají, Harper odhalí spiknutí, které ohrožuje všechny paranormální bytosti v Seattlu a ona sama musí brzy volit mezi ctí a přežitím…

Když mu však na cestě do odlehlého kláštera, kam si jede prohlédnout vzácnou knihu, v bouři skočí pod auto přízračné dítě, je jasné, že své děsy v Anglii nenechal. Všechno nabývá stále tajemnějších a zlověstnějších obrysů a s mrazivou jistotou spěje k nečekanému rozuzlení…

Přes moře písku (Temný anděl #2)
Meredith Ann Pierce

22.2.2012
CooBoo

Aeriel zlomila prokletí vampýra Irrylatha a vrátila mu jeho lidskou podobu. Ve snech ale Irrylatha stále pronásleduje bílá čarodějnice, a tak se Aeriel vydává na dlouhou pouť, aby získala odpověď na tajemnou hádanku a našla šest kouzelných chrličů. Cestou za prastarou sibylou, která zná řešení hádanky, ji stíhá šest vampýrských synů čarodějnice. Bude Aeriel po všech útrapách a strastech dost silná na to, aby bílou čarodějnici jednou pro vždy přemohla?

Pýcha, předsudek a zombie
Jane Austen, Seth Grahame-Smith

29.2.2012
Mladá Fronta

Adaptace klasického románu Jane Austenové s odvážnou Elizabeth, srdečnou Jane, trochu nesnesitelnou paní Bennetovou, povýšeným panem Darcym… a hordou obživlých mrtvol. Posláním paní Bennetové je provdat co nejdříve všech pět dcer, posláním pana Benneta je ochránit je před útoky krvelačných zombie, které sužují celou Anglii. Všechny dcery jsou zdatné v boji s nebezpečnými stvůrami, jejich každodenní trénink je však narušen příjezdem mladého a nezadaného pana Bingleyho a jeho přítele Darcyho. Elizabeth Bennetová ovšem neslyší svatební zvony, ale řinčení šavlí a lámání kostí. A jak by se mohla zamilovat do povýšeného a arogantního Darcyho? Bude pro Darcyho a Elizabeth těžší boj s nenasytnými zombie nebo s vlastními předsudky?

Hořkosladký život (L. A. Candy #3)
Lauren Conrad

únor 2012
CooBoo

V závěrečné knize losangeleské trilogie je Jane Robertsová už opravdová celebrita – má VIP manýry, luxusní šaty a vrhá hvězdné pohledy. Také má za sebou bulvární skandály, falešné kamarády a vytrvalé paparazzi v zádech. Po první sezóně v reality show se něčemu přiučila a teď se pokouší obklopovat jen lidmi, o kterých ví, že ji mají rádi pro ni samotnou… a rozhodne se dát si oddech od kluků, protože ti jí jen přidělávají problémy. Pak se ale objeví Caleb, její kluk ze střední školy a Braden, tajná láska z L. A., jeden hezčí a milejší než druhý, takže připomenout si pravidlo o žádných klucích, stojí Jane dost úsilí.

A když se všechno vymkne kontrole, Jane zjistí něco opravdu šokujícího. Něco, o čem si myslí, že definici „reality“ navždy změní…

Povolání: Zaklínačka
Olga Gromyko

únor 2012
ZonerPress

Volha Redná, osmnáctiletá studentka praktické magie, dostane za úkol vydat se do upírského panství a zjistit, co je pravdy na hlášení o tamním výskytu krvelačného netvora. Podivné je, že takovým úkonem byla pověřena právě ona, ne nějaký jiný, zdatný zaklínač. Navíc prostředí plné upírů není právě ideálním místem pro mladou dívku…

Hlavní hrdinka má ovšem dvě silné zbraně: talent pro magii a ostře nabroušený jazyk. Nezalekne se skoro ničeho – ani partičky nabroušených upírů, ani podivné příšery, která ji chce sežrat, ani protivného profesora. Snad jen ta zápočtová práce, co musí napsat, jí dělá vrásku na čele.

~ Slovensko ~

Pomsta (Stefanove denniky #3)
L.J.Smith a spol

15.2.2012
FRAGMENT

Stefan opustil New Orelans a odišiel do New Yorku. Sľúbil si, že sa už nikdy nebude živiť ľudskou krvou. Keď už si ale myslí, že konečne opustil svoju minulosť, zistí, že pred bratom nikdy nemôže uniknúť. Damon má pre oboch upírskych bratov veľké plány, či sa to Stefanovi páči, alebo nie…

 

Jana
April Lindner

15.2.2012
Ikar

Po náhlej smrti oboch rodičov je Jana Moorová prinútená odísť z vychytenej vysokej školy na východnom pobreží a prijme prácu pestúnky päťročného dieťaťa v Thornfieldskom parku, v sídle svetoznámej rockovej hviezdy Nica Rathburna. Nico práve plánuje triumfálny návrat na pódiá a vydanie nového albumu. Praktická, nezávislá Jana sa neubráni citom k príťažlivému, zádumčivému zamestnávateľovi – a nájde sa uprostred zakázaného vzťahu. V Thornfieldskom parku sa však odohráva čosi záhadné. Janin vzťah s Nicom, ktorý jej všetci závidia, čoskoro naruší príšerné odhalenie z jeho minulosti. Jana sa zmieta medzi vlastnými citmi a osudovým tajomstvom, napokon sa musí rozhodnúť: ak sa bude správať sa podľa vlastných zásad, znamená to, že sa bude musieť vzdať pravej lásky?

 

Dokonalý pár (Dokonalý pár #1)
Ally Condie

20.2.2012
Ikar

Funkcionári rozhodujú o všetkom. Koho budete milovať. Kde budete pracovať. Kedy zomriete. V dokonalom svete je všetko dokonalé. Dokonalí ľudia žijú dokonale naplánovaný život a zomierajú v dokonale pripravenom čase. Dokonalý systém im na želanie pridelí dokonalého partnera a narodia sa dokonalé deti. Čo sa však stane, ak sa niekto proti toľkej dokonalosti postaví? Čo ak niekto objaví cit, ktorý možno nie je dokonalý, ale zato úprimný? Ako ho uchráni pred funkcionármi „dokonalej“ spoločnosti? Cassia verila, že rozhodnutia funkcionárov sú vždy správne. Veď podriadiť sa im je len minimálna cena za dlhý život, ideálnu prácu a dokonalého životného partnera. Preto keď sa na displeji ako Cassiin nový partner objaví jej najlepší kamarát, nepochybuje, že je to ten pravý… až kým sa na tom istom displeji tesne pred vypnutím nemihne aj úplne iná tvár. Odrazu musí riešiť čosi nepredstaviteľné – vybrať si medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, aký kedy poznala, a cestou, po ktorej sa doteraz nikto nevydal. Musí sa rozhodnúť medzi dokonalosťou a láskou. Dokonalý pár je príbeh z budúcnosti postavený na literárnych kvalitách starej dobrej minulosti.

Moje recenze

Škaredí (Škaredí #1)
Scott Westerfeld

22.2.2012
Slovart

Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a… Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.

Moje recenze

Otrokyňa (Tajný kruh #2)
L.J.Smith

únor 2012
CooBoo

Po zasvätení do Tajného kruhu Cassie objavuje svoju moc, ktorá je rovnako návyková ako aj nebezpečná. Stojí pred zásadným životným rozhodnutím: má zradiť tých, ktorých miluje, alebo sa priznať a riskovať tak vyhostenie z Kruhu? Má poslúchnuť krutú Faye alebo sa pridať k láskavej Diane? Všetko komplikujú záhadné udalosti v Novom Saleme a utajovaná láska k Adamovi…

 

~ Svět ~

1.2.2012
The Other Life by Susanne Winnacker
The Boy on Cinnamon Street by Phoebe Stone

2.2.2012
Harbinger by Sara Wilson Etienne
Shadow Heir (Dark Swan #4) by Richelle Mead

7.2.2012
Almost Everything (Vampire Princess of St. Paul #3) by Tate Hallaway
Born Wicked (The Cahill Witch Chronicles #1) by Jessica Spotswood
Dead to You by Lisa McMann
Two Truths and a Lie (The Lying Game #3) by Sara Shepard
Alpha Instinct (Moon Shifter #1) by Katie Reus
Vengeance Born (The Light Blade #1) by Kylie Griffin
The Hunger Games: Official Illustrated Movie Companion (The Hunger Games Companions) by Kate Egan,

8.2.2012
The Wood Queen by Karen Mahoney
Pure (Pure #1) by Julianna Baggott

14.2.2012
Bewitching (Kendra Chronicles) by Alex Flinn
Brave New Love: 15 Dystopian Tales of Desire by Paula Guran
The Nightmare Garden (Iron Codex #2) by Caitlin Kittredge
Scarlet by A.C. Gaughen
Thief’s Covenant (Widdershins #1) by Ari Marmell
The Vanishing Game by Kate Kae Myers

16.2.2012
The Disenchantments by Nina LaCour
The Fine Art of Truth or Dare by Melissa Jensen

21.2.2012
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe by Benjamin Alire Sáenz
A Beautiful Evil (Gods & Monsters #2) by Kelly Keaton
Faery Tales & Nightmares by Melissa Marr
Fever (The Chemical Garden #2) by Lauren DeStefano

28.2.2012
Pandemonium (Delirium #2) by Lauren Oliver
Shooting Stars by Allison Rushby
Torn (Trylle Trilogy #2) by Amanda Hocking
A Touch Morbid (A Touch Trilogy #2) by Leah Clifford
When the Sea is Rising Red by Cat Hellisen
The Darkest Seduction (Lords of the Underworld #9) by Gena Showalter
Partials (Partials #1) by Dan Wells
By a Thread (Elemental Assassin #6) by Jennifer Estep
Black Howl (Madeline Black #3) by Christina Henry
Oppression (Children of the Gods #1) by Jessica Therrien

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Denii napsal:

    Nevíš kdy hodlají vydat u nás průvodce HG?? :))

    • Syki napsal:

      Zatím o tom žádné informace nemám, ale nedivila bych se, kdyby po průvodci Fragment sáhl. Můžu se jich na to zeptat, ale nezaručuju kladnou odpověď.

  2. Kacennnka napsal:

    Moje peněženka jednou umře na podvýživu! 😀

  3. luckily napsal:

    Dneska jsem očkem hodila po Tweety s city a byla jsem docela zklamaná, že je to z 98% opravdu jenom o tweetovaní.. Jsou tam čistě jenom tweety… Čekala jsem že to bude normální příběh s občasnými tweety, ale tohle se mi nelíbí… A ta knížka od Cabotové je zase jenom v meilech, to taky není zrovna můj šálek kafe…:D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..