Top Ten Tuesday (7)

Tohle meme má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knih, které bych zachránila, kdyby nastala invaze emzáků ~

Tohle téma mě hodně rozesmálo, proto jsem i sestavování žebříčku pojala trochu jinak.

1. harlekýnky řady Desire

Proboha, kdyby měl nastat novodobý konec světa, rozhodně se nebudu obtěžovat tím, abych s sebou tahala bichle všech klasiků. Zoufalá doba si žádá naprosto unikátní odpočinkovou četbu. Tudíž pořádně žhavé harlekýnky 😀

2. celou sérii Harryho Pottera

Protože harlekýnky se člověku po čase přejí – přece jenom, kolik nádherných bohatých sexy chlápků, které získají úžasnou chytrou a tak dále ženskou, dokážete snést? Moc ne. A taky proto, že Harry je kus mého života a pokud povedeme proti emzákům hnutí odporu, či rovnou válku, potřebuju vědět, co by asi tak udělala Hermiona.

3. Pýcha a předsudek

Dobře, jednu klasiku bych si s sebou určitě vzala. A byla by to právě tahleta. Protože když emzáci vyhubí polovinu lidstva (a věřte, že pokud sem přiletí ve vesmírných lodích, tak to máme určitě spočítáné), bude těžké najít nějakou vhodnou polovičku pro život. Už teď je to na draka a pak by to bylo ještě horší. Alespoň bych se utěšovala tím, že budu mít pana Darcyho.

4. knihy Meg Cabot

Dobře, nejspíš bych s sebou nemohla tahat všechny knihy, co od Meg mám (a že jich budu mít tak k padesátce). Ale Mediátora bych emzákům rozhodně nechat nemohla… prostě nemohla.

5. knihu o konci světa

Knih o konci světa je hodně a většina z nich se zabývá spíš koncem mayského kalendáře. Proto bych si alespoň jednu knihu chtěla uchovat, abych ji pak lidem mohla omlátit o hlavu, protože přišli emzáci a ne potopa světa!

A… na zbytek nevím. V podstatě jsem stejně množství deseti knih už dávno vyčerpala, protože Harry má sedm dílů a Mediátor šest. Ty bych s sebou tahala určitě, protože jsou kus mě samé a bylo by mi bez nich smutno. Stejně ale pochybuju, že kdyby naši planetu někdy nedejbože vážně „přepadli“ emzáci a já ještě byla na živu, měla bych čas na to, tahat s sebou nějaké knihy 😀 V takových chvílích spíš vznikají nové příběhy, které si lidé mezi sebou povídají, než aby měli čas vůbec něco číst. Ale i tak je to zábavné téma. Jaké knihy byste zachránili vy, kdyby nastala válka světů?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Barny napsal:

    Uvažovala jsem nad tím a odpověď je následovná- někdo by musel zachránit mě, páč já bych se od svých knížek nehla… 😀 :d
    Barny recently posted..Info!!!My Profile

  2. C.ind.ere.lla napsal:

    No, tak Pýcha a předsudek je jasná 😀 A když bych tomu přidala i všechny ostatní knížky JA, celou svou sbírku Shakespeara, a soubor Tisíc a jedna noc, nejspíš se s těma knihama moc daleko nedostanu 😀
    C.ind.ere.lla recently posted..Anna Godbersenová – LuxusMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..