Posuď knihu podle obalu (61)

Vlny zmítané smrtí

Název knihy: Vlny zmítané smrtí

Autor: Carrie Ryan

České datum vydání: březen 2012

Česká anotace: Gábi vede klidný život v bezpečí svého městečka u moře, za hradbou. Nechává přátele snít o Temném Městě na pobřeží a sama vše jen pozoruje z majáku. Nic jiného než domov nikdy nepoznala. Nic jiného ke štěstí ani nepotřebuje. Ale život po Návratu nemůže být bezpečný. Existují nebezpečí, která ani hradba nezastaví. Gabrielina matka si myslela, že svá tajemství nechala v Lese rukou a zubů, ale tajemství v jejich světě nezůstávají pohřbena – stejně jako mrtví.

Gabrielin svět se začíná hroutit. Jeden večer za hradbou… Jeden kluk, kterého Gábi znala odjakživa, a jeden zahalený tajemstvím… Jeden okamžik nepozornosti, a půlka Gabrieliny generace je mrtvá, druhá půlka uvězněná. Gábi ví jediné: Jestliže má ještě doufat v budoucnost, musí se postavit lesu z matčiny minulosti.

Můj názor: Tentokrát Češi zvolili originální obálku a název knihy vytvořili podobným fontem a stejnou barvou jako první díl. Jsem docela zvědavá, jak pak bude vypadat obálka třetího dílu a jestli k sobě budou knihy sedět i jako komplet. První díl mám doma koupený už pěkně dlouho a ještě pořád jsem se k němu nedostala, takže nevím, jestli je Ryan vážně tak dobrá, nebo ne. Celkově je dokonce druhý díl oblíbenější a prý i lepší, uvidíme.


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. annejude napsal:

    Carrie Ryan píše opravdu dobře a má takový svůj ojedinělý styl, bych řekla. Na toto volné pokračování se těším právě díky všem těm pochvalným komentářům. No, jsem zvědavá na tvůj názor, až se k Lesu dostaneš:)
    Obálka se mi moc líbí, jen barva písma je na mě taková moc… křiklavá:D
    annejude recently posted..Recenze: Zlodějka duší (Paranormálové #1)My Profile

    • Syki napsal:

      Mně ti ani ta křiklavost červené v názvu nevadí. Asi jsem si na tu obálku už zvykla. Spíš si pamatuju, že mi na obálce prvního dílu vadila ta původní žlutá, kterou později nahradili červenou. A snad se k té knize brzo dostanu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..