Kouzlo pohádek (8+9)

Bystří čtenáři si určitě všimli, že minulý týden se toto meme na mém blogu neobjevilo, proto tu dneska mám rovnou dvojitou dávku. Jde o čtvrtou a pátou zastávku speciálního meme, které je součástí Mrazivého období.
Císařovy nové šaty

Já a Císařovy nové šaty
Tuto pohádku jsem si vybrala z toho důvodu, že mi v dětství přišla náramně legrační. No uznejte, když je člověk tak hloupý, že uvěří, že má na sobě neviditelné šaty a pak se tak ještě promenáduje mezi lidmi. Pamatuju si, že mi rodiče pohádku dokonce vykládali v různých variacích, kdy si tu a tam něco přidali.

Verze pohádky/Filmová podoba pohádky
Upřímně… zase tolik verzí pohádky neznám, snad jenom jednu. Pokud opominu ty různé verze, co mi vykládali naši. Filmových podob si pamatuju několik, i různých obměn, ale že by na mě nějaký výrazně zapůsobila, se zase říct nedá.


Téhle české verze jsem se vždycky z nějakého důvodu bála. Nejspíš to bude tím, že já a Herz nemáme zrovna dobrý vztah 😀 Jeho filmy mě spíš děsí…

Sněhurka a sedm trpaslíků

Já a Sněhurka a sedm trpaslíků
Tohle je jedna z nejoblíbenějších pohádek mé maminky. Vždycky vzpomínala na to, jak se na pohádku poprvé dívala na polské televizní stanici, protože u nás samozřejmě nic takového kapitalistického neběžlo. A z toho důvodu nám i ráda pohádku četla.

Verze pohádky
Pohádku z nám snad ve dvou obměnách, ale ty od sebe zase nejsou tolik odlišné. V obou figurují trpaslíci, jen s tou královnou a myslivcem je to někdy jinak.

Filmová verze pohádky
Co se ovšem týče filmové podoby, tam už je to jiná.


Abych pravdu řekla, Disneyho verze pohádky mě zase tolik neuchvátila. Nejspíš to bylo proto, že jsem zpívající Sněhurce nerozuměla 😀 Ale trpaslíci se mi líbili. Většina sice fandila Šmudlovi, ale mě strašně bavil Bručoun 😀 Co se mi líbilo mnohem víc, byla Sněhurka a jak to bylo dál, protože tam byly trpaslice. A ty byly pěkně od rány. Navíc tam byly strašně hezké pohádky. No a nakonec nesmím zapomenout na nejnovější kreslenou variaci Sněhurky, která je digitální a docela prdlá.


Teď nás čekají hned dvě moderní variace Sněhurky a já jsem zvědavá na obě dvě. Osobně nemám moc ráda Julii Roberts, i když ji moje mamka se sestrou bezmezně milují. Mě ten její široký úsměv dost děsí. Ovšem Lily Collins a Armie Hammer mě lákají. Líbí se mi ta hravost a barevnost. No a pak tu máme bojovnou Sněhurku s Kristen Stewart a pořádně nebezpečným myslivce v podání Chrise Hemswortha. Jsem vážně zvědavá, který z filmů mě bude bavit víc.

 

 

 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Houp napsal:

    Neuvěřitelně se těším na Sněhurka a lovec! Užasné efekty a skvěle zahrané, teda co jsme mohla posoudit podle traileru. Hlavně královny… ta je skvělá 😀 🙂 no a lovec… to snad nemusím rozebírat, ne? 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..