Kouzlo pohádek (11 + 12)

Včera jsem prošvihla poslední zastávku tohoto speciálního pohádkového meme a navíc vám dlužím také tu předposlední, takže se kaju a přicházím s dvojitou nadílkou teď. Toto speciální meme bylo součástí Mrazivého období.

 

O červené Karkulce

Já a O červené Karkulce
Tahle pohádka mě vždycka tak trochu děsila. Přišlo mi strašidelné to, že se malá holka potuluje po lese s košíkem a jednou ji sežere vlk. A kdyby ji nezachránil dřevorubec, byl by s ní ámen.

Verze pohádky
Znám snad jenom jednu verzi pohádky, jen se to ukončení občas změní. Občas vlk babičku ani Karlkulku nesežere, jen je zavře do komory. Což mi přijde docela vtipné a nejspíš by mělo děti i méně děsit.

Filmová verze pohádky
Filmových verzí Karkulky existuje překvapivě docela dost. Ale znám snad jenom jednu, která by se držela originální verze pohádky. Určitě znáte i komediální verzi Karkulky, která byla svého času hodně oblíbená. Já si z filmu pamatuju hlavně toho zpívajícího kozla 😀

Určitě jste nedávno viděli nové filmové zpracování Červené Karkulky, které je po vizuální stránce hodně lákavé. Ovšem zatímco většině ženského osazenstva se líbil nebezpečený Shiloh Fernandez, já jsem se rozplývala nad Maxem Ironsem.

A pak tu máme ještě dvě zvláštní verze příběhu o Karkulce – jedna je hororová a druhá prý mírně erotická.

Rumplcimprcampr

Já a Rumplcimprcampr
Tato pohádka je myslím jedna z mála, na kterou si z dětství vůbec nevzpomínám. Poprvé jsem pohádku snad viděla až v televizním zpracování. Přitom jde o jednu z nejrafinovanějších pohádek vůbec.

Verze pohádky / Filmová verze pohádky
Jak už jsem řekla výše, znám jen jednu verzi a jednu filmovou podobu pohádky… a to tu českou. Jenže ta je myslím ještě spojená s pohádkou O princezně na hrášku. Ovšem hraje v ní skvělá Jiřina Bohdalová, takže pokud jste pohádku ještě neviděli, určitě si ji najděte.

Tímto příspěvkem končí tohle naše pohádkové putování. Snad jsem některým z vás alespoň osvěžila paměť známými a oblíbenými pohádkami, anebo jste na nějakou pohádku alespoň dostali chuť.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..