Knihy měsíce – prosinec 2011

Poslední tři měsíce pro mě byly hodně náročné – škola, práce, nemoc (a jisté neshody s jistými lidmi) – to se pak člověku ani pořádně do ničeho nechce a je rád, že vůbec žije. Je tedy jasné, že jsem neměla chuť sestavovat své hitparády, přehledy, sumára a vůbec jiné tématické články. Chyběla motivace, chyběla energie. A když už přece jenom jedno z toho bylo, vypověděl mi službu internet. Vzato kolem a kolem bych se měla konečně přestat vykecávat a přejít rovnou k věci, že. Tak tedy opožděně, ale přece! Má knižní hitparáda za měsíc prosinec…

Forever PrincessSplynutíVenomWeb of LiesSpider's BiteShatter MeBloodlustOutside InAssassin StudyRumoursPoison Study

Hitparáda

Nejlepší kniha
Poison Study (Maria V. Snyder)

Proč: Myslím, že vám už ani nemusím říkat, proč je pro mě zrovna tahle kniha nejlepší z celého měsíce. Maria se zařadila mezi mé nejoblíbenější autory vůbec a přála bych si, aby se její knihy přeložily také do češtiny, aby se k nim dostali i neangličtináři.

 

Nejhorší kniha
Chuť krve (L.J.Smith a spol)

Proč: Nejsem fanouškem Upířích dneíků ani knižních, ani těch seriálových, takže mě kniha nijak extra nedostává.

 

Největší překvapení
Navždy princeznou (Meg Cabot)

Proč: Už jsem ani nečekala, že bych se posledního dílu Princezniných deníků dočkala. I proto pro mě tahle kniha byla velice příjemným překvapením a nejspíš proto jsem si i samotnou četbu tolik užila. Bylo to, jako bych se vracela domů a konečně se dozvěděla, jak to všechno vůbec skončí.

 

Největší zklamání
Splynutí (Maggie Stiefvater)

Proč: Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem série Vlků z Mercy Falls, byla na mě až přespříliš emotivní a místy dosti nesmyslná. Třetí díl pro mě po tom všem utrpení – mém, i postav v knize – byl obrovským zklamáním. Proč? Protože to prostě skončilo naprosto… nijak. Maggie, Maggie, po tom všem? Dost nuda.

 

Nejnapínavější kniha
Shatter Me (Taheref Mafi)

Proč: Na knihu jsem se hodně těšila a i když jsem měla za sebou přečtenou dobrou polovinu příběhu, pořád jsem netušila, jak to vůbec celé může skončit. A rozhodně jsem nečekala zrovna takový konec. Potěšil mě o to víc.

 

Nejvtipnější kniha
Venom (Jennifer Estep)

Proč: Tuhle adult sérii mám moc ráda a s každým dalším dílem mi přijde lepší a lepší. A ve třetím díle se konečně stalo to, za co jsem se celé dva díly modlila. Navíc jsem si hodně oblíbila Finna 😀 Jeho prupovídky stojí za to.

 

Nejnudnější kniha
Splynutí (Maggie Stiefvater)

Proč: Nebavilo mě to, prostě mě to nebavilo. Hlavní postavy mi přišly nudné, podivné, nezajímavé. Kdybych netoužila zjistit, jak to skončí, ani bych to nedočetla. Ani Izzie a Cole to nezachránili.

 

Nejromantičtější kniha
Shatter Me (Taheref Mafi)

Proč: Myslím, že jsem to psala i ve své recenzi, ale nezaškodí, když se budu trochu opakovat. Na knize se mi ohromně líbí způsob, jakým je napsaná. I proto mě tenhle do jisté míry docela neuvěřitelný vztah dvou hlavních postav tolik zasáhl a tolik se mi líbil. Nevyléčitelná romantička, nedá se nic dělat.

 

Nejočekávanější kniha
Shatter Me (Taheref Mafi)

Proč: I v tomto případě nemůžu volit jinak. Knihy jsem se nemohla dočkat již od okamžiku, kdy jsem prostřednictvím Shatter Day na fasebookovské stránce knih přečetla prvních 25 kapitol knihy. Propadla jsem příběhu a nemohla se dočkat, až mi domů dorazí samotná kniha.

 

Knižní série objevená v tomto měsíci
Elemental Assassin (Jennifer Estep)

Proč: Sérii jsem doma měla už docela dlouho, ale znáte to, pořád jsem na ni neměla čas. Nakonec jsem se k ní odhodlala a jsem za to ráda, protože se rázem zařadila mezi mé nejoblíbenější adult série vůbec. Líbí se mi postavy, líbí se mi svět, líbí se mi styl vyprávění. Určitě doporučuju.

 

Nejlepší cover knihy
Shatter Me (Taheref Mafi)

Proč: Jednoznačně nejlepší obálka měsíce. Je na ní něco, co vás nutí se na ni dívat déle a častěji.

 

Nejhorší cover knihy
Chuť krve (L.J.Smith a spol)

Proč: Áh ne, ne, tentokrát se mi filmová fotka na obálce knihy nepozdává.

 

Největší crush
Valek (Poison Study ~ Maria V. Snyder)

Proč: Valek, ach Valek. Až ho poznáte už nebudete chtít žádného jiného… ouha… to sem nepatří, že 😀 Ale sranda musí být, jink by život byl až příliš nudný. Valek strčí všechny ostatní hrdiny hravě do kapsy

 

Hrdinka měsíce
Yelena (Poison Study ~ Maria V. Snyder)

Proč: Yelena je jedna z nejlepších knižních hrdinek vůbec. Maria jí nachystala pořádně kruté dětství a já Yelenu obdivuju za to, že se dokázala i ze dna zvednout a začít se za sebe bít. Velice silná hrdinka, kterých by mělo být víc.

 

Hrdina měsíce
Valek (Poison Study ~ Maria V. Snyder)

Proč: Viz má crush výše. Ono se ani snad nedá popsat, proč je Valek hrdinou všech hrdinů, nejdřív si to musíte přečíst. Jo, jsem s tím otravná a ne, nehodlám s tím přestat.

 

Pár měsíce
Yelena a Valek (Poison Study ~ Maria V. Snyder)

Proč: Jo, už je to dost ohrané, ale mně to je docela jedno. Do téhle dvojice jsem se naprosto zamilovala a myslím, že se k sobě skvěle hodí.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Destel napsal:

    😀 Jo Valek mi strašně připomíná Snapea… Tenhle pár hodně dlouho nikdo neporazí…
    Destel recently posted..Libba Brayová – Měsíční okoMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..