Top Ten Tuesday (3)

Tohle meme má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knih, které bych doporučila těm, kteří nečtou dívčí romány ~

1. The DUFF (Kody Keplinger)

Má vůbec nejoblíbenější kniha pro dospívající, která v sobě nemá žádné paranormálno. Kudy chodím, tudy ji doporučuju. Moc se mi líbí, jak Kody ve své knize vystihla životy obyčejných dospívajících, kteří řeší problémy po svém, jak nejlépe umí.A včera jsem se dozvěděla, že možná bude i zfilmována. Jen doufám, že zachovají osobnosti postav, jaké jsou v knize.

 
2. Rules of Attraction (Simone Elkeles)

Klasický dívčí románek, kde se lidé z opačných stran do sebe i přes nepřízeň osudu zamilují a že ten jejich vztah má ale bouřlivý průběh. Mám ráda tyhle hate/love vztahy, kdy se nejdřív hlavní hrdinové navzájem jen trpí a nakonec to přeroste v něco víc.

 
 
 
3. Anna and the French Kiss (Stephanie Perkins)

No, jen zkuste zkombinovat Američanku, v Paříži, s klukem, který je menší než vy, má strach z výšek a jeho původ je dosti nakombinovaný – ale hlavně, mluví britskou angličtinou. A to je strašně cool. Kniha, při jejímž čtení si projdete úplně všemi stavy emocí. Těšte se, protože letos vyjde i v češtině.

 
 
4. SHUT OUT (Kody Keplinger)

Kody má ten dar, že si dokáže až neuvěřitelně pohrát s příběhem. I když nejspíš tušíte, jak to skončí, do poslední chvíle to nevíte jistě. Navíc se zabývá věcmi tak, jak jsou. Její postavy kladou otázky, jaké si klade každý dospívající a nebere si servítky. To rozhodně oceňuju.

 
 
5. Lola and the Boy Next Door (Stephanie Perkins)

Pokud jste někdy byli zamilovaní do kluka (holky) od vedle, tahle kniha je určitě pro vás. A i když jste nikdy do nikoho takového zamilovaní nebyli, po přečtení téhle knihy budete.

 
 
 
6. Here Lies Bridget (Paige Harbison)

Tahle kniha je zbytečně nedoceňována, až v pozadí. Přitom je to opravdu výborný příběh, který by si zasloužil víc pozornosti. Ještě jsem nenarazila na knihu, kde bych polovinu knihy hlavní hrdinku z duše nenáviděla a další půlku jí zase bezmezně fandila. Sice je to mírně šmrncnuté paranormálním jevem, ale tady jde spíš o pointu příběhu.

 
 
 
7. Babe in Boyland (Jody Gehrman)

Tohle je vyloženě kniha na pobavení, skvělá oddychovka, která je výborně provedená. Nevím, jak ostatní, ale já se při čtení výborně bavila, až mi tekly slzy smíchu.

 
 
 

8. Teen Idol (Meg Cabot)

Od Meg spíše preferuji její paranormální knihy, ale napsala taky docela obyčejné dívčí příběhy. A Teen Idol je jeden z mých oblíbenějších.

 
 
 
 
9. Flawless (Lara Chapman)

Tahle kniha se ostatních nejspíš nedotkne tolik jako mě. Pro mě osobně měla celá kniha jakési vnitřní poslání – že by člověk měl mít rád sám sebe a být spokojený s tím, jak vypadá. Tím si sám sebe také začnete více vážit. Kromě toho mi ukázala i to, že ne všechno, co děláte s dobrým úmyslem a pro přátele, není zrovna vhodné a kolikrát zjístíte, že to v konečném důsledku ublíží hlavně vám. Kniha je o hledání sama sebe i své spřízněné duše. Vyšla také v češtině.

 
10. The Lonely Hearts Club (Elizabeth Eulberg)

příběh vypráví o dívkách, které měly dost toho, že je kluci spíš využívali a lámali jim srdce. Je to o tom, že když je vám ouzko, najdete někoho, kdo vás podpoří, kdo vám pomůže, kdo tu pro vás bude. Navíc ukazuje i to, že holka není závislá na klukovi a že se bez něj klidně i obejde a může být šťastná.

 
 
 

Vím, že jsou to knihy hlavně v angličtině, ale žádná vyloženě česká kniha pro dívky mě zase tak nezaujala.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..