Posuďknihu podle obalu (57)


 
 
The Raft

Název knihy: The Raft

Autor: S.A. Bodeen

Datum vydání: 21.8.2012

Anotace na Goodreads: Patnáctiletá Robie řije s rodiči na korálových ostrovech Midway, jde o skupinu ostrovů uprostřed Pacifiku. Její rodiče jsou vědci, má vlastně dosti izolovaný život. Robie zbožňuje návštěvy tety na Hawai – dostává se tam na palubě nákladního letadla, které přiváží zásoby na Midway.

Během jedné návštěvy je její teta zavolána na pevninu kvůli práci a nechá tak Robie, aby se vrátila sama. Na zpáteční cestě na Midway se letadlo dostane do křížku s ošklivým počasím a spadne. Robie je vytažena na palubu záchraného člunu Maxem, který je zraněný a střídavě upadá do bezvědomí. Mají jen balíček sladkostí a hodně málo pitné vody. Když se konečně dostanou na opuštěný ostrov, Robie doufá, že je brzy najdou. Ale není si jistá, jestli byla vůbec uvedena na seznamu pasažérů. Její rodiče ji přece musí hledat… nebo ne?

Můj názor: Tahle kniha mé oko upoutala čistě náhodou, když jsem si procházela seznam knih, které mají tento rok vycházet. Obrázek i název knihy mě hned zaujal. Přece jenom, holka v člunu, na moři, obloha vypadá dosti zlověstně. A pak jsem si přečetla anotaci. Ta mě velmi příjemně překvapila, protože jde o jiný druh příběhů, než na jaké jsem většinou zvyklá. Obálka mě dosti uhranula, je prostě jiná a člověk se přistihne, že uvažuje nad tím, jak tahle kniha vůbec může skončit. Najdou je? Přežijí to oba? Vznikne mezi nimi nějaký vzath? A pokud ano, jaký? Přetrvá i po té, pokud je zachrání? Doufám, že kniha bude přesně taková, jak slibuje anotace – o přežití. Moc ráda se na takové filmy dívám, protože trosečníkům vždycky držím palce, aby je našli. Svého času jsem i dost sledovala LOST, ale po nějaké řadě mě to přestalo bavit.

 
 
 
 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. VeEee napsal:

    Tak ta obálka je fakt luxusní :). Kam ty na ty knížky chodíš propána :D. Ne, určitě bych si jí ráda přečetla, třeba bude mít taky nějakýho pana Willsona 😀
    VeEee recently posted..KristianaAlex v PŘEDSTAV SVŮJ BLOG!My Profile

    • Syki napsal:

      To já si tak otevřu internet, podívám se na GR nebo na nějaký zahraniční (popřípadě český) blog… a už to jede 😀 😀

  2. Kacennnka napsal:

    Nemám ráda vodu… 😀 Neumim moc dobře plavat a na raftu jsem byla jednou a opakovat si to nepotřebuju… Takže mam blbej pocit už z tý obálky. Na druhou stranu, fakt me kniha svou anotaci zaujala… 🙂
    Kacennnka recently posted..Posuď knihu podle obalu (10)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..