>Waiting on Wednesday (49)

>

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Černobílý svět

Kathryn Stockett

Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudré Aibileen a rázovité Minny rozhodne ukázat svět očima černých hospodyň, čímž převrátí vzhůru nohama město i způsob, jakým se na sebe dívají ženy – matky, dcery, pečovatelky, přítelkyně. Za otázkami rasismu i postavením ženy ve společnosti tkví hlubší poselství o hranicích, těch skutečných i těch, které existují v našich myslích.

Tahle kniha v češtině vyšla už v březnu, ale obálka mě docela odradila, proto jsem knize nevěnovala moc pozornosti. Jenže později jsem se dozvěděla, že na základě knihy se natočil film, který se u nás do kin bohužel dostane až v lednu. Hraje v něm moje oblíbená herečka Emma Stone a trailer byl natolik lákavý, že mě zaujala i samotná kniha, která nově vychází v novém přebalu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Nikki Finn napsal:

    >Včera jsem si šla do knihkupectví na jisto pro tuto knihu, samozřejmě už tam nebyla 🙁 ale možná taky dobře, víc se mi líbí tento paperback… a není tak drahej 😀 musím říct!!! Jinak jsem o téhle knize slyšela samá superlativa, takže jsem vážně zvědavá.

  2. Syki napsal:

    >Taky jsem ráda, že knihu nemám v té původní verzi, protože tahle vypadá hodně dobře. Vyšla teď v prosinci a jakmile ji někde zmerčím, je moje. Už jsem si film stáhla (je k dostání ve výborné kvalitě) a podívala se na něj. Jsem rozhodnutá jít i do kina, byl naprosto skvělý. Správně melodramatický a několikrát mi ukápla více než jenom jedna slza. Jsem na knihu hodně zvědavá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..