Something About You

originální cover

Autor: Julie James
Originální název: Something About You
Knižné série: FBI
Díl: první
Žánr: román pro ženy, detektivní
Věková hranice: 18+ (sprostá slova, sex)

Anotace na Goodreads: Ze všech hotelových pokojů, které si pronajali cizoložní senátoři v Chicagu, si Cameron Lynde, asistentka ministra spravedlnosti, musí vybrat zrovna ten vedle pokoje 1308, kde žhavé dovádění v posteli končí smrtí. A ze všech možných agentů v Ilinois to musí být právě speciální agent Jack Pallas, kdo má vyřešit právě tuhle vraždu. Stejný Jack Pallas, který ji viní za zpackaný případ, který před třemi lety málem zničil jeho kariéru.

Pracovat s Cameron Lynde? Dělají si srandu? Možná je to jenom nějaký uvítací žert po té, co byl vykopnut z Chicaga. Jenže vtip to není: tihle dva budou muset své rozepře na chvíli hodit za hlavu a soustředit se na vyřešení případu. To znamená také ingorovat doutnající sexuální napětí.

Nakladatel: Berkley (EN)
Počet stran: 307 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 2.3.2010
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Datum četby: 6 dnů, listopad 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nudnější než Columbo…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knihu jsem si vybrala jen jako odlehčené čtení od všech těch upířin, dystopií a tak vůbec.
Cameron si nechává ve svém domě dělat nové podlahy, a proto je nucena strávit noc v hotelovém pokoji. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem ve vedlejším pokoji nedošlo k vraždě a ona neviděla vraha odcházet. Shodou okolností se ale jako jeden z vyšetřujících ukáže agent, kterého by raději už nikdy neviděla.

Jack je jako vyšetřující agent FBI zavolán k případu vraždy v hotelu. Čekal by všechno, ale ne Cameron, s níž ho pojí nepěkná minulost, protože to byla právě Cameron, která způsobila jeho přeložení do zapadákova. Ale jak to tak vypadá, bude muset své antipatie posunout stranou, aby se mu podařilo případ vyřešit.

Od autorky jsem už četla dvě knihy – Practice Makes Perfect a Just the Sexiest Man Alive. Zatímco první zmíněná kniha byla docela v pohodě a postavená na obvyklém principu hate/love vztahu, druhá mě bavila mnohem, mnohem víc a stala se jednou z mých oblíbených odreagovávacích knih.

O této knize se to bohužel říct nedá. Přišla mi ze všech nejslabší a vůbec jsem si její čtení neužila tak, jak bych chtěla. Hlavním problémem pro mě bylo odhalení pachatele už v první třetině knihy. Následné pokračování děje pro mě už ztratilo jakýkoliv smysl, protože jsem už věděla, kdo a proč vlastně vraždil.

Nezbývalo mi, než si počkat na to, až na to hlavní hrdinové hupsnou a pak pochopí, že jsou jeden pro druhého stvořeni. Nesnáším, když mi někdo na začátku knihy řekne, kdo vraždil. Na co takové knihy psát? Vždyť hlavním bodem každé detektivky je pomocí pátrání a odhalování vodítek odhalit vraha. Takhle čtenář přijde o jakýkoliv moment překvapení.

I z toho důvodu nemám ráda seriál Columbo, protože mě upřímně vytáčí. Celou dobu jenom člověk kouká na to, jak tam chodí chlap v baloňáku, kouří doutníky, něco mele a tváří se přitom naprosto krutopřísně – řeší totiž případ.

Ale zpátky ke knize. Hlavní postavy byly… no hlavní postavy. Nijak extrémně mě nenadchly a ani jsem nebyla paf z toho, jak si k sobě přes počáteční nevraživost našly cestu. Bylo to prostě nudné. Sem tam se sice objevil nějaký vtípek nebo povedená scénka, ale to nevyvážilo ten zbytek knihy, kdy jsem jenom četla pro to, abych knihu prostě dočetla.

Vypadá to, že se jedná prozatím o trilogii z prostředí agentů FBI. Já jsem zvědavá, jestli jsou i ostatní díly takhle nudné.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Nikki Finn napsal:

    >Jaj.. to je to tak špatné? A to ji mám na seznamu "to-read"… hmmm hmmm…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..