Posuď knihu podle obalu (49)

Název knihy: Navždy princeznou
Autor: Meg Cabot

České datum vydání: 9.12.2011

Česká anotace: Od chvíle, kdy jsme se s princeznou Miou setkali naposledy, uplynuly dva roky. Její školní léta spějí ke konci. Chodí s J. P., přátelí se s Michaelem, prohlubuje přátelství s Lanou, ale s Lilly se ještě neusmířila. Za týden jí bude osmnáct, přijali ji na všechny vysoké školy, na které se hlásila, ale bojí se, že je to jen kvůli jejímu původu. Napsala zamilovaný román a bezúspěšně se jej snaží vydat. Náhle se všechno v jejím životě začíná hroutit a jistoty mizí. Mia začíná pochybovat o svém vztahu, o své rodině, o svém otci. A navíc je ještě odhodlaná, že ještě do maturity stihne přijít o panenství…
Můj názor: Ano, ano, ano! Konečně jsme se dočkali! Poslední díl Princezniných deníků od Meg Cabot. Uff, že to ale bylo dlouhé čekání, co? Tato série sice nikdy nepatřila mezi mé TOP série od Meg, ale musím říct, že se mi moc líbí nápad a celkové provedení knih. Musíte uznat, že kniha napsaná formou deníkových zápisků, ve kterých je děj knihy popsán opravdu vtipně a reálně – jsou tam vpisky o školním životě atd. – je opravdu originální. V průběhu knih sledujete dospívání jedné holky z New Yorku a je tedy logické, že je tak kniha i napsána, což pro starší ročníky není zrovna aktuální, že. Mně osobně některé momenty knih pořádně rozesmály a na poslední díl se těším. Konečně bude má sbírka kompletní. Ještě by mohli vydat i ty speciální díly, ale to už bychom nejspíš chtěli moc. Obálka poslední knihy se snaží navázat na ty předchozí. Barevné provedení se mi líbí, i ty obrázky nejsou tak strašně špatné, i když na tom bílém podkladu vypadají tak trošku vyříznutě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Houp napsal:

    >Krásný obal ale i když mám Meg moc ráda, příběh o Mie jsem nečetla, jelikož nemám ráda knížky které jsem už viděla jako film. 😀 Prostě to nešlo, a navíc, co jsem četla tuhle anotaci, nemám ráda, když řeší v knížkách to, že chtějí přijít o panenství. 🙂 Ale Meg je super a obal se taky docela vyvedl.

  2. Princezná napsal:

    >Obálka je krásna! Oveľa krajšia ako slovenská… neviem aké boli obálky predchádzajúcich dielov ale ak boli podobné tak wow 🙂 slovenské sú v podstate na jedno kopyto… inak u nás už vyšli dosť dávno, ako je možné že u vás už teraz?
    Mia ma vytáčala (asi podobne ako Bella :D) ale denník princeznej som mala rada, bolo to vtipné čítanie a myslím, že zakončenie je vtipné a možno aj trochu prekvapivé ak sa vám aspoň trochu páčili predchádzajúce diely, tak by mal aj tento 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..