Pride & Popularity

originální cover

Autor: Jenni James
Originální název: Pride & Popularity
Žánr: dívčí román

Anotace na Goodreads: Taylor vždycky dostane, co chce – až doteď.

Chloe Elizabeth Hart pohrdá obrovským nadšením davu fanynek, nebo spíš pohrdá jedním velmi otravným a sebevědomým klukem. Taylo Anderson totiž vypadá, že je rozhodnutý dostat Chloe do svého fanklubu, co víc, udělat jí jeho prezidentkou! To tak! Každá holka z Farmingtonu v Novém Mexiku je do něj bezhlavě zamilovaná, jenže jeho zajímá jenom Chloe.

Tahle moderní středoškolská variace na Pýchu a předsudek je bitvou důvtipu, kdy se Chloe snaží zůstat jedinou dívkou, která se chce vyhnout nevyhnutelnému – zamilování se do Taylora.

Nakladatel: Brigham Distributing (EN)
Počet stran: 240 (EN)
Vazba: Vázaná (EN)
Vydání v USA: 13.7.2011
 
 
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, říjen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: EPIC FAIL

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránka autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na tuhle knihu jsem narazila úplnou náhodou, když jsem brouzdala po nějakém blogu a samozřejmě mě jako velkého fanouška Pýchy a předsudku zaujala. Další moderní adaptace? Jasně, zkusím to a uvidím, jestli mě konečně uchvátí.

Nestalo se.

Chloe se přestěhovala do nového města, za což je ráda, protože za sebou zanechává trpkou zkušenost s pokusem o randění. O prázdninách před školou se stejně jako celé ženské osazenstvo nové školy tak trochu zabouchne do místního „boha“ Taylora. Jenže docela rychle se vzpamatuje, když jí dojde, že má Taylor dívku a že s ostatními holkami bezostyšně flirtuje. Slíbí si, že ona mu na lep nikdy nesedne.

O tři roky později se Chloe s Taylorem sejdou na společné hodině výtvarné výchovy a jak to tak vypadá, Taylor jí věnuje příliš velkou pozornost… což samozřejmě celé škole neunikne…

Řekla bych, že je kniha určena mnohem mladšímu publiku čtenářů. Jako rychlé počteníčko je to fajn, knihu máte za sebou v rekordním čase (já za dvě hodiny) a nemusíte u ní moc přemýšlet o vývoji událostí, protože dopředu víte, co se bude dít. Čtenář pak jenom čeká na to, jak si z klasickou předlohou autorka pohraje a která postava co udělá.

Jelikož jsem ale starší a mám toho načteno opravdu hodně, kniha mi převážně přišla nemastná neslaná. Autorka se držela předlohy zuby nehty a snažila se do příběhu zakomponovat vše. Dopouštěla se často naprosto nelogických věcí, kdy jsem nepobírala, proč ta postava dělá to a proč ta tamto.

Chemie mezi hlavními postavami nebyla, oba dva byli otravní. Chloe zbytečně strašně cool a nezávislá, Taylor zbytečně strašně oblíbený a světec. Prostě to k sobě nějak nepasovalo. Jak říkám, kniha je určená mladším čtenářům, ti to nejspíš neuvidí v tak černých barvách.

Vypadá to, že Pride & Popularity je první knihou z The Jane Austen Diaries, knižní série na základě knih Jane Austen. Druhý díl, Northanger Alibi, vychází v listopadu 2011. Další díly nesou názvy: Persuaded, Emmalee, Mansfield Ranch a Sense & Sensational.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. annejude napsal:

    >Jane Austenovou mám ráda, ale žádnou knihou založenou na jejích románech jsem ještě nečetla.
    Byla jsem docela zvědavá na Prom&Prejudice a Epic Fail, ale po přečtení tvých zklamaných recenzí má zvědavost ochabla.
    O této knize slyším poprvé, podle anotace a obálky mi to přijde na hony vzdálené Pýše a předsudku a zřejmě se jí i vyhnu:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..