>Waiting on wednesday (35)

>

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Shatter Me
Tahereh Mafi

Juliette se nikoho nedotkla přesně 264 dnů. Naspoledy, když to udělala, byla to jen nehoda, ale Znovunastolení ji zavřelo za vraždu. Nikdo netuší, proč je Juliettin dotek tak fatální. Dokud neublíží nikomu jinému, je jim to jedno. Svět je příliš zaneprázdněn rozpadáním se na kousky, aby věnoval pozornost nějaké sedmnáctileté holce. Nemoci ničí populaci, jídlo se těžko hledá, ptáci už nelétají a mraky mají nesprávnou barvu.

Znovunastolení prohlásilo, že existuje jediný způsob, jak vše napravit, a proto strčí Juliette do cely. Teď je mnoho lidí po smrti a přeživší si šeptají o válce – najednou Znovunastolení změní svůj názor. Možná že Juliette je víc než jen zmučená duše nacpaná do jedovatého těla. Možná je právě to, co přesně potřebují.

Juliette se musí rozhodnout: Být zbraní. Nebo být bojovníkem.

Kolem této knihy je stejný humbuk, jaký byl okolo Divergentu a Starcrossed. Kniha má vyjít 15.11.2011 a už teď je jedna z nejdiskutovanějších knih mezi bloggery, kterým se dostala do rukou. Celkově má dost vysoká hodnocení a už jsou odkoupena práva na zfilmování (tak jako u Divergentu). Obálka knihy je opravdu povedená a já jsem na knihu opravdu zvědavá. Doufám, že mě nezklame. Má prý jít o kombinaci Hunger Games a Xmenů… A Xmeny já vážně můžu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Nora Greyová napsal:

    >Kombinace Hunger Games a hlavně X-Menů… nemůžu se dočkat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..