V září 2011 vychází

Obvykle postuju tento článek 11. v měsíci, no dneska už 14… Snad to tolik nevadí, měla jsem jiné věci na práci. Tak co nám to tento měsíc vychází? Je toho opravdu hodně…

~ Česko ~

Poslední z bohů (Percy Jackson #5)
Rick Riordan

2.9.2011
Fragment

Jmenuji se Percy Jackson… Blíží se mé šestnácté narozeniny. V Táboře polokrevných však nechystáme oslavy, nýbrž výpravu do války. A místo blahopřání jsem si vyslechl dávné temné proroctví, které mi všichni tak dlouho tajili. Bitva, která může znamenat konec světa, začne docela nevinně, když mi přistane na kapotě auta bájný kůň Pegas… Ukáže se konečně, kdo stojí na straně dobra a kdo se přidal k vládci temnot? Kdo válku nepřežije a kdo z ní vyjde jako hrdina? Zápas o zachování civilizace začíná!

Vzpoura (Smečka #2)
Andrea Cremer

5.9.2011
Knižní klub

Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná…

Mrtví odcházejí (Pravá krev #9)
Charlaine Harris

7.9.2011
Baronet

Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.

Jezdci časem (Jezdci časem #1)
Alex Scarrow

14.9.2011
BB/art

Zahrávejte si s časem a známý svět… by se mohl změnit ve svět, jak ho neznáte. Liam O’Connor měl zemřít v moři v roce 1912. Maddy Carterová měla zemřít v letadle v roce 2010. Sal Vikramová měla zemřít při požáru v roce 2026. Ale několik okamžiků před jejich smrtí se zničehonic kdosi objevil a řekl: „Podej mi ruku…“ Jenže Liam, Maddy a Sal nejsou zachráněni. Najala je organizace, o jejíž existenci nemá nikdo ponětí, s jediným cílem – aby opravovali narušenou historii. Protože cestování časem je možné a někteří lidé by se rádi vrátili v čase a měnili minulost. Proto existují JEZDCI ČASEM, aby nás chránili. Aby zabránili cestovatelům v čase ve zničení světa…

Srdce v sázce (Kronika Drakeových #1)
Alyxandra Harvey

14.9.2011
JOTA

Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora? Nechejte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde stále mají svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor. Dobrodružství rodiny Drakeových pokračují v dalších dílech, kde mladistvá, láskou protknutá upíří akce graduje a rodina musí čelit dvě stě let staré zášti.

Ledová pustina(Válka čarodějek #2)
Maite Carranz

14.9.2011
CooBoo

Anaid je vyvolenou, čarodějkou s rudými vlasy, jež by dle dávného proroctví měla ukončit odvěkou válku čarodějek. Je na to však připravená? Anaid se Selene prchá z Urtu, aby unikly smrtelnému nebezpečí hrozícímu od strašlivé čarodějky z rodu Odiš. Cestou Selene vypráví o své minulosti a Anaid s údivem odkrývá neznámé stránky matčina života. A před Anaid vyvstávají dotěrně nepříjemné otázky. Neměla Selene přeci jen prsty ve vraždě své přítelkyně? Proč před ní skrývá pravdu o Cristině Olafové? A kdo byl její otec?

Jmenuju se Nikki (V kůži supermodelky #2)
Meg Cabot

16.9.2011
Knižní klub

Newyorskou středoškolačku Em Wattsovou potkala tragédie s nečekanými následky: po probuzení z kómatu se ocitla „v kůži supermodelky“, jak zní titul prvního svazku jejích příhod (vydal Knižní klub v roce 2009). Zásluhou špičkových neurochirurgů se její mozek ocitl v těle prominentní modelky Nikki Howardové, po níž Em automaticky získává nejen práci v topmodelingu, astronomické příjmy i nóbl apartmá, ale hlavně nové přátele ze světa showbyznysu a starosti, které po sobě zanechala její předchůdkyně v tomto těle. Dívka snažící se vyrovnat se ztrátou svého starého já i s odloučením od spolužáka Christophera, do něhož je beznadějně zamilovaná, se však na Nikkiných jehlových podpatcích stále více zaplétá do pavučiny lží, kterou kolem ní spřádá její zaměstnavatel, mamutí společnost Stark. Zlověstná korporace má prsty všude – vládne nejen americkému obchodu, ale i módnímu, hudebnímu a počítačovému průmyslu – a svou hvězdu sleduje za pomoci špionážních štěnic. Energická Em v těle Nikki je však odhodlána se nedat navzdory šatům od Dolce & Gabbany a díky ironickému nadhledu hrdinek věhlasné americké autorky dívčích románů baví čtenářky po celém světě.

Prokletý maturiťák
kolektiv autorů

19.9.2011
Domino

Když se holka chystá na maturitní ples, je s tím pokaždé spousta starostí. Musí sehnat šaty a boty, aby byla co nejhezčí nebo aspoň co nejoriginálnější. Musí zajít ke kadeřníkovi a vymyslet parádní účes. A nakonec je nutné sehnat to, s čím je obvykle největší problém – správného kluka. Ono totiž nejde být hvězdou plesu, když má člověk vedle sebe toho největšího losera z celé školy! Ne, na tak důležitou událost, jako je maturiťák, je nutné si obstarat přinejmenším slušný doprovod. Ten kluk nemusí být nutně nejkrásnější, ale měl by být aspoň zajímavý a zábavný. A pochopitelně se vám musí vyrovnat vlastnostmi a schopnostmi, abyste vytvořili správný pár – protože o to přece jde, že ano? To poslední platí zejména pro případ, že máte nadpřirozené schopnosti jako Mary. Nebo když toužíte po někom, kdo vás pořád tak nějak přehlíží, a proto si musíte pomoci kouzly. Nikdo nechce dopadnout jako Madison, která zvolila špatně, zaplatila za to životem a teď se snaží uniknout temné magii svého tanečníka… Zkrátka a dobře, najít správného partnera je démonicky těžké, ale naprosto nezbytné, protože v opačném případě vás čeká… prokletý maturiťák!

Intriky (Luxus #2)
Anna Godbersen

21.9.2011
BB/art

Život v přepychu. Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy. Vítejte zpátky na Manhattanu v roce 1899. Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s uličnickým úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan roku 1899… Jak kolují zvěsti o předčasné smrti nejzářivější newyorské hvězdy Elizabeth Hollandové, všechny oči se upírají na její nejbližší: na sestru Dianu, jedinou naději rodiny na záchranu; na Henryho Schoonmakera, živel, který Elizabeth nezkrotila; na Penelopu Hayesovou, jež se chystá přivlastnit si vše, co po její nejlepší přítelkyni zůstalo; dokonce i na Elizabethinu bývalou komornou Linu Broudovou, která pochopí, že i když jsou peníze a původ důležité, pomluvy mají mnohem větší váhu. Nic není nebezpečnější než skandál… nebo cennější než tajemství.

Prázdniny na spadnutí (Glee #3)
Sophia Lowell

21.9.2011
CooBoo

Pan Schuester a většina členů Glee klubu se těší na hudební tábor pro mládež, který se McKinleyova střední chystá pořádat a kde by měli dělat vedoucí a učit děti do-re-mi. Ale Rachel Berryová má na léto své vlastní plány – Rachelino hvězdné léto! Bude to čas nabitý vším možným, náročný program složený z různých přednášek, cvičení a dokonce i jinak téměř neuskutečnitelného setkání s broadwayskou agenturou, která hledá talenty. Rachel už má svou cestu ke hvězdám jasně narýsovanou. Ovšem poté, co se pořádně uhodí do hlavy, probudí se jako broadwayská hvězda s vlastním tryskáčem a McKinleyova je vzhůru nohama – Mercedes je hlavní roztleskávačka, Santana si hraje na světici, Sue se chová mile a Brittany vede Glee klub!

Mršina (Kal Leandros #5)
Rob Thurman

21.9.2011
Fantom Print

Kdysi, když Kal Leandros a jeho bratr Niko pracovali na případu, je stará cikánská královna pořádně podrazila. Sotva se z toho dostali živí. A hádejte, kdo se najednou objevil teď, když se jejich detektivní agentuře moc nedaří, a nabízí jim práci. Stará cikánka chce, aby našli ukradenou rakev. Kal by jí raději do nějaké pomohl, ale v téhle rakvi je zavřené zlo známé jako Mor světa – a Černá smrt proti němu vypadá jako vzpomínka na nedělní piknik. Jenže zloděj už zmizel z města, a tak se bratři musí vydat na cestu. A jestli budou mít hodně velké štěstí, možná se z ní i vrátí zpátky.

Gossip Girl manga: Jen pro tvé oči 2 (Gossip Girl manga)
HyeKyung Baek, Cecily von Ziegesar

21.9.2011
BB/art

Víte, že mě milujete… Druhý díl manga série GOSSIP GIRL. Hrdinové se vracejí, aby při středoškolských studiích prožili nový příběh o Blair a Vanesse, z nichž se staly neobvyklé spolubydlící. Královna B spadla ze svého trůnu a skončila v Brooklynu, kde sdílí byt spolu s V. Zpočátku to bylo peklo, ale holkám se povedlo najít cestu, jak spolu vyjít! Jenomže z N a S je teď pár, takže B má zlomené srdce a zoufale touží po odplatě. Co se týče těchto slečen, jedno je jisté – pomsta se bude podávat horká!

Zajetí (Upíří deníky #8)
L.J.Smith

21.9.2011
Fragment

Stefan byl zajat a uvězněn démonickými duchy, kteří ve Fell’s Church rozpoutali pravé peklo. Elena se vydává do Temné dimenze na pouť plnou nebezpečí, aby ho zachránila. Doprovází ji Stefanův bratr Damon, který touží po Eleně celým tělem i duší. Jediný Damon totiž zná cestu do místa, kde je Stefan držen v zajetí. Elena se nezastaví před žádnou překážkou, aby Stefana osvobodila. Ovšem s každým dalším dnem na nebezpečné cestě roste napětí utajované touhy mezi Elenou a Damonem…

První rudá kapka (Svět nočního lovce #1)
Jeaniene Frost

21.9.2011
Baronet

Noc není pro smrtelníky bezpečná. Denise MacGregorová ví ze všech nejlépe, co se skrývá ve stínech – jejím nejlepším přítelem je poloupír Cat Crawfield, a ona sama již přišla o tolik, co by obyčejný člověk neunesl. Minulost její rodiny je zahalena tajemstvím a zasuta ve tmách, a jakýsi démon označil Denise za oběť. Je tu však ještě záhadný a všemocný upír Spade, který se již staletí potlouká po zemi s úkolem chránit ty okouzlující lidi v ohrožení, i kdyby to mělo znamenat zničení vlastních soukmenovců. I když v jeho nejhlubších útrobách klíčí hlad po Denise a touha se jí zmocnit, Spade ví, že jej musí potlačit a čelit nočním můrám společně s ní.

Stříbrná větev
Rosemary Sutcliff

27.9.2011
BB/art

Římskou Británií zmítají nepokoje a násilí. Musejí se s ním vyrovnávat i mladý lékař Justinus a centurion Flavius, kteří se náhodně seznámí v pevnosti Magnis, náhodně zjistí, že mají společné předky, a stanou se z nich nerozluční přátelé. Oba mladíci odhalí spiknutí, jehož cílem je svrhnout císaře. Z obavy o vlastní život uprchnou z pevnosti a zpočátku chtějí odplout do Galie. Po dramatickém rozhodování se nakonec rozhodnou zůstat v Británii a bojovat po svém. Nakonec shromáždí skupinku mužů, s nimiž se vrhají do bitevní vřavy, aby ubránili čest Říma. Čas je ale drahý, protože zrádci neponechávají nic náhodě a císaři hrozí smrt.

Nick a Norah: Až do ochraptění
Rachel Cohan a Davi Levithan

28.9.2011
CooBoo

„Můžeš na pět minut předstírat, že jsi moje holka?“ ptá se Nick Norah, když mezi návštěvníky klubu uvidí svou bývalku. A právě takovým klišé začíná příběh dvou mladých lidí, jejichž životní cesty se náhle protnou a trochu kodrcavě pak spolu pokračují.

Nick je basák a jediný hetero v punkové kapele plné gayů. Norah je dívka, která má pocit, že víc problémů by nedokázal řešit ani tým specialistů v pentagonu. A jediná společná noc v New Yorku. A najdete v ní všechno – zoufalství, touhu, odpuštění, zklamání. Jsou tu rodiče, s kterými je nutné nějak vyjít, jsou tu přátelé, s nimiž vyjít je někdy těžší než zdolat Mt. Everest. A je tu kluk a holka, kteří pro jednou nechtějí nic jiného než být sami sebou, nepředstírat, na nic si nehrát, ani se snažit s kýmkoliv vyjít. A je tu láska, vztek a nekonečný seznam písniček. A je to příběh, který si prostě musíte přečíst.

~ ČSlovenko ~

Vojna bohov (Percy Jackson #5)
Rick Riordan

5.9.2011
Fragment

Percy si vypočuje dávne temné proroctvo, ktoré mu všetci tak dlho tajili. Konečne sa ukáže, kto stojí na strane dobra a kto sa pridal k vládcovi temnôt, kto vojnu neprežije a kto z nej vyjde ako hrdina. Zápas o zachovanie civilizácie sa začína!

Prekliatie (Mariotovi dediči #4)
Marja Holecyová

16.9.2011
Fragment

Strhujúci záver slovenskej fantasy série! Láska Mije a Mieseaga, ktorú sa snažili skryť pred očami verejnosti, je podrobená skúške. Rozhodujúca bitka sa neodvratne blíži. Uprednostní Miseag lásku k Miji alebo nakoniec predsa len podľahne moci Knihy odpovedí? Ak chcete zistiť, kto v rozhodujúcej bitke zvíťazí a kto bude prekliaty, začítajte sa do štvrtého dielu série z pera mladej slovenskej autorky Marje Holecyovej.

Precitnutie (V zajatí snov #1)
Lisa McMann

19.9.2011
Fragment

Temné sny prichádzajú! Sedemnásťročná Janie sa noc čo noc dostáva do cudzích snov, ktoré odhaľujú odvrátenú stránku ľudského života. Janie sa nemôže nikomu zdôveriť – neuverili by jej a mysleli by si, že sa zbláznila. A tak žije so svojou schopnosťou ako s prekliatím, ktoré nedokáže ovládať. Raz sa Janie prepadne do nočnej mory, z ktorej jej stuhne krv v žilách – prvý raz nezostáva v niečej zvrátenej duši len pozorovateľkou, ale stáva sa aj účastníčkou…

Arizona (Krásni a mŕtvi #2)
Eden Maguire

19.9.2011
Fragment

Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým. Krásni mŕtvi zmizli. Ubehlo už niekoľko týždňov, čo ich Darina videla naposledy. No vie, že neodišli navždy. Vrátia sa, aby mohli objasniť záhadnú smrť ďalšieho z nich. Je to už takmer rok, čo sa Arizona utopila v Hartmannovom jazere. Povráva sa, že to bola samovražda. No niečo na tom nesedí. Sebavedomá a suverénna Arizona by si predsa nikdy nesiahla na život. Teraz musí Darina pomôcť Arizone objasniť jej záhadné úmrtie, ako pred časom pomohla Jonasovi. No treba konať rýchlo, pretože čas sa kráti…

V moci tieňov (Upírské denníky #7)
L.J.Smith

21.9.2011
Fragment

Stefana zajali a uväznili démonickí duchovia, ktorí vo Fell’s Church rozpútali peklo. Elena ho chce zachrániť, a tak sa vydáva na nebezpečnú púť do Temných rozmerov. Damon putuje s ňou, pretože on jediný pozná miesto, kde je Stefan uväznený. Elena sa nezastaví pred nijakou prekážkou, svoju lásku chce zachrániť za každú cenu. Okrem temných síl však bojuje aj s ďalším nebezpečenstvom – s utajenou túžbou po Damonovi, ktorá každý deň rastie…

~ Svět ~

1.9.2011
The Predicteds by Christine Seifert
Unwelcome (Archangel’s Academy #2) by Michael Griffo
Torrent (A River of Time #3) by Lisa Bergren

5.9.2011
The Shattering by Karen Healey
Shut Out by Kody Keplinger
Velvet by Mary Hooper

6.9.2011
All These Things I’ve Done (Birthright #1) by Gabrielle Zevin
The Beginning of After by Jennifer Castle
End of Days (Fallen #5) by Thomas E. Sniegoski
The Hidden (The Hollow #3) by Jessica Verday
Isle of Night (The Watchers #1) by Veronica Wolff
Sweet Venom(Sweet #1) by Tera Lynn Childs
Vanish (Firelight #2) by Sophie Jordan

13.9.2011
After Obssesion by Carrie Jones, Steven E. Wedel
Dark Passage (Dark Mirror #2) by M.J. Putney
Dreamland (Riley Bloom #3) by Alyson Noël
Drink, Slay, Love by Sarah Beth Durst
Glow (Sky Chasers #1) by Amy Kathleen Ryan
So Silver Bright (Théâtre Illuminata #3) by Lisa Mantchev

20.9.2011
Beautiful Days (Bright Young Things #2) by Anna Godbersen
Cold Kiss by Amy Garvey
Goliath (Leviathan, #3) by Scott Westerfeld
Where There’s a Wolf, There’s a Way (Monster High #3) by Lisi Harrison

27.9.2011
A Beautiful Dark by Jocelyn Davies
Blood (Mercian Trilogy #1) by K.J. Wignall
Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor
The Faerie Ring (The Faerie Ring #1) by Kiki Hamilton
If I Die (Soul Screamers #5) by Rachel Vincent
Lost in Time (Blue Bloods #6) by Melissa de la Cruz
The Mephisto Covenant (The Mephisto Covenant #1) by Trinity Faegen
Shifting by Bethany Wiggins
The Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer #1) by Michelle Hodkin
The Vision (The Mark #2) by Jen Nadol

29.9.2011
Lola and the Boy Next Door by Stephanie Perkins

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lexie napsal:

    >na Arizonu, Precitnutie a Srdce v sázce som zvedavá. A tiež aj na Upírske denníky, snáď tento diel nebude EŠTE horší, než predchádzajúci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..