>Top týdne (15)

>

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Moje patnáctá topka.
Nenáviděné postavy

Nejdřív jsem si myslela, že se mi nepodaří nasbírat deset postav, které bych nejradši profackovala… Jenže pak jsem si začala procházet přečtené knížky a najednou jsem měla problém si vybrat jenom deset 😀 Dneska jsem to pobrala trochu jinak, protože když má jít o nenáviděné postavy, musím se tak i vyjádřit, no ne?

# Amy (Across the Universe)

Tahle holka mi v knize maximálně lezla na nervy. Jenom proto, že se narodíte v normálním světě a víte, jak to chodilo, z vás ještě nedělá odborníka na život. A proboha, když vám někdo řekne, ať někam nelezete, protože je to nebezpečné, tak tam nelezte!

# Elena (Upíří deníky)

Hloupější knižní hrdinku jsem snad ještě neviděla. Celá její osoba mě neskutečně iritovala a já si říkala, jestli vážně může být někdo tak pitomý. Nemám příliš v oblibě holky, které si myslí, že můžou mít všechno a že se kolem nich točí celý svět. Já se divím, že jí už dávno někdo nezakroutil krkem… jako dřív, než přišel Stefan a spol.(Pozn. Elena by měla být blonďatá…)

# Jacob (Stmívání)

Oh, ne… ze začátku to byl jen otravný ukňouraný kluk, co si prostě nedal pokoj. Pak se z něj stal macho, co si pořád nedal pokoj. A nakonec se otisknul do malého dítěte… peďák. I když uznávám, že i já bych projevila nějakou tu slabost, kdyby mi ukázal svou vánočku.

# Justin (Awaken)

Kdybych se někdy zamilovala do někoho tak rádoby chytrého a tajemného, šel by můj život pěkně do kytiček. Spolu s tím ruku v ruce jakékoliv racionální uvažování a šance na romantický vztah. Ne, Justine, fakt ne, kdybych tě viděla někde na ulici, dostanu hysterický záchvat smíchu. A buď si pohledný, jak chceš, ty pozére!

# Katniss (Hunger Games)

Pro většinu lidí hrdinka nad hrdinky, pro mě naprosto hloupá postava. Chtěla jsem ji tolikrát propleskat, ať se vzpamatuje a chová se jako člověk, ne jako stroj, co se v podstatě jen nechává vést ostatními, kteří mají dost rozumu, aby rozeznali, co je správné a co ne. Katniss je jenom pouhá loutka v divadle, sem tam něco zastřelí, někoho se pokusí zachránit, ale to vyjde vniveč, protože pak stejně zařve plno mnohem lepších postav, co by si zasloužily žít mnohem víc než Katniss.

# Lena (Delirium)

Kdybych byla tak strašně submisivní jako je Lena, nejspíš bych začala psát své vlastní monology… anebo bych zešílela. Tak jako tak by to stejně byla nuda. Protože láska je nebezpečná, všichni okolo mají přece pravdu a já jim nemůžu odporovat, tak proč se vůbec snažit? Leno, vytáhni si hlavu ze zadku a začni normálně fungovat!

# Lissa (Vampýrská akademie)

Osiřelá, šíleně bohatá, magicky nadaná, ve společnosti oblíbená, krásná upírka. Život dokáže být pěkně krutý. Nebýt Rose, byla by z Lissy nejspíš pěkná fiflena… počkat, ona se jí přece i stala! A taková holka má vládnout ostatním? Řekla bych, že Lissa je politička tělem i duší, chudák Christian… a Jill.

# Meghan (The Iron Fey)

V kůži Meghan bych vážně být nechtěla. Šlohnou jí bratra jenom proto, že si její matka kdysi zašpásovala s vílím králem. A pak vleze do vílí říše, kde se jí všechno snaží sežrat. Divím se, že má ještě pořád všechny končetiny. Ovšem Meghan prodělává stejný proces blboismu jako Amy (viz výše). Když vám někdo řekne, abyste to nedělali, tak to prostě nedělejte! Copak jste neviděli Nezvratný osud a další podobné filmy?

# Shay (Smečka)

Rádoby macho, co si myslí, že sežral všechnu moudrost světa. Vsadím se, že kdybych s ním byla v jedné místnosti, pěkně bych mu nakopala, s vlčími schopnostmi nebo bez nich. Řekla bych mu, že jsem své umění kung-fu zdokonalila díky čtení komiksů… jo a proto mám taky patent na život.

# Umbridge (Harry Potter)

Komunistický růžový bonbónek, který se až příliš vyžívá v tělesných trestech a kočičkách. Už tohle napovídá, že s touhle ženskou vážně není něco v pořádku. Největší kruťačka knižních sérií, vážně. Z celé duše jsem ji nenáviděla… a vlastně ještě pořád nenávidím.

~…~

Ano, jsem naprosto krutopřísná, uvědomuju si to a bohužel s tím vědomím budu muset až do smrti žít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

9 Responses

  1. Eby napsal:

    >Páni, pěkně jsi se rozohnila při psaní 🙂
    Každopádně musím říct, že některé z těch postav mi taky lezou krkem.
    Například Elena z Upířích deníků. Byla jedním z důvodů, proč jsem knihy přestala číst. Když ovšem nepočítám ten příšerný příběh. U pátého dílu jsem to prostě vzdala.
    Shay mi lezl na nervy už od začátku knížky, u mě to rozhodně vyhrál Ren a ne to pako Shay.
    Radši se už nebudu víc rozepisovat, protože někdy fakt nevím kdy skončit 😀

  2. Anonymous napsal:

    >Wow na některé osoby máme úplně stejný názor- Elena,Jacob,Ubridge a hlavně na Lissu.Jelikož VA zbožňuju tak jedinou chybou v knižní sérii je pravě ona.Další postavy nevím,nic dalšího jsem myslím nečetla.

  3. annejude napsal:

    >Tak tenhle článek mě dost pobavil, moc se s nimi teda nepářeš:DD
    U většiny postav, s kterými jsem měla tu čest, zastávám stejný názor, jen Katniss jsem si oblíbila a co se týče Lissy, tak nejsem ve VA dost daleko na to, aby mi stačila lézt na nervy.

  4. etteleadragons napsal:

    >No, já osobně s většinou nesouhlasím, například Shay mi vůbec nevadí, mám k němu takový neutrální vztah. Jacoba jsem si tehdy, když jsem četla Stmívací ságu hodně oblíbila, až teprve film mi ho trochu znechutil a co se Katniss týče – tu jsem si dost oblíbila a hodně jsem se do ní vžila. Zbytek neznám natolik dobře, abych je mohla posoudit. Kromě Umbridge samozřejmě, to je známá mrcha 🙂

  5. Lady McFly napsal:

    >Za tu Katniss tě hodně knižních blogerek bude chtít zadupat do země, víš to? 😀 Já osobně proti ní nic moc nemám. Je pravda, že v některých okamžicích mi lezla víc než na nervy, ale celkově ji mám ráda.
    S čím musím ovšem stoprocentně souhlasit, je výběr Lissy. Tfuj. Nemám ji ráda. Přijde mi naprosto dětinská a ukňouraná. A že ji to Rose taky dala pěkně sežrat, když se rozhodla jít zabít Dimitrije a Lissa se nevzchopila na nic víc, než na pouhé bulení a přemlouvání, aby nikam nešla.. Gr, už to ve mě zase vře! 😀

  6. Kristina napsal:

    >:D tak tento článek mě nejvíc bavil z toho, co jsem posledních pár dnů četla. Mám taky pár neoblíbených postav a hodnotím je dost podobně:) ale zasmála jsem se

  7. Haiska napsal:

    >Jo… vánočka 😀 Nevím, Lissa mi celkem nevadí, ale za to nemusím Umbridge a Shaye. Jo a Elena od čtvrtého dílu je jako nemluvně, který dostane co chce… Ale s tvými názory celkem souhlasím, teda s tím co jsem četla 😉

  8. Princezná napsal:

    >mrzí ma, že som dosť kníh z tých čo tu uvádzaš nečítala, takže neviem vyjadriť svoj názor, ale z tých čo som čítala tak s Elenou súhlasím neskutočne otravná postava a to som zatiaľ stihla prečítať len dva diely (ale ďalšie dva už čakajú na stole z knižnice), Jacob mi až tak nevadil aj keď chvíľami bol dosť otravný a že z neho chudáka spravila pedofila…. ale viac ma iritovala Bella… tá postava bola neuveriteľne hlúpa…a čo sa týka Umbridgeovej, tiež som ju nenávidela, no musím Jo uznať, že tá postava je napísaná úžasne… takže tú postavu mám rada a zároveň ju strašne neznášam 😀

  9. Simona napsal:

    Jo! Konečně někdo, kdo taky nesnáší Jacoba! Všichni furt, že ho taky zrovna nezbožňujou, ale že jim nevadí…to naprosto nedokážu pochopit. Nikdy jsem teda nebyla velká fanynka Stmívání, ale kvůli Jacobovi ho naprosto nesnášim, pro mě otravná postava navíc a o to víc pro mě bylo nepochopitelný, že Bella mezi těma dvěma vážně váhala…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..