>Top týdne (14)

>

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Moje čtrnáctá topka.
Knihy, na které není nikdy čas

Upřímně, mám ve své to-read poličce opravdu hodně, hodně knih… a nikdy na ně není čas, protože se vždycky objeví další a další. Vybrala jsem ty, keré patří mezi velice populární a které bych si v nejbližší době měla vážně už přečíst…
# Milenec z temnot (J. R. Ward)

Jedna z nejoblíbenějších séií pro dospělé, na kterou se chystám už dost dlouho. Ale tak nějak se stydím číst knihu s tak příšernou českou obálkou. Dlouho jsem se rozhodovala, jestli sáhnout po české nebo originální verzi. Nakonec jsem si koupila tu českou, protože moje máma projevila zájem a ta by to v angličtině vážně nečetla. Takže mám doma prozatím první tři díly a pořád na mě koukají z poličky.
# Darkfever (Karen Marie Moning)

Další oblíbená série pro dospělé, o které většina lidí mluví jenom v superlativech. No, setkala jsem se i s poněkud skromnějšími názory na sérii. Momentálně mi domů putuje první díl, abych si i já udělala obrázek.
# Jestli zůstanu (Gayle Forman)

Tuhle knížku všude vynášejí do nebes a když se u nás objevila i v češtině, rozhodla jsem se do ní zainvestovat. Teď mi stojí v poličce a čeká, až po ní sáhnu. Ale pořád se k tomu nějak nemám, protože jde o tématiku, které se většinou v knihách vyhýbám. Svět je ošklivý i tak, nemusím se ještě trápit tím, že si o podobných věcech budu číst. Ale znáte to, zvědavost člověku nedá…
# Krvavý karneval (Melissa de la Cruz)

První díl se mi líbil, druhý jsem si koupila, jakmile se objevil v knihkupectví… Ale pořád jsem se nerozhoupala k tomu, abych si jej přečetla. Ani nevím proč. Možná mám tak trochu obavy, že mě ničím nepřekvapí.
# Poison Study (Maria V. Snyder)

Na tuto sérii jsem narazila už hodně dávno, ale pořád jsem neměla čas si ji přečíst. Přitom bych opravdu chtěla, ale vždycky, když dostanu tu správnou chuť, rychle mě opustí a já sáhnu po jiné knize.
# Poslední píseň (Nicholas Sparks)

Knihám tohohle autora se raději vyhýbám, protože si opravdu libuje v lidských tragédiích. Jenže tady jsem prvně viděla film a ano, pěkně jsem si u něj pobrečela. Zajímalo by mě, jak vypadá kniha… nejspíš stejně, protože prý právě v tomto případě byl nejdřív napsán scénář a podle něj vyznikla kniha.
# Stray (Rachel Vincent)

Od Rachel Vincent jsem poprvé četla její YA sérii, ale tahle mě taky hodně zajímala. Čekala jsem, až vyjde poslední díl, abych si mohla celou sérii přečíst najednou…Už ji mám doma, ale pořád nějak není čas.
# Škola noci (P.C.Cast a Kristi Cast)

Uh, první díl jsem nedočetla, ale stejně jsem si dokoupila ostatní díly v češtině. A teď je mám hezky vyrovnané na poličce a pořád čekají, až chytnu tu správnou náladu.
# Upíří deníky (L. J. Smith)

Ze série jsem četla první dva díly a teď první díl Stefanových deníků… seriál nesleduju, takže nejsem zaláskovaná ani do jednoho z herců… Ale stejně bych si všechn y ty díly chtěla dočíst, abych se alespoň pobavila.
# Výjimečná (Kristin Cashore)

Zase jedna dost opěvovaná knižní série, jejíž první díl byl přeložen do češtiny… ale ten druhý už ne. Což je vážně škoda… protože kdyby byly oba dva v češtině, už jsou u mě doma a čtu je. Takhle se pořád rozhoduju, jestli si je třeba nezkusit koupit ve slovenštině nebo v angličtině. A teď, když se objevila informace o chystané třetí knize, znovu jsem své rozhodnutí oddálila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..