Posuď knihu podle obalu (38)

Název knihy: Blood Red Road
Autor: Moira Young
Datum vydání: 7.6.2011

Anotace na Goodreads: Saba strávila celý svůj život v Silverlake, vyschlé pustině, kterou pustoší pravidelné písečné bouře. Wreckerovská civilizace dávno zanikla a zanechala po sobě jen odpad, na němž Saba se svou rodinou žila. Ale jí to nevadí, tak dlouho, dokud je se svým milovaným dvojčetem Lughem. Ale když dorazí obrovská bouře a přinese s sebou čtyři zahalené jezdce, Sabě se převrátí život vzhůru nohama. Lugh je chycen a Saba se vydává na strastiplnou cestu, aby ho dostala zpátky.

Je najednou vržena do bezprávní, ošklivé reality světa okolo Silverlake, ztracena bez svého bratra Lugha, který by ji vedl. Nejpřekvapivější je ovšem to, co se Saba dozví sama o sobě: je divoký bojovník, nepřekonatelný přeživší a mazaný soupeř. A má sílu zničit společnost zevnitř. Společně s pohledným lumpem Jackem a tlupou revolucionářských holek, které si říkají Svobodní Jestřábi, je Saba rozhodnutá změnit směr, jakým se společnost ubírá.

Můj názor: Knihy jsem si všimla už dávno, ale až teď jsem se pustila do čtení. Obálka je dost zajímavá. Vévodí jí velký název v červených barvách a je na ní zobrazena i hlavní hrdinka, která jde po poušti. Zatím jsem v četbě na začátku a musím upozornit všechny, kteří by se do ní chtěli pustit – jazyk je dosti specifický a uvozovky pro přímou řeč v knize neexistují. Docela se divím, že mi to vůbec nevadí a hned od začátku se mi příběh čte dobře. Nejspíš za to můžou mé hovory s lidmi ze zahraničí, protože mi jinak napsaná slova nepřijdou až tak divná. Líbí se mi, že autorka logicky předpokládala, že se jazyk také vyvíjí… Ale začátečníkům to může dělat při čtení problémy.

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..