Knihy měsíce – srpen 2011

Za srpen jsem toho kupodivu přečetla hodně, až jsem se sama divila, takže se podívejte na mou knižní hitparádu…

Soul ThiefJust the Sexiest Man AliveWolfsbaneRetro DemonologyBloodlinesShut OutEpic FailThe Knife of Never Letting GoButterfacePractice Makes PerfectEl clan de la lobaSome Girls BiteBeautiful DisasterEternal Kiss of DarknessZlodějka knihHereafterPassion

Hitparáda

Nejlepší kniha
Shut Out (Kody Keplinger)
Proč: Tohle rozhodování bylo dost těžké, protože adeptů na nejlepší knihu bylo tento měsíc víc – jmenovitě Hlas nože, Bloodlines a Soul Thief. Nakonec jsem ovšem vybrala Shut Out, protože na tohle dílko jsem se maximálně těšila a jakmile mi kniha dorazila domů, četla jsem a četla a četla… A ještě pořád jsem z knihy nadšená.

Nejhorší kniha
Vzpoura (Andrea Cremer)
Proč: Bohužel. Vůbec se mi nelíbilo, co s tím Cremer udělala.

Největší překvapení
Hlas nože (Patrick Ness)
Proč: Nevěděla jsem, co od knihy čekat. Nejspíš proto jsem byla z knihy později tak nadšená a už teď netrpělivě vyhlížím pokračování.

Největší zklamání
Vzpoura (Andrea Cremer)
Proč: Byl to pro mě prostě děs běs a z hrůzou očekávám, co se semele v posledním díle.

Nejnapínavější kniha
Soul Thief (Jana Oliver)
Proč: Skvělá kniha, ve které se pořád něco dělo. Moc se mi líbí, jaký svět dokázala Oliver vymyslet. Vždycky budu fandit těm, kteří nakopávají zadky hnusným démonům.

Nejvtipnější kniha
Just the Sexiest Man Alive (Julie James)
Proč: Při čtení této knihy jsem se opravdu bavila a díky vtipům a vtipným scénám jsem na čas zapomněla, že trávím svůj čas ve vlaku a jedu domů. Culila jsem se a culila.

Nejromantičtější kniha
Passion (Lauren Kate)
Proč: Jsem si vědoma toho, že zrovna tahle série nepatří mezi ty nejlepší, jaké jsem kdy četla, ale čert to vem! Baví mě! A hlavně kvůli těm romantickým scénám a myšlenkám, které v knize jsou.

Nejočekávanější kniha
Shut Out (Kody Keplinger)
Proč: Tady jsem se rozhodovala mezi Shut Out a Bloodlines, protože obě dvě knihy jsem vyhlížela s nadšením. Ale nakonec vyhrálo Shut Out, protože takový povyk, jaký jsem dělala, když mi kniha konečně dorazila domů, už doma mí rodiče dlouho neviděli. Já vypískla nadšením a ihned běžela do pokoje číst 😀

Knižní série objevená v tomto měsíci
Chicagoland Vampires (Chloe Neill)
Proč: Sérii mám v hledáčku dlouho, ale až tento měsíc jsem se rozhoupala k četbě. Bohužel mě první díl docela iritoval, přesto nad sérií nelámu hůl a sbírám náladu na pokračování.

Nejlepší cover knihy
Bloodlines (Richelle Mead)
Proč: Miluju tu obálku už od chvíle, kdy jsem ji uviděla.

Nejhorší cover knihy
Passion (Lauren Kate)
Proč: Pro tuhle sérii mám slabost také díky obálkám. První dvě byly úžasné a tahle třetí mi knim tak úplně nepasuje. Vždycky, když vidím tu modelku na obálce, nejradši bych jí ty vlasy přes tvář ostříhala. Fuj to.

Hrdinka měsíce
Riley Blackthorne (Soul Thief – Jana Oliver)
Proč: Není to typická hrdinka a to se mi líbí. Je mladá a neví ještě co chce, přišla o rodiče a musí se s tím nějak poprat. A během toho všeho samozřejmě dělá chyby, ať už v pracovním nebo osobním životě. Člověk se musí párkrát spálit, aby mohl najít štěstí. A já doufám, že to bude Beck.

Hrdina měsíce
Todd Hewitt (Hlas nože – Patrick Ness)
Proč: Musím říct, že Todd je pro mě jasný hrdina měsíce. Ještě stále žasnu nad tím, co všechno si v prvním díle prožil a jsem zvědavá, co se bude dít dál.


Pár měsíce
Lissa a Cash (Shut Out – Kody Keplinger)
Proč: Jednoznačný pár měsíce, protože jsou prostě strašně… cute. A já z nich totálně nemůžu 😀

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. etteleadragons napsal:

    >Opravdu nechápu, jak to všechno stihneš za 31 dnů přečíst?! Jak to děláš? 🙂 Mě všichni okolo mě tvrdí, že čtu hodně, ale já za měsíc nepřečtu ani náhodou tolik knih…

    A ke knihám – opravdu je Vzpoura taková hrůza? To mě mrzí, protože první díl se mi hodně líbil. Hlas nože bych si taky ráda přečetla…

  2. Stormy napsal:

    >Panebože, ty si toho ale stiahla za ten jeden mesiac :-O Tlieskam 🙂 Ja som prečítala len päť kníh, nejako som polovicu augusta nemala chuť čítať a potom som nevedela nájsť nič, čo by ma dostatočne zaujalo 🙂
    Tvoje rebríčky sa mi páčia a neskutočne sa teším na Shut Out ♥♥♥ 🙂 I Bloodlines… a čert to vem – teším sa i na Wolfsbane 😀

  3. Lady McFly napsal:

    >Ou, tak to je nálož! =D. Opravdu máš můj obdiv. Když už bych měla přečíst tolik knih, tak by musely být jen v češtině (popř. slovenštině) a ne ještě v angličtině. Musím se přiznat /s vlemi černým svědomím/, že jsem knihu v angličtině ještě nečetla. Zkrátka asi nemám odvahu, no :)). I když, kdyby se mi dostalo do rukou Shut Out /na které se hrozně těším a které i ty sama chválíš/, nevím, jestli bych odolala =D.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..