>V srpnu 2011 vychází

>

Obvykle postuju tento článek 11. v měsíci, tentokrát je to o den později. Takže co nám to tento měsíc vychází?
Česko
český cover

Počátek (Upíří polibky #1)
Ellen Schreiber

3.8.2011
ZonerPress

Může se sen o lásce k upírovi stát skutečností?

Šestnáctiletá Raven se odmalička touží stát upírkou. Žije v malém městečku jménem Dullsville a nemá to právě lehké – nerozumí si příliš se spolužáky, kamarádí se pouze s farmářskou dívkou Becky a pochopení nenachází ani u svých rodičů. Hodně času tráví na hřbitově a okouzleně pozoruje staré strašidelné sídlo na kraji jejich městečka.

K Raveninu velkému překvapení a vzrušení se jednoho dne nastěhuje do starého sídla nová rodina, Sterlingovi. Vypadají poněkud zvláštně a brzy začnou kolovat zvěsti, že Sterlingovi jsou upíři. Zda je tomu skutečně tak, se rozhodne nadšená Raven zjistit. Seznámí se s mladým a okouzlujícím Alexandrem Sterlingem… a přeskočí mezi nimi jiskra. Je však Alexander skutečně upír? A pokud ano, bude schopen Raven proměnit?

český cover

Bezchybná
Lara Chapman

8.8.2011
CooBoo

Sarah má před sebou poslední ročník střední školy. A i když je trochu knihomol a chce se dostat na prestižní univerzitu, aby mohla studovat žurnalistiku, doufá, že by třeba mohla potkat také svou první velkou lásku. A pak přijde do třídy Rock, a jako by se sny staly skutečností. Ovšem má to dvě drobné vady na kráse. Jednou z nich je její neúměrně velký a nepřehlédnutelný nos a druhou fakt, že se do Rocka zamiluje také její nejlepší kamarádka – bezchybná Kristen. Sarah se tak stává novodobým Cyranem.

český cover

Čtyři poslední věci (Levá ruka boží #2)
Paul Hoffman

9.8.2011
Knižní klub

Po zradě a nuceném návratu do svatyně vykupitelů se Thomas Cale od lorda vojevůdce dozví, že lidstvo musí být zničeno: je to jediná možnost, jak napravit největší Boží omyl. Cale se se svou rolí levé ruky Boží, anděla smrti, zdánlivě smiřuje. Má na dosah absolutní moc – hrůzyplný náboženský zápal a vojenská síla vykupitelů jsou pro něj zbraní, již ovládá stejně mistrovsky, jako kdysi zacházel s nožem. Apokalypsa je patrně v jeho rukou – Calova duše je však mnohem nepochopitelnější a nevyzpytatelnější, než lze tušit.

český cover

Pád (Andělé #1)
Lauren Kate

15.8.2011
Knižní klub

Některým andělům je souzen Pád… Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit… i kdyby ji to mělo zabít.

český cover

Na útěku (Čísla #1)
Rachel Ward

16.8.2011
Egmont

Jem už od malička vidí v očích lidí čísla. Co ta čísla vlastně znamenají, pochopí v den matčiny smrti – jsou to data, dny, kdy lidé, kterým se dívá do očí, zemřou. Život je pro Jem těžký, dokud nepotká kluka, kterému říkají Spider. Svět je náhle mnohem krásnější. Ale cestou do Londýna Jem pozná, že se blíží veliké neštěstí, které navždy otřese jejich životy… Od chvíle, kdy zemřela její matka, Jem věděla o číslech. Věděla o nich už mnohem dřív, vlastně odmalička. Když se podívala někomu do očí, registrovala v nich číslo. Ale jeho význam zjistila v den, kdy její matka zemřela na předávkování drogami. Číslo znamenalo datum úmrtí. Jem prožívala těžké dětství. Stěhovala se od jedné pěstounky k druhé a všude si připadala jako cizinec. Nejraději se toulala sama a tak tomu bylo i v okamžiku, kdy potkává kluka, jemuž přezdívají Pavouk. Náhodné setkání jí změní život. Nachází někoho opravdu blízkého a svět se rázem stává snesitelnější. Společně se potulují kolem jednoho z londýnských kanálů, klábosí o všem možném a pomalu se sbližují. Na jednom z výletů do města se stanou svědky tragického neštěstí, které Jem předem předpoví. Oni sami katastrofě uniknou, ale ta je jen začátkem událostí, které navždy otřesou jejich životy.

Zrození (Stefanovy deníky #1)
L.J.Smith (tato série vychází ze seriálu)

17.8.2011
Fragment

Příběh se odehrává ve Virgínii během války Severu proti Jihu. Stefanův otec se ujme vzdálené příbuzné Katherine, která osiřela. Stefan i jeho bratr Damon se do ní zamilují, ona je miluje oba. Stefan se s ní sblíží, ale brzy zjistí, že s Katherine není všechno v pořádku. V městečku se po řadě záhadných úmrtí zvířat i lidí začne šířit panika, lidé se obávají upírů. Stefan se bojí, že za vším je Katherine. Stefanův otec zorganizuje lov na upíry. Když zjistí, že jeho synové stojí na straně upírů, oba je zastřelí. Zachrání je Katherinina komorná a oni si můžou vybrat – umřít, nebo se stát upíry.

český cover

Měsíční oko (Gemma Doyle #1)
Libba Bray

18.8.2011
Mladá Fronta

Tajemný příběh z viktoriánské Anglie se odehrává na dívčí škole, kam po záhadné matčině smrti přijíždí z Indie šestnáctiletá Gemma Doyleová, aby se zde naučila vybraným způsobům. Musí se vyrovnat nejen s lekcemi francouzštiny a tance, ale i s nevraživostí ostatních dívek, která se však promění v přátelství doslova na život a na smrt, když Gemma objeví své skryté schopnosti. Záhadná Gemma, odvážná Felicity, chytrá Ann a krásná Pippa vytvoří nerozlučnou čtveřici, chtějí si splnit své sny a zároveň odhalit tajemství strašidelné školy. Gemma však zároveň odhalí i věci, které by nejraději nevěděla…

český cover

Má noc je tvůj den
Melanie Rose

18.8.2011
METAFORA

Jessiku Taylorovou zasáhne blesk. Když se pak ale v nemocnici vzbudí, všichni jí tvrdí, že je jakási Lauren Richardsonová, matka čtyř dětí. Lékaři její protesty přičtou ztrátě paměti a Jessice nezbývá než odjet s manželem (kterého ovšem nikdy neviděla).

To horší má ale teprve přijít. Zatímco jako Lauren spí, jako Jessica vede dál svůj život svobodné slečny. A kdykoli usne jako Jessica, probudí se coby uhoněná matka s horou problémů. Jedním z nich je maličký Teddy s mozkovou dysfunkcí, pak manžel Grant, který nejspíš něco tají, umíněný mladý muž, který byl zřejmě jejím milencem… Je toho zkrátka dost a jedna duše ve dvou tělech má co dělat, aby to všechno zvládla. S láskou jde ale všechno. Dokonce i nemožné.

český cover

Magie spaluje (Kate Daniels #2)
Ilona Andrews

24.8.2011
Fantom Print

Jelikož se Kate Danielsová živí odstraňováním nepořádku, který s sebou přináší magie, má docela přehled o rizicích vlastního povolání. Vlny paranormální energie obvykle zaplavují město a zase ustupují, podobné mořskému příboji. Ale jednou za sedm let nastane čas erupce, kdy se magie utrhne ze řetězu. A tentokrát se Kate bude muset poprat s problémem nevídaných rozměrů. Doslova božských.

český cover

Kovbojové a vetřelci
Joan Vinge

24.8.2011
JOTA



Osamělý pistolník a psanec v čele nesourodé skupiny lidí, nepřátel na život a na smrt, bojuje s mimozemskými vetřelci nejen o svůj život, ale o přežití celého lidstva.

Divoký západ 1873. V poušti nedaleko městečka Absolution se probere neznámý pistolník, který ztratil paměť, nevzpomíná si ani na své jméno. Jedinou stopou do jeho minulosti je podivný kovový náramek, který nosí na zápěstí.

V Absolutionu, jemuž tvrdou rukou neformálně vládne dobytkář a bývalý důstojník Dolarhyde, ho však někteří lidé zjevně znají a touží po jeho hlavě. Na tento zastrčený kout se však řítí pohroma, jakou městečko ještě nikdy nezažilo. Zaútočí na něj neznámí démoni. Vetřelci z nebes začnou nemilosrdně likvidovat místní obyvatele, některé pak unášejí na své lodě, kde je čeká neméně hrozný osud. Lidé nemají žádnou možnost se jim bránit a jejich jedinou šanci na přežití paradoxně představuje onen pistolník, který si postupně vzpomíná na vlastní minulost a záhy pozná, že vlastní účinnou zbraň proti démonům. Ve spojení s tajemnou okouzlující Ellou a bývalými nepřáteli – obyvateli Absolutionu, Dolarhydem, psanci a dokonce i Apači – se pouští do boje, který může rozhodnout o osudu lidstva.

český cover

Pomstěný milenec (Bratrstvo černé dýky #9)
J.R.Ward

31.8.2011
Baronet

Hlavní postavou je však temná postava – Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží.

český cover

Maximum Ride Vol.2 (manga)
LeeNaRae, James Patterson

31.8.2011
BB/art

Příběh čtrnáctileté Maximum Ride a jejích kamarádů, kteří mají křídla a umějí létat, pokračuje druhou částí. Když zachrání unesenou Andílku, nejmladší členku jejich „hejna“, zamíří všichni do New Yorku, aby zjistili, kdo ve skutečnosti jsou, a dozvěděli se něco o svých rodičích. Ale Likvidátoři jsou jim stále v patách a navíc se Maxi začal v hlavě ozývat znepokojivý Hlas. Opravdu je předurčená, aby zachránila náš svět?

český cover

EONA: Poslední Dračí oko (EON #2)
Alison Goodman

31.8.2011
JOTA

Další pohnuté osudy statečné dívky Eony, adeptky dračí magie v zemi zasažené válkou. Po odhalení svého tajemství, které se trestá jedině smrtí, se ocitá na útěku před armádou uzurpátora Sethona, který se zmocnil násilím trůnu a za každou cenu hodlá uskutečnit svoje temné záměry.

Má-li v zemi opět zavládnout mír, musí Eona najít právoplatného císaře Kyga a magický černý foliant, aby mu pomohla získat zpátky trůn. Jako dračí oko se však sama stává hrozbou pro svůj lid, neboť nikdo neví, že nemá pod kontrolou svoji sílu. Zoufalá Eona je nakonec nucena uzavřít smlouvu s dávným nepřítelem, který může všechny vyhubit.

český cover

Monster High (Monster High #1)
Lisi Harrison

srpen 2011
CooBoo

SOV, neboli Sabotéři obvyklých vlastnosti (či chcete-li monstra a příšery) se snaží zapadnout a být nenápadní. Maskování je tak dokonalé, že možná ani netušíte, kdo s vámi vlastně chodí do třídy…

Na Salemské střední se to ale brzy změní a město už nikdy nebude, jaké bývalo. Způsobí to teprve před patnácti dny „vyrobená“ Frankie Steinová. Co se stalo?

Slovensko

slovenský cover

Poslené štyri istoty (Ľavá ruka Boha #2)
Paul Hoffman

16.8.2011
Ikar

V druhom diele trilógie Paula Hoffmana trpí hlavný hrdina Thomas Cale pocitom roztrpčenia po tom, čo ho zradila láska jeho života, a zahráva sa s čoraz lákavejšou predstavou vyhladenia ľudstva. V sprievode majstra Bosca sa vracia do útulku, kde už nie je chovancom, ale obávaným a uctievaným stelesnením Božieho hnevu. Bosco mu vysvetľuje, že ľudský rod je skrz-naskrz prehnitý, a preto ho treba zničiť a pripraviť svet na príchod dokonalejšej bytosti. No najskôr treba poraziť odporcov a uchvátiť moc v srdci cirkvi spasiteľov. Cesty Caleových priateľov sa rozchádzajú. Kleist sa stáva členom zvláštneho horského klanu zbabelých zlodejov. IdrisPukke odchádza do Španielskeho Leedsu, kde našli útočisko zvyšky rozprášených Materazziovcov. Henri Zahmlievač sa ako jediný rozhodne vyhľadať Calea a zapojí sa do boja proti kacírom. Henri priateľa presviedča, že stále má dôvod žiť. Podarí sa mu to skôr, než bude neskoro?

slovenský cover

Zrodenie (Stefanovy denníky #1)
L.J. Smith

16.8.2011
Fragment

Píše sa rok 1864 a v Amerike zúri vojna Severu proti Juhu. Sedemnásťročný Stefan Salvatore však zvádza vlastný boj. Je zasnúbený s dievčaťom, ktoré nemiluje, a zaľúbi sa do záhadnej Katherine. Je to zvodná krásavica, no má jedno temné tajomstvo…

Stefanove denníky vychádzajú z populárneho televízneho seriálu, ktorý inšpirovala séria románových bestsellerov. Odhaľujú, čo sa v skutočnosti stalo medzi Stefanom, Damonom a Katherine – a ako sa vlastne začal ľúbostný trojuholník Upírskych denníkov.

slovenský cover

Čas lásky a zla (Anjelská séria #2)
Anne Rice

23.8.2011
Ikar

Sníval sa mi sen plný anjelov. Videl som ich aj počul v obrovskej nekonečnej galaktickej noci. Videl som svetlá, boli to anjeli, poletovali sem aj tam a ich dráhy zanechávali nádherné trblietavé stopy… V nádhernej, dokonalej ríši svetla a zvukov som vnímal lásku. Vedel som, že ma dôverne poznajú. Cítil som, že som milovanou súčasťou všetkého, čo som videl a počul. No uvedomil som si, že si z toho nič, celkom nič nezaslúžim. Premkol ma hlboký smútok, zmiešal sa so spievajúcimi hlasmi, lebo spievali o mne… Takto sa začína ďalší román Anne Riceovej, triler o anjeloch a vrahoch, v ktorom sa opäť ocitneme v temných, nebezpečných hlbinách histórie. Tentoraz nás autorka zavedie do Ríma 15. storočia, do mesta chrámov, veží, strešných záhrad a krížov týčiacich sa k oblohe. Rím z čias Michelangela a Raffaela, Svätej inkvizície a pápeža Leva X., druhorodeného syna z rodu Mediciovcov, prihovárajúceho sa k národu z pápežského stolca… Do tohto obdobia privedie anjel Malkiáš Tobyho O´Dara, bývalého nájomného vraha, ktorý v úsilí o návrat k Bohu pomáha riešiť zločiny minulosti, aby neodsúdili nevinných. V napínavom príbehu travičstva v spojení s tajomným nepokojným duchom dybbukom sa Toby ocitá v nebezpečných situáciách, no v myšlienkach vracia do svojej minulosti a v hlbokých zamysleniach dospieva k lepšiemu pochopeniu temných a dobrých síl, zloby a nehy. V nádeji na odpustenie verí, že jedného dňa sa spojí so svojou láskou a synom a bude spolu s nimi žiť každodenný život.

Svět

1.8.2011

Misfit by Jon Skovron
Always a Witch (Witch #2) by Carolyn MacCullough
Populazzi by Elise Allen

2.8.2011

Blood Ties (Blood Coven #6) by Mari Mancusi
Epic Fail by Claire LaZebnik
Eternal (Immortal #3) by Gillian Shields
The Near Witch by Victoria Schwab
Dream Dark (eBook, Caster Chronicles) by Kami Garcia & Margaret Stohl
Never Have I Ever by Sara Shepard
Working Stiff (Revivalist #1) by Rachel Caine

3.8.2011

Circle of Fire (Prophecy of the Sisters #3) by Michelle Zink
Dark Parties by Sara Grant

4.8.2011

Dark Angel (Dark Angel #1) by Eden Maguire
Downpour (Greywalker #6) by Kat Richardson

9.8.2011

Juliet Immortal by Stacey Jay
All You Desire (Eternal Ones #2) by Kirsten Miller
Ingenue (Flappers #2) by Jillian Larkin
The Shadow of Death (Thirst #4) by Christopher Pike

16.8.2011

Chain Reaction (Perfect Chemistry #3) by Simone Elkeles
Bargains & Betrayals Bargains and Betrayals (13 to Life #3) by Shannon Delaney
Second Grave on the Left (Charley Davidson #2) by Darynda Jones

21.8.2011

Elemental Reality (Elemental #1) by Cesya MaRae Cuono

23.8.2011

Beyond the Grave (Past Midnight #3) by Mara Purnhagen
Bloodlines (Bloodlines #1) by Richelle Mead
Nocturne (Claire de Lune #2) by Christine Johnson
Possess by Gretchen McNeil
The Power of Six by (Lorien Legacies #2) Pittacus Lore
Devil to Pay (ebook, Night Huntress #3.5) by Jeaniene Frost
Seizure (Virals #2) by Kathy Reichs
Vampire Academy: The Graphic Novel (Vampire Academy: The Graphic Novel #1) by Richelle Mead, Leigh Dragoon, Emma Vieceli

30.8.2011

Damned (Cruscade #2) by Nancy Holder & Debbie Viguie
Hades (Halo #2) by Alexandra Adornetto
The Fox Inheritance (The Jenna Fox Chronicles #2) by Mary E Pearson
Fury (The Fury Series #1) by Elizabeth Miles
Twisted (Intertwined #3) by Gena Showalter
Anna Dressed in Blood (Anna Dressed in Blood #1) by Kendare Blake
Soul Thief (The Demon Trappers #2) by Jana Oliver
One Grave at a Time (Night Huntress #6) by Jeaniene Frost
Succubus Revealed (Georgina Kincaid #6) by Richelle Mead

31.8.2011

Airel (The Airel Saga) by Aaron Patterson, Chris White

Tato měsíční várka mi dala opět docela zabrat. U knih vycházejících ve světě se na profil knihy na GoodReads dostanete již klasicky po kliknutí na obálku. 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Sue napsal:

    >krásny výber 🙂 na veľa kníh ktoré si tu spomenula sa teším 🙂 kiež by som mala tolko peniažkov 🙂

  2. Haiska napsal:

    >Přesně, penízky chybí 😀 ale asi mě opravdu klepne, když vidím obal Bezchybné 🙁 Jsem ale dost zvědavá na pokračování Eona 😉

  3. Sammy Winchester napsal:

    >Penízky chybí! xD… to mě taky.. jinak z těch českých to určitě vidím na Eonu a Stefanovy deníky.. myslím že na Vánoce si sepíšu seznam který se bude skládat pouze z knih 😀

  4. VeEee napsal:

    >Počátek jsem už četla 😀 bylo to docela dobrý. Pád mám předobjednanej, tak snad v pondělí přijde 😀 už se hrozně těšim 😀

  5. moira napsal:

    >wow, tak tohle bych skládala vážně dlouho… 😀 to by ten měsíční seznam byl s půlročním zpožděním.. xD povedený seznam.. :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..