>Top týdne (12)

>

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Moje dvanáctá topka.
Nejpřitažlivější obálky

Tohle téma pro mě bylo trošku složitější, protože u mě většinou bývá prvotním impulzem právě obálka a až pak si přečtu anotaci a rozhodnu se, jestli knihu zkusím nebo ne. Ale vybrala jsem deset nejzajímavějších a nejspíš i neznámějších knižních kousků.

# Across the Universe (Beth Revis)

AtU si mě okamžitě získalo svou obálkou. Mám prostě ráda fialovou. Kniha tak úplně nesplinla má očekávání, ale nejhorší rozhodně nebyla. Jsem zvědavá, co se bude dít v pokračování.

# Alchymista (Michael Scott)

Na knihu jsem narazila poprvé v knihkupectví a obálka mě natolik zaujala, že jsem si knihu později vesele odnášela domů. Musím říct, že se mi celá série opravdu moc líbí. Jsou to knihy přesně dle mého gusta.
# City of Bones (Cassandra Clare)

Možná neuvěříte, ale CoB jsem poprvé uviděla na poličce mezi knihami ve Wallmartu v Americe. A to se říká, že ve Wallamrtu prodávají samé braky. No, tak tady fakt ne. The Mortal Instruments se staly jednou z mých nejoblíbenějších sérií vůbec a vděčím za to Wallmartu 😀

# Eragon (Christopher Paolini)

Na Eragona jsem narazila na jednom knižním jarmarku a hned si mě získal, protože draky já vážně můžu. Navíc jsem byla zvědavá, jaká tahle kniha vůbec může být a musím říct, že první díl se mi opravdu líbil.

# Halo (Alexandra Adornetto)

Naprosto nádherná obálka, kerá mě vždycky potěšila. Jen jsem nejspíš nebyla dost připravená na čistotu Beth, která místy přiváděla k šílenství. Nejspíš na mě byla taky až moc nábožensky založená.

# Pád (Lauren Kate)

Úžasná obálka, která mě ještě stále fascinuje. A co se týče příběhu… Musím říct, že se mi kniha vážně líbila, i když je plná klišé. Moc se mi líbilo netypické zasazení příběhu.

# Škola noci (P.C.Cast a Kristin Cast)

Tahle kniha je jasný případ dobrého marketingu. Nalákala mě právě obálka. Ale knihu samotnou jsem dosud nedočetla, protože byla… strašně divná. Pořád sbírám odvahu si ji přečíst znovu.
# The Replacement (Brenna Yovanoff)

Další klamavá, úžasná, obálka. Moje jediná rada zní: Nečtěte to, je to strašné.
# Vampýrská akademie (Richelle Mead)

Knížky jsem si všimla u sestřenky na posteli a i když jsem ji už párkrát už v knihkupectvích viděla, nějak jsem ji míjela díky té pitomé věci na knize, která křičela „Nebaví vás čekat na další díl Stmívání?“ Ale nakonec mě ta „Angelina Jolie“ nalákala a jsem ráda, protože Vampýrská akademie patří mezi mé nejoblíbenější série.

# Zavržený (Becca Fitzpatrick)

Nádherná obálka. Strašně se mi líbí, jak je barevně sladěná, výrazná. Ovšem ze samotného příběhu jsem byla více méně rozpačitá a docela mě zklamal. Druhý díl to však napravil.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Das napsal:

    >VA má v prvním díle opravdu skvělou obálku a ještě lepší děj. Alchymista je opravdu skvělá série, rychle se čte. 🙂 Škola moci je pěkný první díl a též sedmý. Dobrá série ale rozhodně ne nejlepší. 🙂
    Eragon s emi líbil nejvíce první díl, potom to šlo s kvalitou dolů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..