Rules of Attraction

Autor: Simone Elkeles
Originální název: Rules of Attraction
Knižní série: Perfect Chemistry
Díl: druhý
Žánr: dívčí román
Věková hranice: 15+ (hodně sprostých slov a povídání o sexu)

 

Anotace na Goodreads: Když se Carlos Fuentes vrátí zpátky do Ameriky po té, co rok bydlel v Mexiku, netouží po tom, vést život, jaký mu jeho straší bratr, Alex, vytvořil. Carlos rád žije na hraně a chce si projít svou vlastní cestou – tak jako Alex. A pak potká Kiaru Westford.

Kiara moc nemluví a opovrhuje životem, jaký Carlos vede. Jenže jakmile poznají jeden druhého, začne být Carlos přesvědčený o tom, že si o něm Kiara nemyslí, že by pro ni mohl být dost dobrý a že odmítá si přiznat, že se mu dostala pod kůži. Brzo zjistí, žebýt sám sebou je přesně to co od něj Kiara právě potřebuje.

Počet stran: 326 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v UK: 6.1.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

 

Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Promo ke knize

 

 

Datum četby: 2 dny, červenec 2011, v angličtině

 

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: That was sooooo sweeeeeeeeeeeet…

 

 

 

Můj názor (obsahuje spoilery):

Musím říct, že na to, jak jsem druhý díl viděla ze začátku dosti skepticky (hlavně po tom prvním), se mi Rules of Attraction opravdu líbilo. A víte, čím to je? Příběh mi nepřišel tak strašně smutný, ta kýčovitost a klišé mě tolik nevytáčelo, celý děj mi přišel uvěřitelnější a prostě normálnější. Navíc mám přesně takovouhle tématiku ráda. Takže teď se mi Simone stoprocentně trefila do vkusu.

Carlos je mladší bratr Alexe a po roce života v Mexiku se vrací zpátky do Ameriky, aby v Coloradu žil spolu s bratrem a chodil na střední školu. Carlos se totiž rozhodl jít spíše tou kriminální cestou o jinou budoucnost se nezajímá. A už vůbec se mu nelíbí, že musí chodit do školy a průvodce mu dělá Kiara, naprosto nezajímavá a nudná holka. Ale nebylo by to ono, kdyby se nedostal do nějakých problémů, i když ne svou vlastní vinou. A tak je nucen bydlet právě u Kiary doma a musí si zvykat na nová pravidla. Kiara z toho taky není zrovna dvakrát nadšená, protože s Carlosem nesdílí stejný pohled na svět. Jenže co čert nechtěl, ti dva si začnou rozumět…

Carlose mám mnohem radši než Alexe. Tohle je rebel a rváč, jakého si představuju, že by se mohl změnit a začít uvažovat o budoucnosti. Líbilo se mi na něm, jak si v podstatě hrál na děsného pozéra a přitom to byl vážně hodný kluk. S Kiarou bych chtěla kamarádit. Je to holka podle mého vkusu. Svým způsobem jsem jí podobná, protože i já bývám někdy uzavřenější a stačí mi, když si někam vyrazím sama, jen tak přemýšlet. Přitom jsem docela živel.

Zatímco vztah Alexe s Brittany mi přišel místy docela… podivný (no uznejte, oba dva jsou neskutečně přitažliví, oba dva mají svá tajemství a blah blah blah), vztah, který si postupně vybudovali Carlos s Kiarou byl mnohem reálnější a nejspíš bych i řekla, že pevnější. A hlavně byl sladký.

Kiarin nejlepší kamarád Tuck mi strašně moc připomínal jednoho mého kamaráda, který mi strašně chybí. Možná proto jsem si celou knihu ještě víc užívala. Kiarin bráška, Brandon, byl k zulíbání. Moment, kdy si spolu s Carlosem hráli s G.I.Joe byl orpavdu vtipný a dojemný zároveň. Opomenu fakt, že rodiče Kiary byli poněkud nereální, obvzlášť když uvážíme, že jejich otec byl kdysi voják. Pochybuju, že by se bývalý voják takhle stavěl k tomu, co se tam dělo.

Tahle kniha byla opravdu romantická. A i ten epilog nebyl tak strašný 😀

Nechápu, proč si Simone vybírá témata, která už tu byla tolikrát zfilmovaná. Z valné většiny čtenář ví, co se bude dít a dokáže odhadnout, jak to skončí. A kdyby to skončilo jinak, naštvala by po tom všem plno čtenářů. Mně teda určitě. Nejspíš poslední díl série – Chain Reaction – vychází 16.srpna 2011.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Evk napsal:

    >Jů, jsem ráda, že tento díl se ti líbí. Já jsem na tuto serii děsně zvědavá.
    Ta promo písnička k předchozímu dílu byla děsná, ale video k Chain Reaction vypadá dobře.

  2. Syki napsal:

    >Evk: Tahle kniha byla opravdu lepší. Nebo mně teda mnohem víc sedla a bavila mě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..