>Waiting on Wednesday (26)

>

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Airel
Aaron Patterson, Chris White

Všechno, co kdy Airel chtěla, bylo zapadnout, být normální. Pokrevní příbuznost dokáže vytvořit mnohá překvapení – jako například záhadnou nemoc. A pak je tu Michael Alexander, nový kluk na škole, který je nehorázně přitažlivý… a který jí padl do oka. 

Někde v koutku její mysli slyší otáčení stránek a psaní dalšího, mnohem staršího, příběhu. Je to příběh prastaré rodiny, velkých válečníků, bojovníků Meče světla. Je to příběh o boji proti zlu tak hrozném, tak dalekosáhlém, že ohrožuje vše, v co ještě dokázala doufat.

Airel ví, že změna je nevyhnutelná. Ale může snad váhat, když jí vraždy a temnota vezmou vše, co miluje? Dokáže se vypořádat s pravdou?

Tahle kniha mě nejdříve zaujala svou obálku. Mám slabost pro takovéto obálky. Pak mě zaujal název knihy a autoři. Ano, jde o dva chlapy, nešálí vás zrak. Knihy, které píšou dva autoři nejsou zrovna dvakrát dobré. Ale tady jsem prostě zvědavá. Anotace mírně zavání nějakou tou andělskou tématikou, ale kdoví, co se z toho nakonec vyklube.

Už tu máme dvě ženské, které dokázaly napsat bestseller (i když nevím, jak). A teď tu jsou dva chlapi, píšící young adult… no řekněte, jestli vás už tohle nezaujme!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Nikki^^ napsal:

    >Obálka je pěkná :). A máš pravdu, už jen to, že jsou to 2 autoři mě zaujalo :D. Doufám, že to bude lepší než K. Garcia & M. Stohl – kniha Nádherné bytosti mě vážně nebavila… :/:)

  2. Neliss "Nellie" Screamers napsal:

    >Obálka je naozaj pekná, ale anotácia ma trochu mätie.:) A s knihami dvoch autorov veľa skúseností nemám – Nádherné tvory som zatiaľ nečítala, ale s tej ukážky mám pocit, že to bude bolieť.^^

  3. Neliss "Nellie" Screamers napsal:

    >*z tej ukážky

  4. Stormy napsal:

    >Obálka je nádherná… i keď názov mi pripomína meno Ariel, malú morskú vílu O:-) 🙂 Ale keď že meno jedného autora je väčšie a druhé menšie… možno jeden knihu napíše, druhý ju len upraví. Bohvie! 🙂 Ak je však kniha z pohľadu dievčaťa… boh nás varuj, čo z nej tí chlapi urobia! 😀

  5. Syki napsal:

    >Nikki^^: NB nebyly nic moc, druhý díl jsem ještě pořád nečetla, takže nevím, jestli byl lepší nebo horší. Ale všeobecně jsou knihy dvou autorů zvláštní.

    Neliss: Upřímně, i mě anotace mate. Ale aby dávala smysl, musela bych si ji popřekládat úplně po svém.

    Stormy: Taky jsem si u toho názvu vzpomněla na Ariel (btw má nejoblíbenější pohádka z dětství od Disneyho). Jak je to s těmi autory nevím, proto jsem tam dala oba dva. No například Westerfeld napsal Ošklivé z pohledu holky a bylo to dobré, stejně tak v Leviatanovi vypráví příběh chvílemi holka. Někteří spisovatelé dokážou napsat knihu, kterou vypráví opačné pohlaví a ty postavy pak nejsou klišoidní a kýčovité. Uvidíme, jaké bude tohle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..