>Top týdne (4)

>

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Nedivte se, že zatímco všichni mají 8 TT, já mám teprve 4.

Knihy z doporučení

Hodně dlouho jsem uvažovala nad knihami, které mi někdo doporučil a které stály opravdu za to. Většinou na plno knih totiž přijdu úplně sama a častokrát se bohužel stává, že knihu, kterou mi někdo jiný doporučí, zase tak úplně nakonec nežeru.

# Anna and the French Kiss (Stephanie Perkins)

Kdo: celý internet

O této knize jsem toho načetla spoustu. Většina recenzí byla natolik pochvalná a nadšená, že jsem nemohla jinak a knihu jsem si prostě musela přečíst. A i když jsem ji četla narychlo, mezi zkouškami, naprosto jsem jí propadla a perfektně si to čtení užila. Teď se řadí mezi jednu z mých nejoblíbenějších knih.

# Harry Potter (J.K.Rowling)

Kdo: kamarádka

Já vím, já vím. Nejspíš vám připadá, že toho Harryho nacpu, kamkoliv můžu. Ale říkala jsem vám přece, že jsem s Harrym a jeho dobrodružstvími vyrůstala. Ještě teď si jasně vzpomínám na rok 2001, cestu domů ze školy, zastávku u kamarádky v bytě, protože mi musela prostě ukázat jednu knížku, která byla podle ní naprosto úžasná… a tak se zrodila má láska k této knižní sérii.

# Hoši od Bobří řeky (Jaroslav Foglar)

Kdo: tatínek

Říkala jsem vám, že jsem byla tak trochu kluk… a sbírání bobříků mě naprosto fascinovalo. Nikdy jsem nechodila do skautu, ani k pionýrům. Ale to přece neznamená, že jsem si nemohla užít dětství.

# Hunger Games (Suzanne Colinns)

Kdo: celý internet

Této sérii jsem se vyhýbala docela dlouho. Nebylo to proto, že bych si ji nechtěla přečíst, ale čekala jsem, až vyjde poslední díl v češtině. Za celou dobu mi plno lidí naslibovalo, že budu z knih naprosto unešená. Pravda, zase tak extrémně jsem unešená nebyla, přesto jde o jedny z nejlepších knih, které mi kdo doporučil.

# Malé ženy (Louisa May Alcottová)

Kdo: maminka

Tohle je jedna z knih, klasických knih, kterou mi moje maminka doporučila a která se mi poravdu moc líbila. Je pravda, že mi v hlavě spíš utkvěla verze filmová, přesto jde o výbornou knihu.

# Nevermore (Kelly Creagh)

Kdo: celý internet

Na knihu jsem přečetla obrovské množství pozitivních recenzí… Je tedy jasné, že jsem si knihu prostě musela přečíst. A nelitovala jsem! Je to jedna z nejlepších knih, jakou jsem za poslední dobu četla. Rozhodně by neměla uniknout vašemu čtenářskému hledáčku. Protože mezi tím kvantem naprostých knižních slátanin, je Nevermore opravdu zralé a výborné čtení.

# Night Huntress (Jeaniene Frost)

Kdo: celý internet

Adult knihy čtu, ovšem jenom občasně. Nikdy jsem je zrovna moc nevyhledávala, šlo vždycky jenom o odreagování. Ale u NH jsem dlouho odolávat nedokázala. A nakonec jsem vážně ráda, že jsem si knihy přečetla.

# Pýcha a předsudek (Jane Austen)

Kdo: maminka

Další klasická kniha, která se mi hodně líbila. Je pravda, že jazyk knihy je hodně jiný, ale o to to čtení bylo nejspíš lepší. Teď jde o mou oblíbenou klasiku.

# The Body Finder (Kimberly Derting)

Kdo: celý internet

To jsem tak jednou hledala knihu, která by mě něčím naprosto nadchnula. Pak jsem na všech možných i nemožných blozích četla spoustu recenzí právě na tuhle sérii. A bylo to! Jay faktor mě od té doby provází na každém knižním kroku…

# Vampýrská akademie (Richelle Mead)

Kdo: sestřenka

Ano, svého času jsem Stmívání měla opravdu moc ráda. Pak mi ovšem došlo, jaká je Bella trapka a já hledala něco, co by mě chytnulo víc a bylo to jakž takž normální. Byla jsem na návštěvě u sestřenky a ta mi začala mávat prvním dílem série, ať to prý zkusím. A já knihu zkusila. Od té chvíle se Vampýrská akademie řadí mezi mé nejoblíbenější série.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Anonymous napsal:

    >no tak je pravda že VA je jedna z nej serii.. a asi i pýcha a předsudek je nejlepší klasika, ale ostatní knížky jsem nečetla, protože sou v angličtině a já moc dobře anglicky neumím 🙁 snad se dočkám a vyjdou i u nás-přece když je tak vychvaluješ tak si je musím přečíst!! 😀

    Simča

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..