Posuď knihu podle obalu (30)

Název knihy: Once Every Never
Autor: Lesley Livingston
Datum vydání: 14.7.2011

Anotace na Goodreads: Clarinet Reid je docela obyčejný teenager. Alespoň navenek. Je chytrá, ale tak trochu lenoch, přátelská, ale tak trochu nejistá, ne zrovna provokatér… ale problémy si ji vždycky najdou, ať už je kdekoliv. A dál? Nevědomky na sobě nese po staletí dlouhou druidskou pokrevní kletbu.

A teď, díky jednomu bezohlednému aktu, který začal jako letní dovolená v Dullsvile, se vše zvrtne v závod o nalezení ukadených artefaktů. Musí zabránit výbušné katastrofě, zachránit keltskou princeznu válečnici a to všechno jenom kvůli něčemu, co se stalo staletí předtím, než se Clare vůbec narodila. A pokud je ještě čas, nejspíš ho není zase tolik.

Tohle je dobrodružství, které se stává tak jednou za čas…
Můj názor: Tahle kniha se na blozích zase tak často neobjevovala, jen sem tam a jenom někde. Teď jsem si na ni zase vzpomněla, když jsem sepisovala článek vycházejících knih a vybrala jsem si ji do nedělního meme.

Obálka knihy je velice zvláštní. Napoprvé jsem nevěděla, co všechno na ní je. Vypadá to, jako by za modelkou byly nějaké stromy, do toho takové jakoby „magické“ ornamenty, přes modelku je daný takový modrý závoj, v něm pták a modelčiny vlasy vlají. Přijde mi, že ten závoj má nějak zobrazovat to propojení stoleté druidské kletby a dnešního světa. Co znamená ten pták nevím… možná to je vrána, i když tak nevypadá, nositel smrti. Celkově je obálka hodně zajímavá. Líbí se mi zvolení tří druhů barev písma, i ten font, jakým je napsaný název knihy. 

Anotace knihy vypadá zajímavě a mírně zmateně. Těžko říct, co se z toho nakonec vyklube. Hodnocení na GoodReads jsou prozatím docela vysoká. Lesley Livingston je autorkou docela oblíbené série Wondrous Strange, kde se vyskytují víly (ne mé zrovna moc vyhledávané téma).

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..