>Letem knižním světem (27.6. – 10.7.2011)

>

Minulou neděli jsem neuveřejnila své Letem knižním světem, protože jsem byla na obrovské rodinné oslavě. Teď vám přináším další dávku novinek.

Premiéra Harryho Pottera

7.7. se v Londýně odehrála slavnostní premiéra poslední části posledního filmu o nejslavnějším čarodějnickém učni všech dob. Na Trafalgarském náměstí byla vybudována obrovská obrazovka, která ukazovala videa z filmů, trailery a kromě toho všeho také rozhovory s filmovými hvězdami. Britové to opravdu pojali ve velkém a na náměstí dokonce nechali umístit dlouhý červený koberec, po němž později kráčeli herci. Fanoušci se do Londýna sjížděli ze všech koutů země a ti nejvytrvalejší na náměstí přespávali dlouhých pět dnů, v dešti a v zimě. Také za to dostali odměnu v podobě podpisů a fotek s herci a samotnou J.K.Rowlingovou.

Ale této slávy si neužívali jenom fanoušci v Londýně. Vše bylo přenášeno televizí a online přenosem na internetu. Celé 3 hodiny a 45 minut můžete sami shlédnout tady. Je to sice všechno v angličtině, ale všem je dobře rozumět. V samotném závěru děkují hlavní filmoví protagonisté spolu s producenty a J.K. fanouškům poděkovali za úžasných 10 let. Na fotky z premiéry se můžete podívat tady. Emma i J.K. měly opravdu krásné šaty (a zbývající protagonisté samozřejmě také…). Nezapomeňte se podívat na fotku filmové Ginny (Bonnie Wright), která je zasnoubená s Bowerem. Ten v HP filmu hraje Grindewalda a nově má hrát také Jace z Nástrojů smrti. No, jestli mi stále chcete tvrdit, že vážně vypadá jako Jace, tak nejspíš něco berete 😀 Na té fotce vypadá jak ožehlé blonďaté rajče 😀 Za to Matthew (Neville) vypadá zatraceně hot… yummy.

Tanec s draky unikl na internet
Očekávaný pátý díl série Píseň ohně a ledu spisovatele George R. R. Martina byl předčasně vypuštěn na internet, což vzbudilo poprask. Za chybou stojí neměcká část Amazonu, která knihu uvolnila ke koupi dříve, než měla. A na internetu se vyrojilo obrovské množství spoilerů, které jsou z valné většiny vymyšlené. Mezi nimi se však vyskytují i pravdivé a velice zásadní spoilery. Fanoušci na knihu čekali dlouhých 6 let. Tanec s draky má mít 1056 stránek, takže se není čemu divit, že po ní čtenáři ihned skočili a začali psát informace na internet. Martin k problému řekl: „Jestli najdeme toho, kdo za to může, nabodneme jeho hlavu na kůl.“

Seriálová podoba prvního knižního dílu – Hra o trůny – nedávno skončila 10.dílem. Televize HBO ovšem už začalo natáčet sérii druhou. Na příslib se můžete podívat zde. Ještě není známo, jestli se druhá série bude jmenovat stejně, nebo se název změní podle názvu druhého dílu – Střet králů. Zajímavou novinkou může být, že se v druhé řadě setkáme s představitelkou filmové Anny Boleynové (Natalie Dormer).

Nové české obálky
Objevily se nové obálky českých překladů knih. Může nás jenom těšit, že se dočkáme originálních obálek u Pádu, Intrik a druhého pokračování Sukuby. Kdežto první díl série Stefanovy deníky ponese jednu z obálek, která byla na prvním dílu originálních Upířích deníků (například v Polsku). Originální českou obálku dostala i kniha Čísla od Rachel Ward. Škoda jen, že Egmont nezůstal u té původní, která byla opravdu podařenější. Svou obálku získala i druhá kniha z pera Rosemary Scutliff, Stříbrná větev. Já momentálně čtu první knihu, Orel Deváté legie, která byla nedávno i zfilmována.

Bloodlines má své stránky
Nová spin-off série populární a velice oblíbené knižní série Vampýrská akademie, Bloodlines, má konečně své internetové stránky. Prozatím na nich naleznete jen základní informace o knize a wallpapery, které si můžete dát na plochu (já už na ploše mám ten jednoduchý). Brzo však přibude první teaserové video v sérii, jejíž první knižní díl vyjde 23.srpna, spolu s grafickou novelou dílu prvního.

Kromě toho Richelle odhalila obálku druhého dílu série, The Golden Lily. Na obálce je Sydney s Jill. Mně se obálka moc líbí a krásně koresponduje s obálkou prvního dílu. Toho bychom se teoreticky mohli v češtině dočkat už v listopadu tohoto roku. No řekněte, taky jste z toho tak nadšení jako já?

Já, knihy a blogování

Možná jste si toho už všimli, možná ne, ale spolu s Abyss jsme si pro vás na léto připravily letní speciál. Více informací se o něm můžete dozvědět tady. Dneska jsem konečně doupravovala soupisky knih v češtině a slovenštině (najdete je v menu vpravo). Kromě toho jsem si namátkově spočítala recenze uveřejněné tady na blogu a je jich 114. Tohle je neuvěřitelné číslo! Vím, že jsem jich v poslední době nenapsala tolik, jako tomu bývávalo dříve, ale snad to pochopíte. Kromě blogu mám i jiné věci na práci. Doufám, že se vám tady u mě pořád líbí a že se vracíte rádi 🙂

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Haiska napsal:

    >teď jsem dokoukala premiéru HP a jsem z toho pořád paf 😉 sice nevím jestli jim je dobře rozumět, ale něco se pochytit určo dá 😉 a z knih co se chytají na pulty jsem nadšená, už jen aby byly u mě doma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..