>Letem knižním světem (18.7. – 24.7.2011)

>

Máme tu neděli a opět pár novinek z knižního světa.

Luxus jako film

Úspěch seriálové Gossip Girl, která je založena na knihách stejnojmenné série Cecily von Ziegesar, vnuknul filmovému studiu Paramount Pictures nápad zfilmovat podobný námět, ovšem zasazený do 19.století. Momentálně se totiž pracuje na scénáři k filmu Luxus (The Luxe). Film by mohl spatřit světlo světa už v roce 2014.

Co vy na to? Já osobně jsem velice zvědavá jak to dopadne a jestli se vůbec filmu dočkáme. 

Vlkům hned tak sbohem nedáme
Nedávno sice řekla Maggie Stiefvater své sbohem sérii Vlci z Mercy Falls posledním dílem Navždy, kterého se dočkáme i v češtině, ale vlčí radovánky určitě hned tak neskončí. Tento měsíc vyšel druhý díl Smečky, Wolfsbane, na Slovensku pak pod názvem Prekliatie vlkov, u nás si na Vzpouru budeme muset počkat do září. Ale těšit nás může, že má tak krásnou obálku. Ale abychom si zkrátili čekání, můžeme se dívat na seriál z produkce MTV, Teen Wolf.

Poster k Hunger Games

Tvůrci filmu Hunger Games pro nedočkavé fanoušky odhalili alespoň animovaný poster k filmu, na který se můžete podívat na oficiálních stránkách. Kromě posteru si můžete na svých stránkách umístit i oficiální odpočet do začátku filmu. Vypadá to, že datum 23.března 2012 bude definitivní.

Jennifer Lawrence, která si ve filmu zahraje hlavní hrdinku Katniss, byla v TEEN Choice Awards nominována na nejlepší ženský debut a to díky filmu X-Men: První třída. Viděli jste už film? Já ano a myslím, že si to Jennifer zaslouží. Navíc mladý Magneto je děsně hot.

Lucy Hale jako zpívající Popelka

Blázním? Ne. Hvězda seriálu Pretty Little Liars, Lucy Hale (hraje Ariu), si zahrála a zazpívala ve filmu A Cinderella Story: Once Upon a Song. Jde o další moderní variaci na Popelku, jenže tentokrát je Popelčiným snem stát se slavnou zpěvačkou. Film by se měl v Americe dostat na DVD 6. srpna. Zatím se můžete podívat na úvodní písničku z filmu. Jsem vážně zvědavá, nakolik odlišné to bude od filmu Another Cinderella Story, kde si hlavní roli střihla Selena Gomez.

Nové české obálky

Jak už jsem psala, české Vzpoury se dočkáme v září tohoto roku. V listopadu nás čeká třetí díl historické série o starověkém Říme, Světlonoši, a první díl série o Tory Brennanové, na který se opravdu moc těším. Že vám jméno Brennanová něco říká? Možná znáte Toryinu tetu, Temperance. Podle knih Kathy Reichs byl natočen úspěšný seriál Bones (Sběratelé kostí). Druhého dílu série Roztomilé malé lhářky se dočkáme až v prosinci tohoto roku. Nutno podotknout, že jakkoliv má nakladatelství BB/art hezké knižní obálky, tady rozhodně šlápli vedle.

Já, knihy a blogování

Stále zdokonaluji svůj blog a nedávno jsem se tak trochu zcvokla a zkusila vytvořit pár vzhledů pro knižní blogy. Proč? Protože mi už jde hlava kolem z toho, jak jsou si některé blogy podobné a z toho, jak některé blogy neustále mění svůj vzhled. To pak člověk neví, kam vlezl a co čte. Svou uzdu fantazie jsem popustila u Stormy a Willindy. Doufám jen, že se jim blogy budou líbit a pošlapou, jak mají.

Kromě toho jsem se v Letním čtení konečně posunula blíž k Africe! Ještě jedna kniha a Evropa bude za mnou. Kromě toho vám chci říct, že své příspevky do Letního dumání můžete přidávat po celé léto. Nevadí, že jste termín nějakého tématu nestihli, linkovače jsou otevřené až do sprna, takže můžete klidně až teď postnout článek na téma Sex v knihách pro mládež, Hodnocení knih i Čtení knih v dětství.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Anonymous napsal:

    >Ježišmarjá, vždyť ten první díl Lhářek byl tak krásný! Pevně jsem doufala, že vyberou zase nějaký plakát k seriálu… Ale oni né, oni tam hodili Demi Lovato…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..