Zrozena o půlnoci

originální cover

Autor: C. C. Hunter

Originální název: Born at Midnight
Český název: Zrozena o půlnoci
Knižní série: Shadow Falls
Díl: první
Žánr: fantasy, upíři, vlkodlaci, víly, duchové, paranormálno

Anotace na Goodreads: Jednu noc se Kylie Galen ocitne na špatné párty, se špatnými lidmi a to jí změní život jednou provždy. Její matka jí dopravdí do Shadow Falls – tábora pro problémové mladistvé. Během několika hodin začne být více než jasné, že táborníci nejsou jen „problémoví“. Tady v Shadow Falls upíři, vlkodlaci, měňavci, čarodějnice a víly trénují bok po boku. aby se naučili kontrolovat svou pravou moc, svá kouzla a život v normálním světě.

Kylie se nikdy necítila být tak úplně normální, ale určitě nepatří sem, mezi paranormální pošuky. Nebo snad ano? Trvají na tom, že Kylie je jednou z nich a že sem byla přivedena z určitého důvodu. Jakoby už tak nebyl život dost komplikovaný, připočtěte Dereka a Lucase. Derek je poloviční víla, který je odhodlaný být jejím klukem a Lucas je zatraceně sexy vlkodlak, se kterým Kylie sdílí tajnou minulost. Derek a Lucas by nemohli být odlišnější, ale oba dva jsou pevně v jejím srdci.

I když se Kylie cítí hluboce nejistá úplně o všem, jedna věc je jí bolestně jasná – Shadow Falls je místo, kam patří…

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN)
Počet stran: 416 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 29.3.2011
Vydání v ČR: dosud nevyšlo

Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:

Promo ke knize

Datum četby: 4 dny, květen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No pěkně…

Můj názor (obsahuje spoilery):

Tohle byla rozhodně a překvapivě dobrá knížka, která mě prostě bavila. Svým zaměřením mi trošku připomínala Hex Hall, ale svým provedením byla tak o sto procent lepší.

Kylie dostala kopačky od svého přítele, protože se s ním nechtěla vyspat, její rodiče se nejspíš budou rozvádět a díky jedné hloupé párty se dostane do spárů policie, která v domě objeví drogy. A tak ji její matka pošle do tábora pro problémové dospívající. Jenže to není tak úplně normální tábor. Už při jízdě autobusem jí dojde, že na dětech v táboře není něco až tak úplně normálního. Jenže Kylie nechce věřit tomu, že i ona není tak úplně normální člověk. Vždyť nemá upíří virus, ani se o úplňku nemění ve vlkodlaka a už vůbec nedokáže mluvit se zvířaty, nebo se proměnit v cokoliv se jí zamane. Ona. Není. Cvok. Nebo jo? Vždyť kdo má schopnost vidět duchy? 

Kylie je mi jako hrdinka velice sympatická. Styl, jakým mluví, myslí a jak se chová, se mi zamlouvá. Je to úplně normální dospívající holka, která má ve svých citech zmatek. Její rodiče se rozvádí a ona nechápe proč a obviňuje za to svou ledovou matku, která jí nikdy ani pořádně neobjala.

Líbilo se mi, jak se ze začátku Kylie nechtěla vůbec lišit, jak chtěla být prostě normální, protože problémů měla už tak až nad hlavu a rozhodně nepotřebovala další. Líbí se mi, jakým způsobem se dívá na otázku sexuality a vztahů celkově. Ano, jsou tam rovnou tři kluci, ale ani u jednoho nemáte pocit, že by si s nimi nějak zahrávala a líbala se na počkání. Sama se ve svých citech nevyzná a má strach. Tohle všechno mi bylo velice sympatické.

Pak tu máme dva hlavní mužské protagonisty: Lucase a Dereka. Lucas je vlkodlak, který s Kylie sdílí jistou část minulosti. Derek je zase na půl víla (nebo vílák, nebo jaký je vůbec český výraz), který dokáže ovládat emoce. Lucas tam zase tak dlouho nebyl, abych si k němu dokázala vybudovat nějaký vztah. To, co ji k němu přitahuje, je nejspíš ta živočišnost a vášeň. Možná je to i hodný kluk, ale nevím, nějak mě teda nedostal. Kdežto Derek si mě získal hned a strašně mu fandím. Kylie se s ním cítí v bezpečí a navíc, je to ona, kdo začíná veškerý jejich bližší kontakt, protože Derek ji sice má rád, ale dokáže počkat, až bude připravená. A to se mi zamlouvá.

Tahle kniha se mi líbila. Bylo to trošku delší, ale dost zajímavé čtení. Pojetí paranormálna a všech zákonnitostí si mě dokázalo získat. Kniha si ode mě vysloužila 4 hvězdičky. Jsem zvědavá, co se bude dít v druhém díle, protože anotace mě poněkud zaráží. Druhý díl Awake at Dawn vyjde v říjnu 2011 a poslední díl Taken at Dusk v roce 2012.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. nikuš napsal:

    >Ahoj,nevíš jestli vyšel druhý díl i v češtině, nebo kdy by měl vyjít v cz?

  2. Syki napsal:

    >nikuš: Prozatím druhý díl v češtině nevyšel, ani nemám zprávy o tom, jestli se vydání chystá. Ale řekla bych, že jo. Druhý díl v originálně vyšel loni, třetí vyjde letos, na čtvrtém autorka pracuje. Pokud se bude kniha dobře prodávat, tak se dočkáš i pokračování 🙂

  3. nikuš napsal:

    >Aha.Děkuju. Já sem právě teď dočetla ten první díl a hrozně se těším na druhý.Anglicky moc neumím,tak mě právě zajímalo kdy vyjde v cz :).

  4. Jass napsal:

    Já už jsem četla i ten druhý… Nemůžu si pomoct, ze začátku jsem taky fandila Derekovi, ale musím říct, že mám čím dál radši Lucase 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..