>Vražedná pomsta – rekapitulace (3)

>

Poněkud později než jsem měla původně v úmyslu, ale snad vám to nebude příliš vadit. Poslední část mých myšlenkových pochodů a postřehů, které jsem si zaznamenávala během čtení druhého dílu Hunger Games. Článek je vysoce spoileroidní. Opět se můj pohled na věc může lišit od toho vašeho, takže berte všechno s rezervou.

.:Vražedná pomsta – třetí část:.

Vývoj druhé části mě pořádně dostal. Člověk si myslí, že ten svět snad i prokouknul, a pak najednou Suzanne napíše něco, co člověka vůbec nenapadlo. Téma Čtvrtoher – navrácení splátců zpět do arény. Bingo! Nevím jak vy, ale já jsem v tu chvíli viděla rudě a měla jsem strašnou chuť někoho praštit. Na druhou stranu mi jich bylo opravdu líto. A moc se mi líbil Peetův přístup k celé věci. Ten kluk je vážně neskutečný poklad. Snad na to Katniss přijde dřív, než bude pozdě.

~ Kapitola 19 ~
Nová aréna, noví soupeři. Teda až na jednoho. A je tam voda… no pěkně… Bože, jméno Zlatoň mi v hlavě evokuje jabloň 😀 Hmmm, tak nějak nepobírám, proč i Peeta alespoň nezkusil plavat. Tohle je nějaké divné. Džungle. A jde se na průzkum a hlavně hodně daleko od toho zbytku. JEŽIŠIKRISTE!

~ Kapitola 20 ~
Ježišimarja… žij, Peeto, žij!! Jestli ho zabiješ, Suzanne, nepřej si mě! Výraz jednou za uherský rok mě potěšil 😀 Překladatel má takové slovní poklady evidentně rád. Takže spojenectví s Finnickem a Mags. No, můj šestý knižní smysl mi neříká, že by ti dva byli špatní, právě naopak. Osm mrtvých. A že by Katniss od předchozího dílu trochu zmoudřela? Nejspíš jo! 12 úderů… Proč 12 úderů?

~ Kapitola 21 ~
Mlha. Nesnáším mlhu. Obvzlášť takovou, která vás pálí kyselinou a znehybňuje. Musím říct, že tentokrát jsou tvůrci her opravdu krutě vynalézaví, až mám strach, co bude další. Mags se obětuje… což je zvláštní. Něco mi tu nehraje. A jsou zase u Rohu hojnosti.Opice. Hnusné opice.

~ Kapitola 22 ~
No, tak tohle je vážně divné… Proč všichni tak strašně chrání Peetu? Logicky by měli spíš chránit Katniss, pokud se děje to, co si myslím. Finnick se mi líbí 😀 11 splátců je po smrti. 13 zbývá. Johanna se mi líbí taky 😀 Tik tak.

~ Kapitola 23 ~
Hodiny. Wow! Skvělý nápad. A strašně krutý. Žádná novinka… A najednou je po Dratkii. 3 splátci po smrti, 10 zbývá. Nevím proč, ale po dalším masakru mi v hlavě nějak začala hrát písnička Jsme parta správná… Už mi z toho čtení asi začíná šibat. A nejspíš nejsem jediná.

~ Kapitola 24 ~

Fuj! Další mučení! Psychické. To jsou ale hnusáci hnusní. Starý dobrý a nesmírně sladký Peeta. Holka, co ty bys bez něj dělala? Kdy si toho vůbec začneš vážit? Oh, chudák Annie a chudák Finnick. 16 splátců je mrtvých, zbývá 8. Tak TOHLE byl opravdu hodně silný, smutný a zároveň naprosto romantický moment. Vážně nechápu ty čtenáře, kteří nemají Peetu rádi. Jak ho někdo nemůže mít rád? Protože vehementně „nepodporuje“ povstání a nechce pozabíjet každého nepřítele, na kterého narazí? Opravdová statečnost dle mého tkví v tom, nakolik se člověk dokáže obětovat ve prospěch druhého, položit za něj život a nedělat to z mylné vidiny hrdinství. Peeta si na nic nehraje. Možná netuší, jaká je celá situace, přesto je pro něj hlavní prioritou Katniss a nikdo jiný. Ano, svým způsobem manilupuje s lidmi a dokáže je opravdu dobře přesvědčit. Jenže v těchto knihách nejde o milostné problémy. O to jasnější pak je, který z těch dvou je opravdu ten „pravý“. Jasně, každý můžeme fandit svému oblíbenci. Ovšem já vážně nepobírám, co lidi na tom Hurikánovi vidí. Nejspíš mi imponují jiné hodnoty…

~ Kapitola 25 ~

Krutý Diodův plán. Nikdy nepodceňujte chlapa s cívkou! Uhlí se pod tlakem mění v perly… Taky chci perlu od Peety!

~ Kapitola 26 ~

Ojojoj, rozdělují se. Cítím problémy. Něco se stane. Oj, Johanna je drsnější, než jsem si myslela. Ježišikriste, ježišikriste… Naprosto nechápu, proč to tu Katniss napadlo až teď. Na to, jak to má Suzanne promyšlené, je tohle docela nedomyšlené. Velké BUM!

~ Kapitola 27 ~

Hmmm, tak tohle je opravdu zajímavé. Ve většině krajů Panemu vypukla vzpoura. Dokud je Katniss naživu, žije i povstání. Ale ne… Kapitol zajal Peetu… hovada -.- Dvanáctý kraj?!! No, Suzanne na mě teda spustila rovnou dvě bomby. Potvora!

……………………………………………………………………………………………………………………..

Tohle byl mnohem lepší díl než předchozí. Katniss mi sice ještě pořád pije krev, ale už si začíná uvědomovat, co pro ni Peeta znamená. Bohužel jí to docvaklo docela pozdě. Vypadá to hodně špatně a já se bojím, co se bude dít dál… Nechci, aby mi Peeta umřel. Bez něj to prostě nebude ono.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Hanyuu-hime napsal:

    >Ježišimarja… žij, Peeto, žij!! // Takhle nějak jsem to měla taky… 😀 A postupně jsem si ještě docela oblíbila Finnicka a to jsem si o něm původně myslela, že je to nehoráznej magor :D… ale z těch událostí ve třetím dílu jsem myslela, že se zblázním 😀
    Druhej díl byl mnohem lepší než ten první (a už ten byl úžasnej ).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..