Pottermore

Pottermore bude fungovat jako komunitní portál pro všechny fanoušky série.

Dnes skončilo odpočítávání a na obrazovkách se objevilo video, v němž sama J.K. o Pottermore hovoří. Říká v něm, že i když byla první kniha vydaná už dávno, stále jí chodí plno dopisů od nadšených fanoušků. Děkuje všem za jejich slova podpory a za to, že dokázali knihám vybudovat takovou silnou základnu. J.K. slibuje, že tento nový portál zprostředkuje samotné propojení knih HP vesmíru se čtenáři. Ti zde budou moci diskutovat nad knihami, jednotlivými úseky knih a zajímavostmi, které jim sama J.K. poskytne.

Vypadá to, že Pottermore bude jediným místem, kde si budete moci i poprvé za celou dobu objednat knihy v tzv. ebook form. Největším lákadlem budou zákulisní informace o celé sérii přímo od samotné J.K. Pottermore bude oficiálně spuštěn v říjnu tohoto roku. Pár vybraných šťastlivců si portál bude moci vyzkoušet ještě před oficiálním spuštěním.

Prostě následujte sovu.

Vyrojily se spekulace nad oním propojením knih Harryho Pottera a samotnými čtenáři. Je docela dobře možné, že půjde o nějakou online hru. Těch pár šťastlivců, kteří si budou moci celý portál vyzkoušet dříve než celý zbytek světa, bude nejspíš vybráno prostřednictvím soutěže, která na stránkách odstartuje 31.července. Už teď se můžete na stránkách Pottermore zaregistrovat k odběru novinek. Bohužel je dneska z pochopitelných důvodů stránka přetížená, takže se vám zaregistrovat nejspíš nepodaří. Zkoušejte to znovu.

Není jisté, jestli se dočkáme překladu portálu i do češtiny a slovenštiny. Prozatím jsou k dispozici verze v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a italštině. J.K se sice nechala před časem slyšet, že s největší pravděpodobností žádný osmý díl série nenapíše, ovšem nevyloučila možnost napsání knihy o jiném hrdinovi ze série.

Já osobně se na tento portál velice těším! A provedení videa můžu jenom pochválit, protože ta animace s knihou je velice vydařená.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Verush@ napsal:

    >Taky se těším, až stránka bude plně v provozu… tušila jsem, že to bude nějaká komunitní síť pro fanoušky. 🙂
    A to video se mi strašně líbí, fakt moc pěkně udělané!

  2. Teresinha napsal:

    >Škoda, že to bude fungovat až od toho října… ale i tak je to super nápad, moc se těším! 🙂

  3. Kay napsal:

    >Těším se taky…vypadá to velice dobře! Harry Potter byly vůbec první knížky, které jsem četla!! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..