>Letem knižním světem (13.6. – 19.6.2011)

>

Budu se opičit po naší Luu a zavedu si týdenní shrnutí nejzajímavějších věciček z knižního světa a světa vůbec.

CooBoo se nám rozjíždí

Onehdá jsem publikovala článek, v němž jsem vám představila knihy, kterých se u nás brzo dočkáme. Jak to tak ale vypadá, není to rozhodně všechno. Dočkáme se i českého vydání Monster High a Flawless.

Zdá se, že CooBoo atakuje naši přední příčku nejoblíbenějšího nakladatelství. Že by se na našem knižním trhu konečně objevilo nakladatelství, jenž se zaměří jen na mládež? Jsem zvědavá, čím nás dál překvapí.

Hunger Games a milostný trojúhelník

Film bez milostného trojúhelníku zjevně není pro filmaře to pravé ořechové. Proto se Lionsgate rozhoduje, že z nemilostných Hunger Games udělá milostné. Tedy že by měl  Hurikán v prvním díle mnohem větší roli. No, u fanoušků se to rozhodně nesetkalo s pozitivním ohlasem.

Kromě toho si můžete zahlasovat v anketě, jak by se měli fanoušci HG vesmíru hromadně jmenovat. Tak kdo to u vás vyhraje? Tributes nebo Mockingjays? Anebo někdo úplně jiný…

Seriálové šílenství v plném proudu

Tento týden měl v USA premiéru první díl druhé série Pretty Little Liars, série je natočená podle knih Sary Shepard. První knižní díl u nás vydalo nakladatelství BB/art, podívejte se na recenzi. V srpnu se můžeme těšit na další seriál na základě jejích knih, a to The Lying Game.

A v pondělí se dočkáme posledního dílu první série Game of Thrones, který je pro změnu na základě knihy Game of Thrones od George R. R. Martina. Na scénáři druhé série se momentálně pracuje. Tentokrát si vezme na mušku dějové pokračování s názvem A Clash of Kings. Já osobně se na všechny 3 seriály moc těším.

Passion na zahraničních pultech

16.června ve Státech konečně vyšel třetí knižní díl série o padlých andělech z pera Lauren Kate. Tato série se ze zcela nepochopitelných důvodů stala jednou z mých nejoblíbenějších. Čím to je, čím to je, říkáte si? Nemám ponětí. Celá série je tak prošpikovaná do očí bijícími kýči a knižními klišé, že ji každý normálně smýšlející čtenář nejspíš odhodí vdál a už si na ni nevzpomene. Já ji na druhou stranu mám ohromně ráda a neskutečně se u ní bavím. Jsem ráda, že nejsem jediná, koho tahle série prostě baví – myslím, že se Luu zeptám, jestli si nezaložíme klub osamocených fanoušků Fallen 😀

Slováci se nedávno dočkali vydání druhého dílu série, pod názvem Súženie. My se prvního dílu – Pád – dočkáme až v sprnu. Doufejme, že se i Knižní klub bude držet krásné originální obálky. Druhý díl Muka by ovšem měl teoreticky vyjít už v říjnu. Čtvrtý díl série – Rapture – ve Státech vyjde během roku 2012. No já jsem náramně zvědavá. Pokud jste to ještě nikde nepochytili, práva na zfilmování odkoupilo Disney. Pokud se příběhu zhostí tak dobře, jako v případě filmové Narnie, ohromně se těším.

Záhadný Pottermore hýbá knižním světem

J. K. Rowlingová něco chystá. A to něco má být velkolepé. O co ale jde? Teorií je hned několik a všechny vypadají více než slibně. Jednu ze svých teorií vypustil i Juraj Šlesar. Je to ovšem pravda? Dočkáme se sociální sítě věnované jenom světu Harryho Pottera? Anebo se dočkáme nějakého dalšího knižního pokračování knih? Či se nám do rukou dostane nějaký průvodce vesmírem Harryho Pottera? Ať už je to jakákoliv z těchto možností… nebo něco úplně jiného, jako správný Potteromaniak se těším!

Stejně tak se úplně třepu na poslední část sedmého filmového dílu Harryho Pottera. Nevěřím, že vás tohle famózní finále nechává chladné. Podívejte se na filmové trailery a uznejte, že konec bude opravdu ve velkém.

15.7. je vážně magické datum.

Já, knihy a blogování

Člověk by řekl, že bude mít po státnicích alespoň na chvíli klid. No, u mě to tak není. Já jsem se dala do přestavby pokoje, začala chodit do práce a doučovat. A do toho všeho bych ještě měla číst knihy, zrecenzovat je a sem ta napsat nějaký článek či meme. Ze začátku mi to všechno nešlo skloubit dohromady, ale teď už je to na mnohem lepší cestě. A myslím, že se máte na co těšit. Protože když já začnu něco plánovat…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Teresinha napsal:

    >No jo CooBoo se snaží 😛

    Jinak právě čtu The Lying Game a musím říct, že jsem od toho moc nečekala, ale o to víc mě to překvapuje… zatím je to fakt moc dobré, jsem zvědavá na rozuzlení, ale ta Sara Shepard opravdu umí psát 🙂
    A u Pottermore bych taky sázela na nějakou tu komunitní síť, internetovou encyklopedii s možností nákupu knih a e-knih. Knižní pokračování by bylo velké překvapení… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..