>V květnu 2011 vychází

>

Je jedenáctého v měsíci… a vy už nejspíš víte, co to znamená. Přichází přehled knih v češtině a slovenštině, které u nás vycházejí v květnu. Pokud je u knih uvedené přesné datum vydání, jde o předpokládaný termín vydání, který se ve skutečnosti může lišit. Doufám, že vás některá kniha z „nabídky“ zaujme.
Česko
český cover

Inkarceron (Inkarceron #1)
Catherine Fisher

1.5.2011
Knižní klub

Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.

Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru.

Moje recenze

český cover

Gossip Girl – Manga – Jen pro tvé oči 1
Cecily von Ziegesar, HyeKyung Baek

18.5.2011
BB/art

Nejprodávanější románová řada se ubírá novým směrem!
První díl manga série Gossip Girl. „Sex ve městě“ pro teenagery.
Vítejte ve skandálním světě Gossip Girl – světě, ve kterém vládne společenská smetánka, plného žárlivosti, zrad a intrik.
Vítejte v newyorské Upper East Side, kde si někteří začínají brousit drápky! S ulétla s N, přítelem B, a se vrací na scénu. B nachází způsob, jak dát S za vyučenou. Půjde na ni přes jejího přítele, D. Zdá se, že B chce do boje dát tentokrát opravdu všechno a zbavit se S jednou provždy. Podívejme se na ni – tohle bude bolet!

český cover

Krevní banka (Krevní pouta #6)
Tanya Huff

19.5.2011
Brokilon

Napsat Dluh krve jsem nikdy neměla v úmyslu. Co se mě týkalo, příběh, který jsem vyprávěla, skončil Spojením krve – to byl závěr, k němuž jsem směřovala od samého počátku. A pak, po nějaké době, jsem si uvědomila, že bych měla říct ještě něco víc, že bych chtěla prozkoumat Vickiin nový život a to, jak se změnil její svět.

Jeden velký rozdíl spočíval v tom, že Henry se usadil ve Vancouveru a tak Vicki s Mikem museli přijet za ním. Z této změny vyplývalo, že už neměli žádného vnitřního spojence – vancouverské policejní oddělení mohlo Mikovi dlužit nanejvýš nějakou laskavost, ale nic víc. V případě potíží v tom budou sami. Uznávám, že většinu potíží způsobují oni sami, ale chápete, co tím myslím.

Protože Krevní pouta byla stejnou měrou o vztazích mezi třemi hlavními protagonisty jako o metafyzických záhadách, a protože v Dluhu krve jsem ony vztahy jednou provždy vyřešila, žádné další knížky o Vicki Nelsonové už nebudou. O těchto lidech jsem už řekla vše, co jsem chtěla. Tak. A hotovo.

Tedy s výjimkou sbírky povídek, kterým říkáme Krevní banka.

český cover

Modrý měsíc (Anita Blake #8)
Laurell K. Hamilton

20.5.2011
Epocha

Na bývalého snoubence se dá jen těžko zapomenout. Když Anitě Blakeové ve tři ráno zazvoní telefon, chvíli si myslí, že je to on. Není. Je to jeho bratr a nepřináší dobré zprávy. Jak se zdá, bývalá láska Anitina života se nechala zavřít do vězení za pokus o znásilnění.

Anita Blakeová se živí jako expert na nadpřirozené jevy a je tedy schopna uvěřit téměř čemukoli. Jenže Richard, i když je netvor, by ženě nikdy neublížil. A tak se Anita ocitá v divočině Tennessee, protože ho chce zachránit. Má jen několik dní na to, aby zjistila, kdo a proč to na něj navlékl. Brzy nastane úplněk, a pokud bude Anitina vlkodlačí láska tou dobou ještě za mřížemi, bude čelit něčemu mnohem horšímu, než jsou lidské soudy…

český cover

Nespoutaný milenec (Bratrstvo Černé dýky #5)
J.R. Ward

25.5.2011
Baronet

Vishous je úskočný bojovník se zatvrzelým srdcem toužící jen po střetu s nepřáteli upírů, obdařený destruktivními sklony a též děsivou schopností vidět do budoucnosti. Když je ale v boji vážně poraněn, zamiluje se v nemocnici nečekaně a beznadějně do své lidské lékařky, doktorky Jane Whitcombové. Ta opětuje jeho city a léčí nejen jeho tělo, ale i bolesti jeho duše. Vishous však proti své vůli dostává nové poslání, čeká jej osud, v němž pro Jane patrně nebude místo.

Slovensko

slovenský cover

Inkarceron (Inkarceron #1)
Catherine Fisher

10.5.2011
Ikar

Predstavte si väzenie, ktoré je také obrovské, že sú v ňom cely, chodby, lesy, hory, mestá a moria. Predstavte si väzňa, ktorý stratil pamäť, no je presvedčený, že pochádza zvonka – lenže väzenie je už storočia uzavreté a ušiel z neho zatiaľ len jeden jediný človek. Predstavte si dievča na panskom sídle, žijúce napohľad v sedemnástom storočí, hoci spoločnosť je ovládaná počítačmi a je v nej zakázaný čas. Je odsúdená na život s nechceným ženíchom a zapletená do plánu na atentát, ktorého sa desí, ale zároveň po ňom túži. Jedna je vonku, druhý vnútri. No obaja sú uväznení. A obaja túžia po slobode. Predstavte si Inkarceron…

Moje recenze

slovenský cover

Záblesk (Záblesk #1)
Alexandra Adornetto

10.5.2011
Ikar

Hoci sa v ospalom mestečku Venus Cove nikdy nič zvláštne nedeje, práve sem sú vyslaní traja anjeli – bojovník Gabriel, liečiteľka Ivy a neskúsená Bethany, aby plnili svoje poslanie na Zemi a postavili sa proti silnejúcim temným silám. Bethany je z trojice anjelov najmladšia a viac než silám Zla musí čeliť volaniu vlastného srdca, ktoré ju priťahuje k mladíkovi Xavierovi. Láska anjela k pozemskému chlapcovi však porušuje všetky zákony neba a ani nebesá nie sú nekonečne trpezlivé. Navyše sa v mestečku nečakane zjavuje tajomný študent a každému pripomenie, že nadprirodzené sily nebývajú len láskavé a dobrotivé. A čo je najhoršie, zálusk si robí aj na Bethany, ktorá sa tak ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

Moje renceze

originální cover

Krajina tieňov (Nesmrteľní #3)
Alyson Noël

30.5.2011
Slovart

Damen a Ever hľadajú protijed na látku, ktorá prúdi Damenovi v žilách a bráni im naplno prežívať ich nesmrteľnú lásku. Dozvedajú sa však hrozivú pravdu o tom, aký koniec čaká na duše nesmrteľných. Damen sa pokúša nájsť spôsob, ako oboch zachrániť pred nekonečnou temnotou Krajiny tieňov, zatiaľ čo Ever nachádza pomoc a porozumenie u sympatického mladého surfera menom Jude, vďaka ktorému sa bližšie zoznamuje s mágiou. Záhadný mladík ju veľmi priťahuje a jej láska k Damenovi je skúšaná viac, ako kedykoľvek predtým.

Svět

1.5.2011

I am Not Her by Janet Gurtler
Instructions for a Broken Heart by Kim Culbertson

2.5.2011

The Cellar by A.J. Whitten

3.5.2011

Bite Club (Morganville Vampires #10) by Rachel Caine
Divergent (Divergent Trilogy)by Veronica Roth
Illusions (Wings #3) by Aprilynne Pike
The Magnolia League (The Magnolia League #1) by Katie Crouch
Moonglass by Jessi Kirby
Princess for Hire: The Royal Treatment (Princess for Hire #2) by Lindsey Leavitt
The Throne of Fire (Kane Chronicles #2) by Rick Riordan
The Craving (The Vampire Diaries: Stefan’s Diaries #3) by Kevin Williamson, Julie Plec
Dead Reckoning (Sookie Stackhouse #11) by Charlaine Harris
Hard Bitten (Chicagoland Vampires #4) by Chloe Neill
Sixteenth Summer by Michelle Dalton
The Summer of Firsts and Lasts by Terra Elan McVoy
Hounded (Iron Druid Chronicles #1) by Kevin Hearne

8.5.2011

Popular by Alissa Grosso

10.5.2011

Die For Me by Amy Plum
Flawless by Lara Champan
What Happened to Goodbye by Sarah Dessen
Tempest Rising by Tracy Deebs
The Sweetest Thing by Christina Mandelski
Jane Jones: Worst. Vampire. Ever. by Caissie St. Onge

12.5.2011

Kane Richards Must Die by Shanice Williams

17.5.2011

Cryptic Cravings (Vampire Kisses #8) by Ellen Schreiber

18.5.2011

Dark Swan Storm Born Comic (Dark Swan) by Sea Lion Books, Richelle Mead

23.5.2011

Awaken by Katie Kacvinsky

24.5.2011

The Warlock (The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel #5) by Michael Scott
Blood Magic (The Blood Journals #1) by Tessa Gratton
Between Here and Forever by Elizabeth Scott
The Girl in the Steel Corset (Steampunk Chronicles #1) by Kady Cross
Something Deadly This Way Comes (Madison Avery trilogy #3) by Kim Harrison

30.5.2011

The Forgotten Locket (Hourglass Door Trilogy #3) by Lisa Mangum

31.5.2011

Starcrossed (Starcrossed #1) by Josephine Angelini
agic Slays (Kate Daniels #5) by Ilona Andrews
Deadline (Newsflesh #2) by Mira Grant
Nightspell (Mistwood #2) by Leah Cypess

Uff… ale že mi tahle soupiska dala zabrat. Je tu hned několik knih, které bych si ráda přečetla. Die For Me a Flawless už ke mně míří, jednu jsem měla předobjednanou, druhou jsem vyhrála. Myslím, že knihou měsíce je jednoznačně Divergent, o které všichni všude mluví a ze které bude film.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Taylor napsal:

    >Hounded… už je na cestě skoro dva týdny, začínám se bát, jestli Bookdepo neudělalo chybu, ale snad ne… :/

  2. Colleen napsal:

    >Jsem docela dost zvědavá na Divergent. Plánuju si ho koupit, pokud se mi ho teda do konce zkouškovýho nepodaří někde vyhrát 😀 (mizivá šance, páč jsem vždycky líná poskládat ještě nějaké ty extra vstupy) A spousta těch zahraničních knížek má pěkný obálky, budu se muset podívat, o čem jsou.

    Škoda, že ta Drbna není kreslená Japonkou, to bych pak i uvažovala o koupi, ale korejskou kresbu moc nemusím…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..