Posuď knihu podle obalu (21)

Název knihy: Divergent
Autor: Veronica Roth
Datum vydání: 3.5.2011

Anotace na Goodreads: V dystopickém Chicagu je společnost rozdělena do 5 frakcí, každá z nich se věnuje pěstování určité ctnosti – Candor (poctivost), Abnegation (nesobeckost), Dauntless (odvážnost), Amity (mírumilovnost) a Erudite (inteligence). Ano, takový je svět Beatrice Prior. Ve stanovený den každého roku si musí všichni šestnáctiletí vybrat jednu z frakcí, do níž budou patřit po celý svůj život. Beatrice se rozhoduje mezi tím, jestli zůstane s rodinou, nebo bude sama sebou – obojí mít nemůže. Takže si zvolí něco, co překvapí úplně všechny, včetně jí.

Během vysoce konkurenčního zahájení, které následuje, se Beatrice přejmenuje na Tris a snaží se zjistit, kdo je opravdu její přítel a kam do jejího nově zvoleného života vlastně zapadá románek s někdy fascinujícím a jindy vzteklým klukem. Jenže i Tris má tajemství. Takové, které se snaží udržet v tajnosti před ostatními, protože byla varována, že by mohlo znamenat smrt. Když ve své zdánlivě dokonalé společnosti odhalí narůstající konflikt, zjistí, že by její tajemství mohlo zachránit ty, které miluje… anebo ji zničit.

Můj názor: Další dystopie, říkáte si? Jo, s tímhle žánrem se prostě roztrhl pytel a jeden autor za druhým přichází se svou verzí dystopického světa. Některé jsou dobré, jiné už méně. Zrovna okolo téhle nové dystopické série se v knižním světě udělal pořádný humbuk. A já jsem prostě zvědavá. Už jenom proto, že práva na zfilmování byla prodána mnohem dřív, než se kniha vůbec dostala na pulty knihkupectví. Tomu se opravdu říká rychlost.

A obálka knížky? Ta je naprosto nádherná a já toužím mít knížku doma na poličce, abych ji mohla hypnotizovat. Tohle je přesně obálka knihy, které si prostě všimnete a ještě dlouho ji budete mít v hlavě. Na FB stránkách si dokonce můžete udělat test na to, do jaké sekce byste patřili. Já jsem si ho dělala a vyšlo mi, že bych patřila do frakce Dauntless (odvážnost).

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..