At Grave’s End

AtGravesEnd_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: At Grave’s End
Českýí název: Nenávist až za hrob
Knižní série: Night Huntress (Noční lovci)
Díl: třetí
Žánr: paranormálno, romance, erotika, magie, upíři, duchové, ghúlové
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Druhý díl skončil tak, že se z Cat a z Bonese stali muž a žena. Ano, manželé. Jenže nepodnikli žádný normální sňatek, ale přímo pokrevní, upíří. Prohlášení za muže a ženu. Doslova. Bez možnosti návratu či zrušení. Až do smrti. A vlastně i po ní. Bonesovi se podařilo odtrhnout z podvlády Iana a jak se ukázalo, jeho klan tvoří pěkné množství dalších upírů a ghúlů. Teď je Bones svým vlastním pánem. A Cat konečně dostala možnost seznámit se se svým otcem. Který by ji nejradši viděl mrtvou. Jako ostatně i další kupa upírů.

Třetí díl pokračuje ve stejně rozjetém tempu jako předchozí dva díly. Jak vyplynulo na povrch, Don, Catherin šéf, je ve skutečnosti její strýc a na dráhu zabíjení upírů se dal v momentě, kdy se jeho vlastní bratr v jednoho proměnil. Cat si se svým otcem ještě zažije krušné chvilky, než se ho konečně nadobro zbaví. Její matka už nebude taková potvora a dostane i několik opravdu vtipných chvil, kdy stíhá štěkat po všech okolo, nadávat Bonesovi a ještě si taky užije nějaký ten horizontální tanec.

Nakladatelství: Avon (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 352 (EN), 240 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 20.12.2008
Vydání v ČR: 13.2.2013

Datum četby:

Reakce bezprostředně po dočtení knihy:

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Já už ani pořádně nevím, co o téhle sérii ještě napsat a to mám ještě plno dílů před sebou. Už si s tím vychvalováním připadám naprosot ujetá. Už nevím, jak jinak říct, že jsem z knih naprosto odvázaná a že je to hlavně díky Bonesovi. Následující řádky vám jistojistě naspoilerují děj, takže číst jen na vlastní nebezpečí.

Setkáváme se s dalšími novými postavami. Mimo jiné více poznáváme samotného Mencherese. Hodně, hodně, opravdu hodně starého upíra, který se rozhodne uzavřít spojenectví s Bonesem. Tudíž každý, kdo patří pod něj, patří zároveň i pod Bonese a naopak. Kromě toho ještě Bones získá další sílu – jako by to bylo vůbec možné. Takže kromě toho, že dokáže létat (vážně, umí létat), najednou dokáže i číst myšlenky. Z čehož tedy Cat není zrovna dvakrát nadšená. Jak to tak vypadá, Bones si to rozdal s každou možnou i nemožnou ženskou na světě, které na Cat najednou vyskakují jak z krabičky. Do toho všeho se objevuje znovu Ian, Spade, Dave, Juan, Rodney a neskutečně otravný Tate.

Toho bych rozmázla okamžitě, protože mě v tomhle díle štval ještě víc než v tom předchozím. Pořád se divím, že se Bones dokázal tak držet. Já sama jsem Tatea v představách pozabíjela nesčetněkrát. A dokonce dojde i na postavu, kterou všichni dobře známe… ale vlastně neznáme. Vlada. Aka Drákulu. Nebylo by to ono, kdyby po našich hrdinech zase někdo nešel. A na scéně se objevuje jedna hodně zákeřná ženská, která si nedá pokoj, dokud je nesprovodí ze světa. Naprosto.

Opět akcí, hláškami a emocemi nabitá kniha. Přiznám se, že jsem u tohohle dílu strašně nadávala. Pochopíte, až si přečtete. A pokaždé, když jsem v textu uviděla jméno Patra, jsem si říkala, co jsem sakra zase provedla (mé jméno je Petra). Jeden určitý moment knihy vám vážně vezme dech a ten konec… uff.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Jan napsal:

    Velice se mi tato knížka líbila doporučuji předčíst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..