>Velikost XL: Kila navíc přibývají

>

český cover

Autor: Meg Cabot
Český název: Velikost XL: Kila navíc přibývají
Originální název: Size 14 is not Fat Either
Knižní série: Heather Wells Mysteries
Díl: druhý
Žánr: román pro ženy, detektivka
Věková hranice: 18+ (kniha je určena spíše staršímu publiku, sexuální scény)

Česká anotace: Bývalá popová hvězda Heather Wellsová se ve svém novém životě, v němž pracuje jako zástupkyně vedoucího koleje při New York College, docela dobře zabydlela. Přinejmenším ji tato kariéra nenutí, aby své ne zrovna podvyživené tělo halila do trapně obepnutých modelů. Dokáže se dokonce (jakžtakž) vyrovnat i s nadcházející svatbou svého bývalého snoubence a kolegy v oboru, o níž novináři hovoří jako o nejúžasnější svatbě celebrit za posledních deset let. Zato jí dělá starosti situace, k níž došlo v menze na její koleji – první den semestru tam totiž jedna z roztleskávaček ztratila hlavu. (I když je to vlastně trochu jinak, hlava je vlastně to jediné, co se z ní našlo, zato beze stopy zmizel zbytek jejího těla.)

Heather je obklopená hysterickými studenty, navíc se jí u dveří náhle objeví otec, jehož právě propustili z vězení, a její bývalý přítel ji bombarduje telefonáty, o které ona ani v nejmenším nestojí. A tak Heather s radostí využije příležitosti zahrát si znovu na detektiva. Pokud se jí díky tomu podaří na chvíli zapomenout na osobní problémy – a pokud jí v téhle situaci bude zase stát po boku ten úžasný soukromý detektiv, který je vlastníkem domu, v němž Heather bydlí –, tím lépe. Jenže stopa vraha vede našeho plnoštíhlého amatérského detektiva v sukních do značně temných míst. A pokud si Heather nedá pozor, mohla by se z tohohle dobrodružství stát její labutí píseň.

Nakladatel: BB/art
Počest stran: 312
Vazba: Vázaná
ISBN: 978-80-7381-187-7
Vydání v USA: 28.11.2006
Vydání v ČR: 12.2.2008

Moje hodnocení:

Moje hodnocení originální obálky:

Moje verze české obálky:

Datum četby: 2008, chvíli poté, co kniha vyšla, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jestli to s tím Cooperem nedá dohromady, tak mě trefí šlak.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knižní sérii jsem si oblíbila a to hlavně kvůli hlavní hrdince. Heather prostě umí velice dobře okomentovat nejen situaci v níž se nachází, ale i své momentální myšlenkové nesnáze. Líbí se mi, jakým pohledem se dívá na svět a vnímá lidi kolem sebe. Líbí se mi na ní, že si je sama sebou neustále nejistá. Líbí se mi, jak je zaláskovaná do svého „bytného“. Líbí se mi, s jakou vervou se pouští do řešení záhad. Prostě jí fandím. Takže vám už teď může být jasné, že mě i tahle kniha vážně bavila.

Zdá se, že práce Heather na New York College ještě neskončila. Nejen, že jí zase přidělili nového vedoucího, který se ani moc jako správný vedoucí nechová, ale ve školní jídelně byla v hrnci objevena hlava jedné z hlavních roztleskávaček fakulty. A Heather to rozhodně nedá spát. Její detektivní duch totiž nelze tak lehce umlčet, což by se jí také mohlo stát osudným, protože tentokrát je nepřítel nebezpečnější.

Já vám ani nevím, jak bych měla tuhle knihu vychválit. Jinak se na ni bude dívat člověk mladší, jinak člověk starší. Spíš si myslím, že kniha dobře sedne starším čtenářkám (mezi které se taky počítám). Je to počteníčko, které klidně zhltnete za jeden den, možná i jedno odpoledne. Meg si s tím prostě vyhrála a na začátcích kapitol se dočkáme úryvků písní naší hrdinky. Stejně tak tomu bylo i v první knize, že.

Příběh má několik zvratů, odhalení a překvapení. Utíká to pěkně svižně, bez zádrhelů. Objeví se několik vtipů a narážek. Vztah mezi Heather a Cooperem se začíná nejspíš i prohlubovat. Ale Meg vás pořád napíná a vy pořád netušíte, jak na tom vůbec jsou a jestli se někdy dají dohromady. Coopera jsem si taky hodně oblíbila a chápu jeho jednání a chování, ale ať už sakra něco udělá. Protože ten konec panečku, ten byl teda hodně překvapivý a že ještě hodně zamíchá kartami. Tak aby Cooper příliš dlouho nečekal, nebo mu Heather vyfoukne někdo jiný.

Knihu vám určitě doporučuju. Mně bavila a ráda jí dávám 5 hvězdiček. Naprosto zaslouženě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Freckles napsal:

    >Tuhle sérii mám taky moc ráda! Meg je jednoduše úžasná autorka 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..