Knihy měsíce – duben 2011

Tento měsíc byl pro mě poněkud náročnější a příští bude ještě víc, takže jsem toho ani moc nepřečetla…

The Initiation The Luxe The Beginning At Grave's End One Foot in the Grave Halfway to the Grave Demonglass Incarceron

Hitparáda

Nejlepší kniha
At Gave’s End (Jeaniene Frost)

Proč: Protože jsem se při čtení neskutečně bavila. Smála jsem se, uculovala, ale díky jistému momentu byla i strašně smutná. Nejlepší kniha měsíce.

Nejhorší kniha
Demonglass (Rachel Hawkins)

Proč: Někdy prostě knihu nemáte rádi. A to i přesto, že byste ji měli mít rádi, protože zase tak špatná není. Ale jak říkám, na mě tahle překombinovaná kniha prostě nepůsobila. Ze začátku jsem si ani nemohla vzpomenout na pár věcí z prvního dílu. To nejspíš o něčem vypovídá…

Největší překvapení
Zasvěcení (L. J. Smith)

Proč: Po přečtení Upířích deníků jsem ke knize nepřistupovala s vysokým očekáváním. Možná proto jsem byla velice mile překvapena. Kniha je vážně dobrá a úplně jiná než UD. Těším se na pokračování.

Největší zklamání
Demoglass (Rachel Hawkins)

Proč: Do pokračování Hex Hall jsem vkládala určité naděje a hlavně jsem doufala, že mě to konečně chytne. Při čtení jsem jen byla zklamaná vývojem a samotným pojetím situace. Bohužel jsem čekala něco víc.

Nejnapínavější kniha
One Foot in the Grave (Jeaniene Frost)

Proč: Takový vývoj události v druhé knize série NH jsem vážně neočekávala. O to víc se mi to líbilo a o to víc jsem byla napnutá jako struna a čekala jsem, co se stane.

Nejvtipnější kniha
Halfway to the Grave (Jeaniene Frost)

Proč: Jsem moc ráda, že se mi do rukou první kniha dostala. Rozhodně jedna z nejvtipnějších knih tohoto měsíce.

Nejromantičtější kniha
At Gave’s End (Jeaniene Frost)

Proč: Protože proto… kdybyste četli, pochopili byste, co mě k výběru téhle knihy vedlo.

Nejočekávanější kniha
Inkarceron (Catherine Fisher)

Proč: Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá. A rozhodně jsem nebyla zklamaná. Je tolik rozdílná od všech ostatních… Jsem zvědavá, co se stane v druhém díle a jestli budu stejně zmatená.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Night Huntress (Jeaniene Frost)

Proč: O sérii jsem věděla dlouho, ale až teď jsem se do ní pustila. Tato séie je však určena staršímu čtenářskému publiku. Já osobně bych knihy doporučovala lidem, kteří už překročili 20 let. Proč? Série je vážně, vážně sprostá a vážně, vážně hodně sexuální. To dospívajícímu publiku vážně nedoporučuju. Pár let si počkejte a pak se do knih pustěte.

Nejlepší cover knihy
Luxus (Anna Godbersen)

Proč: Nejkrásnější cover knihy tohoto měsíce. Mám slabost pro pompézně vyhlížející róby. I když si dost těžko dokážu představit, že bych ji měla mít na sobě.

Nejhorší cover knihy
Zasvěcení (L. J. Smith)

Proč: Já si prostě na ty poloviční tváře na obálkách nezvyknu.

Hrdinka měsíce
Cat (Night Huntress – Jeaniene Frost)

Proč: Protože se mi její osobnost zamlouvá. Už od mala věděla, že s ní není něco tak úplně v pořádku. A když se pak v šestnácti dozvěděla, co je vůbec zač, byla z toho řádně nešťastná. Ale i přesto se rozhodla sprovodit ze světa pár grázlů.

Hrdina měsíce
Bones (Night Huntress – Jeaniene Frost)

Proč: Bones. Bones. Bones. Chi ho mít doma. Zbožňuju na něm úplně všechno. Jeho britský nestoudný slovník, jeho přirozenou aroganci a sebejistotu, ale ze všeho nejvíc jeho lásku ke Cat. Vlastně Kitten…

Pár měsíce
Cat a Bones (Night Huntress – Jeaniene Frost)

Proč: Jejich vztah je prostě krásný. Když si Bones usmyslí, že něco dostane, tak to dostane. A Cat to s ním jenom vyhrála. Jejich vzájemná chemie je neskutečná. Myslím, že kdybych s nimi byla v jedné místnosti, vzduch by viditelně jiskřil. Oba dva se opravdu hluboce milují a jeden bez druhého nedokážou žít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..