Knihy měsíce – březen 2011

Chcete vědět, kolik jsem toho přečetla a jaké knihy byly ty nej…?

Linger Pretty Little Liars Mrazení Jonas The Battle of the Labyrinth The Titan's Curse The Sea of Monsters The Lightning Thief Where I Belong Haven Desires of the Dead Nightshade Modrá krev Odstíny Života Babe in Boyland

Hitparáda

Nejlepší kniha
Desires of the Dead (Kimberly Derting)

Proč: Protože jsem se na tuhle knihu tak strašně těšila a když to srovnám se všemi ostatními, které jsem za celý měsíc přečetla, musím říct, že šlo nejspíš vážně o nejlepší knihu. Jay faktor opět nezklamal.

Nejhorší kniha
Krásní mrtví: Jonas (Eden Maguire)

Proč: Už to tak bude. Ze všech knih byla rozhodně provedením nejslabší. Přesto knihu nezatracujte, myslím, že si svou cílovou skupinu najde. Je to prostě čtení na jedno odpoledne, na které brzo zapomenete. Já jsem bohužel na tuhle knihu už dost stará…

Největší překvapení
Bitva o labyrint (Rick Riordan)

Proč: Protože jsem si knihu opravdu užila a tuhle sérii doporučuju všem – mladším i starším. Možná vám bude chvíli trvat, než se do toho dostanete, ale pak to nebudete chtít pustit. Percymu neskutečně fandím.

Největší zklamání
Váhání (Maggie Stiefvater)

Proč: Do téhle knihy jsem vkládala naděje. Možná až moc. To, co z toho Maggie udělala se prvnímu dílu podobalo jen vzdáleně. Nebýt Isabel a Colea, bylo by to hodně slabé. A to říkám i přesto, že mám Sama ráda. Připadalo mi, jako by se z něj ve dvojce stal slaboch.

Nejnapínavější kniha
Odstíny života (Lucie Adamová)

Proč: Protože člověk vůbec netušil, co se stane na další stránce. Protože se tam bojuje. Protože se tam umírá. Protože tam jsou emoce. Protože je to prostě drsné… Jo a protože je tam Gabe 😀

Nejvtipnější kniha
Babe in Boyland (Jody Gehrman)

Proč: Rozhodně nejvtipnější kniha. Děj byl naprosto předvídatelný a přesto mě neskutečně pobavil. Doporučuju všem, kteří si nechtějí lámat hlavu nad tím, proč ten zabil toho a tamten pokousal támhletoho. Perfektní oddechovka.

Nejromantičtější kniha
Desires of the Dead (Kimberly Derting)

Proč: Jedním slovem – Jay faktor… I když to byla vlastně dvě slova… Jay, Jay, Jay… škoda, že takoví kluci jsou jen na stránkách knížek.

Nejočekávanější kniha
Odstíny života (Lucie Adamová)

Proč: Knižní debut nadějné české spisovatelky, kterou většina z nás zná, nebo o ní alespoň někde četla. Kniha se jí opravdu povedla a vy byste si ji měli jít v dubnu hned koupit.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Percy Jackson (Rick Riordan)

Proč: Kniha od knihy je to lepší a lepší. Už netrpělivě čekám na poslední díl a říkám si, že jsem po knihách měla sáhnout už dávno.

Nejlepší cover knihy
Roztomilé malé lhářky (Sara Shepard)

Proč: Seriál mám ráda, i kniha se mi líbila. A když spojili jedno s druhým, líbí se mi to ještě víc.

Nejhorší cover knihy
Moře nestvůr (Rick Riordan)

Proč: Ta zelená mi tam prostě nesedí. A navíc jako jediná kniha ze všech má červený nápis – divné. Červené nápisy nejsou nikdy moc dobré. Většinou až moc vybočují a neladí s celkem.

Největší crush
Gabe (Odstíny života – Lucie Adamová)

Proč: Ano, je přehnaně ochranářský a někdy až moc žárlivý a majetnický… ale čert to vem. TEAM GABE

Hrdinka měsíce
Isabel (Váhání – Maggie Stiefvater)

Proč: Tahle holka si toho užila víc než dost. A i když vypadá jako pořádná potvora a někdy se tak i chová, dokáže se zachovat správně a lidi okolo sebe podržet. Nebýt jí, kdo ví, co by bylo. Získala si mé sympatie.

Hrdina měsíce
Percy (série Percy Jackson – Rick Riordan)

Proč: Hodně jsem si ho oblíbila. Přestože se jako polobůh a potencionální hrdina narodil, do svého hrdinství spíš vyrostl a dospěl.

Pár měsíce
Jay a Violet (Desires of the Dead – Kimberly Derting)

Proč: Ti dva jsou jako dvě poloviny jednoho vajíčka. Jeden bez druhého nedají ani ránu a když jsou od sebe delší dobu odloučeni, cítí, že jim kousek chybí. Jejich vztah se mi moc líbí.

Tohle je tedy moje měsíční hitparáda. Řeknu vám, že se mi některé knihy vybíraly docela těžce. U některých jsem hodně uvažovala a měnila… až z toho vzešlo tohle.

btw Může se stát, že se vám některé obrázky tady na blogu nebudou objevovat. Včera mi photobucket vypověděl službu, takže jsem celý včerejšek napravovala škody. Není to ještě všechno hotové, takže mějte prosím chviličku strpení. Pokud ode mě máte jakékoliv obrázky přímo s mými odkazy (jako button, obrázek challenge, jiné buttonky), někde jsem už kódy opravila, takže si je můžete opravit taky, popřípadě si je stáhněte a někam sami nahrajte. Omlouvám se…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Stormy napsal:

    >Série The Body Finder sa nemôžem dočkať… ako som už spomínala na FB, brat mi obe vydané časti kúpil, ukázal mi ich i cez webku, a som z toho ešte viac na vetvy, ako by sa patrilo. Pevne verím, že to s tou angličtinou zvládnem. Sprvoti som si myslela, že pri Shiver to je moja chyba – že nerozumiem. Ale polku knihy som prečítala bez väčších problémov… asi ma nechytajú udalosti v strede knihy 🙂 Ktovie. Inak sa mi tvoja mesačná hitparáda veľmi páči, vždy sa pri nej pousmejem a pozdvihne mi náladu. A k počtu prečítaných kníh: AKO TO STIHAS POPRI PISANI BAKALARKY?! Syki, ty si jednoducho queen of books 🙂

  2. Syki napsal:

    >Stormy, já čtu po večerech, když mám dlouhou chvíli nebo když si prostě potřebuju odpočinout. Počítám, že přes duben a květen toho tolik nenačtu, protože se mi státnice a finiš bakalářky blíží.

    Těším se, až si začneš číst The Body Finder… pak to budeme muset všechno rozebrat a popovídat si o síle Jay faktoru 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..