Knihy měsíce – únor 2011

Trochu později, než jsem měla v úmyslu, ale přece!

Knihy, které jsem v únoru přečetla:

Leviathan Prom and Prejudice The Struggle The Iron Queen Delirium Nightshade The Demon Trapper's Daughter Angel The DUFF My Soul to Save

Hitparáda

Nejlepší kniha
The DUFF (Kody Keplinger)

Proč: Je to snad nejrozporuplnější kniha, po níž jsem zatím sáhla. Polovina lidí jí zavrhuje a nevidí v ní nic, druhá polovina ji zbožňuje a těší se na další podobnou knihu. Já patřím mezi ty, kteří si knihu naprosto zamilovali. Je úplně jiná než celá řada dalších knih. Je vážně, vážně, sprostá, plná sexu a nevhodného chování a přitom v sobě skrývá naprosto uvěřitelný příběh ze života. Už proto všechno ji mám TOLIK ráda. Abych pravdu řekla, takový ohlas na jednu knihu jsem od vás všech nečekala. Když člověk jednou o nějaké knize, které se někomu jinému moc nelíbila, prohlásí, že stála za to – najednou si ji chce přečíst plno dalších lidí. Na tolik emailů ohledně jedné knihy jsem ještě neodpovídala. Pro mě jednoznačně kniha měsíce.

Nejhorší kniha
Souboj (L.J.Smith)

Proč: Ale no tak, opravdu se musíte ptát? Eleno, ach Eleno, kdy ti konečně dají mozek? A Bonnie, myslím, že bys s tím svým psychouštvím měla vážně něco dělat.

Největší překvapení
Smečka (Andrea Cremer)

Proč: Prozatím mě žádný vlčí příběh tolik nechytnul jako právě tady tento. Jediné, co mě opravdu štve, je ten Shay. Tak sobeckého a pitomého kluka jsem dlouho neviděla. Ne, nemám ho ráda. Jednoznačně jsem TEAM REN a jestli neskončí s Callou, tak pro něj není dost dobrá.

Největší zklamání
Prom & Prejudice (Elizabeth Eulberg)

Proč: Její prvotina byla stokrát lepší a na mnohem vyšší úrovni, věřte mi. Od téhle knihy jsem nejspíš čekala až moc. Proto jsem jí po dočtení byla tolik zklamaná. Pořád se nemůžu donutit napsat na knihu recenzi, protože se chci vyvarovat momentu, kdy řeknu jak špatná tahle kniha byla. Možná, kdybych neměla starou klasiku tolik přečtenou a v podstatě vpálenou do paměti, užila bych si tohle dílko víc. Ale to jenom možná…

Nejnapínavější kniha
The Demon Trapper’s Daughter (Jana Oliver)

Proč: Na tuhle knihu jsem se hodně těšila. A rozhodně jsem nebyla zklamaná. Tak trochu z žánru YA knih vybočuje, ale i tak se mi líbí. Kniha byla plná zvratů. Člověk nevěděl, co se stane na další stránce. To mě neustále udržovalo ve stavu bdělosti. Jsem strašně zvědavá, co se bude dít dál a Beckovi prostě držím palce.

Nejvtipnější kniha
The Iron Queen (Julie Kagawa)

Proč: Konečně! Konečně mi Puck vážně přišel vtipný! V prvních dvou dílech se mi jeho vtipy zdály hodně nucené a místy docela ujeté. Ale teď můžu s klidným srdcem říct, že Puck je opravdu vtipný.

Nejnudnější kniha
Prom & Prejudice (Elizabeth Eulberg)

Proč: Ne, chtělo to být vtipné, ale nebylo. Bylo to místy pěkně trapné. Dokonce to svou trapností trumflo i Souboj.

Nejromantičtější kniha
Angel (L.A. Weatherly)

Proč: Objevila jsem romantiku tam, kde jsem ji vážně nečekala. Sice to bylo místy dost přitažené za vlasy a trošku divné, přesto to bylo hodně romantické. Vztah mezi Alex a Willow je hodně zajímavý. Pořád čekáte, kdy se konečně dají dohromady a když k tomu dojde, líbí se vám to tak, že se u toho přihlouple uculujete a říkáte si, proč k tomu nedošlo už nějakých 50 stránek dříve.

Nejočekávanější kniha
Delirium (Lauren Olvier)

Proč: Byla slavnější dřív než vůbec vyšla. Všichni všude psali, jak to bude super kniha. No, pro někoho super určitě byla, pro mě už tak ne. Přesto jsem ráda, že ji mám doma. A už se těším na to, až budu mít v knihovničce vedle sebe všechny tři díly. Jen doufám, že to všechno dobře dopadne, protože stačilo mi, jak strašně mě nakrknul ten konec jedničky.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Leviatan (Scott Westerfeld)

Proč: Série Oškliví mě prozatím minula a ani nevím, jestli se mi do ní vůbec chce. Ale když jsem dostala možnost přečíst si jeho další sérii, využila jsem jí a jsem za to ráda. Sice nebylo všechno stoprocentní a Deryn mi pila krev… ovšem na druhý díl se těším.

Nejlepší cover knihy
Smečka (Andrea Cremer)

Proč: Protože je ta obálka naprosto úžasná a dechberoucí. Calla na obálce vypadá vážně dobře a ta lilie mě nutí pousmát se, protože jde o připomínku Rena a to se mi líbí. A jestli spolu vážně neskončí, tak to dám Andree v recenzi pěkně sežrat,

Nejhorší cover knihy
Souboj (L.J. Smith)

Proč: Opět jedeme ve stejných kolejích – podivná půlka ksichtu. To už i ten první díl měl lepší cover.

Největší crush
Ren (Smečka – Andrea Cremer)

Proč: Přitahuje mě. Dává najevo svou mužnost a nebojí se přejít do… uhm… útoku. Je pekelně sexy a je si toho vědom. Je rozený vůdce a dokáže si sjednat pořádek a vést ostatní. Svými city ke Calle se netají, i když ona je přehlíží (hloupá holka). Ren je prostě pořádný chlap – alfa.

Hrdinka měsíce
Riley Blackthorne (The Demon Trapper’s Daughter – Jana Oliver)

Proč: Líbí se mi na ní, že je rozhodnutá pokračovat v otcových šlépějích a i když se k ní ostatní lovci chovají pěkně hnusně, stále se drží a bojuje. Hodně si toho užila a nejspíš ještě i užije a já doufám, že si jednou k Beckovi najde cestu, protože by z nich mohl být skvělý pár.

Hrdina měsíce
Alek (Leviatan – Scott Westerfeld)

Proč: Alek se dokázal vzchopit a začít bojovat. Není mu jedno, co se děje a v nouzi pomůže i nepřátelům, i když ví, že by neměl. Dává všanc svůj život i budoucnost, aby ochránil sobě blízké. To z něho v mých očích dělá pravého hrdinu.

Pár měsíce
Bianca a Wesley (The DUFF – Kody Keplinger)

Proč: Ti dva by nemohli být víc rozdílní a přesto jsou si podobní. Každý si s sebou neseme své problémy a každý se s nimi pereme, jak nejlépe dokážeme. Ne vždycky se nám daří všechno, na co sáhneme… Oba dva jsem si i přes jejich chyby zamilovala a držela jsem jim palce celou dobu. Přála jsem si, aby všechno dopadlo dobře a oni pochopili, že by měli být spolu. Navíc chemie mezi nimi byla úžasná. Už teď se těším na SHUT OUT od Kody. Mám pocit, že nevydržím čekat.

Doufám, že jste si mou měsíční hitparádu užili a že jsem vás případně nalákala na nějakou z uvedených knih. Zítra se můžete těšit na sumarizaci února a plno mých doprovodných kecíků 🙂

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

10 Responses

  1. Kath napsal:

    >Páni, tolik knih bych za měsíc nepřečetla, ani kdybych chtěla. 😀 Z tech všech se chystám přečíst hlavně smečku. A souhlasím s tebou, ta obálka je vážně povedená 🙂

  2. Ilča napsal:

    >Mám ty upíří deníky číst? Jedna kámoška řiká že jsou dobrý, druhá že ne…Stojí to vůbec za to, to číst? 😀

  3. Syki napsal:

    >Kath: Na Smečku v češtině se ještě chystám a jsem docela zvědavá, jestli mě Ren chytne ještě víc 😀

    Ilča: Upřímně, já bych Ti řekla ne. Dívám se na ty knihy z pohledu člověka, který už toho hodně přečetl a kterému se ty knihy zdají prostě praštěné. Pokud jsi četla alespoň Twilight, tak sama poznáš rozdíl -> UD jsou fakt nic moc. Na druhou stranu zase chápu lidi, kterým se ta knižní série vážně líbí.

  4. Freckles napsal:

    >Páni. Před 15 minutama jsem dočetla Smečku a v nejbližší době plánuju recenzi zaměřenou na ,,ach proč ne Ren, proč Shay?" A já myslela, že budu sama 😀

  5. Syki napsal:

    >Freckles: Takže TEAM REN? 😀 Jestli jo, pak vítej do klubu! 😀

  6. Nikki napsal:

    >The Demon Trapper's Daughter a Smečku si prostě musím přečíst … Přidávám si to do svýho nekonečnýho seznamu knih co chci přečíst :D:)

  7. Judit napsal:

    >Teším sa na Nightshade, už to mám doma v slovenčine a úprimne, práve si ma ešte viac navnadila na Prom and Prejudice 😀 Neviem, ale v poslednej dobe si všímam, že máme skoro úplne rozdielne názory na knihy (viď DUFF – pre mňa jedno obrovské sklamanie bez hlavy a päty a Lonely Hearts Club som ani nebola schopná dočítať), takže ak to pôjde podľa mojej schémy, mám sa ohľadom P&P na čo tešiť 😀
    Inak na VD som ani prvotne neplánovala plytvať svojim časom a k Leviatanovi sa asi tiež nedokopem takže si asi v najbližšej dobe prečítam jednu z vašich nespočetných recenzií a budem to považovať za vybavenú vec 🙂

  8. Syki napsal:

    >Nikki: TDTD doporučuju, fakt. Já mám lovce (i když tady bychom to možná mohli přeložit i jako chytači, ale zní mi to děsně blbě) démonů moc ráda. A tady je příběh vyprávěný z pohledu Riley a Becka a Beck je dooost dobrý! A Smečka už brzo vyjde i u nás a za investici stojí. Hlavně ten Ren teda.

    Judit: Já musím mít vždycky tu správnou náladu. U čtení The DUFF a LHC jsem měla tu správnou náladu a vážně mě to bavilo. Ovšem první díly Iron Fey mě nijak nebraly, s třetím dílem to už bylo lepší a na čtvrtý se těším neskutečně, protože tam bude hodně Ashe! VD je hodně rychlé čtení a baví mě na to psát recenze. Už teď se těším na Školu noci a jak na to budu psát recenzi 😀 Po Leviatanovi bych nejspíš taky sama nesáhla, ale na druhou stranu jsem z podivných důvodů sáhla i po Tajemství nesrmtelného Nicolase Flamela a jak se mi ta série líbí.

  9. Anonymous napsal:

    >syki, nevíš kdy u nás vyjde the demon trapper's daughter?

  10. Syki napsal:

    >Kniha v originále teprve v únoru vyšla ve světě, takže pochybuju, že by v blízké době po ní sáhlo nějaké české nakladatelství. Ovšem nikdy neříkej nikdy a pokud budeme na nějaká apelovat, třeba knihu u nás brzo vydají 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..