>Waiting on Wednesday (7)

>

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine.  Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Upozornění: Pokud jste nečetli první díl, nečtětě anotaci druhého, protože vám toho hodně naspoileruje. 

Demonglass
Rachel Hawkins

Sophie Mercer si myslela, že je čarodějnice.

To byl vlastně důvod, proč byla poslána do Hex Hall, reformní školy pro delikventní Prodigia (aka čarodějky, měňavce a víly). Ale to bylo předtím, než odhalila rodinné tajemství a také to, že kluk, do kterého se zamilovala, Archer Cross, je agentem The Eye (Oka). Skupiny usilující o zmizení Prodigií z povrchu zemského. 

Ukázalo se, že Sophie je démon, jedním ze dvou na celém světě – tím druhým je její otec. Co je horší, má najednou sílu, která ohrožuje životy těch, které miluje. Což je důvod toho, proč se Sophie rozhodne jít do Londýna podstoupit proces Odstranění, který zničí její moc.

Ale jakmile tam Sophie dorazí, objeví něco šokujícího. Její noví přátelé? Jo, ti jsou taky démoni. A vypadá to, že je někdo pro jejich sílu v tajnosti verbuje a určitě ne pro nic dobrého. Mezitím se The Eye rozhodlo ulovit Sophie a používají pro to i Archera. Ale ona k němu už přece nic necítí. Nebo ano?

Pokračování Hex Hall by mělo vyjít 1.3.2011 a já chci vědět, jak tahleta děsně klišoidní kniha bude pokračovat. První díl série u nás v češtině vyjde v prosinci 2011 a vydání překladu druhého dílu se chystá na duben následujícího roku. Těšte se.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..