>V únoru 2011 vychází

>

Přináším vám další seznam knih, které tento měsíc vycházejí u nás i v zahraničí. Pokud je u knih uvedené přesné datum vydání, jde o předpokládaný termín vydání, který se ve skutečnosti může lišit. Například Váhání mělo původně vyjít 28.2. a Crescendo zase 21.2. Momentálně stránky obou nakladatelství ukazují datum vydání 15.2. Takže kdo ví, kdy knihy v knihkupectví vážně najdete…

Česko

český cover

Zasvěcení (Tajný kruh #1)
L.J. Smith

7.2.2011
CooBoo
Cassie je donucena se přestěhovat ze slunné Kalifornie do ponuré Nové Anglie a stále touží po svém starém životě. A to přesto, že cítí zvláštní spřízněnost s hrozivou skupinkou teenagerů, kteří terorizují její školu. Po zasvěcení do klanu čarodějek, které už po staletí ovládají New Salem, se stává součástí Tajného kruhu, opojného a smrtelně nebezpečného zároveň.

český cover

Váhání (Vlkodlaci z Mercy Falls #2)
Maggie Stiefvater

15.2.2011
Argo
Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit… Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?

český cover

Crescendo (Zavržený #2)
Becca Fitzpatrick

15.2.2011
Egmont
Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.

Moje recenze na knihu

český cover

Kdo jiný než ty (Gossip Girl prequel)
Cecily von Ziegesar

16.2.2011
BBart
Jak to všechno začalo Než si Blair podmanila Constance Billard, než Serena zmizela na internátní školu a než Nate vstoupil mezi ně… Vítejte v New York City v Upper East Side, kde já a moji kamarádi obýváme ohromné byty na Páté Avenue a docházíme do těch nejlepších soukromých škol, jaké na Manhattanu stojí. Jsme chytří, zdědili jsme dokonale krásné tváře, oblékáme šaty vašich snů a víme, jak dobře rozjet večírek. Nemůžeme za to – už jsme se takoví narodili. Náš příběh začíná trojicí nerozlučných, okouzlujících přátel.

český cover

Glee – Jak to začalo (Glee #1)
Sophia Lowell

28.2.2011
CooBoo
Všichni fanoušci Glee pozor! Tahle knížka je oficiální „prequel“ k seriálu! Každé velké vystoupení potřebuje zahřívací kolo – chcete vědět, co se dělo, než Glee převzal pan Schuester? Kdy si Rachel poprvé uvědomila, že Finn je víc než jen natvrdlý fotbalista? Jak začal tajný románek Pucka a Quinn? A jak Glee fungovalo, než získalo pořádného vůdce? No upřímně, zrovna jim to neladilo… Připravte si Zlaté hvězdy a šplouchy – je čas zjistit, co se stalo, než tahle úžasná show začala!

Slovensko

slovenský cover

Nočný tieň (Nočný tieň #1)
Andrea Cremer

22.2.2011
Ikar
Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať…

Rozhodne sa počúvnuť hlas svojho srdca a riskovať, že stratí všetko? Obetuje hoci aj život pre zakázanú lásku, alebo sa radšej podriadi predurčenému osudu?

slovenský cover

Glee – Začíname (Glee #1)
Sophia Lowell

24.2.2011
Ikar

Na McKinleyho strednej škole to vrie. Študentov rozdeľujú rozličné mimoškolské aktivity, ich vlastná hierarchia a neľútostné vzájomné súperenie. Nad spevákmi z Glee klubu suverénne víťazia šarmantné roztlieskavačky a futbalisti. Už-už to vyzerá, že súbor zanikne, keď do riaditeľne vtrhne drzá, zato inteligentná a nadaná študentka. Rachel Berryová je dcéra dvoch otcov gayov. Možno ju inšpiruje aj jej netradičná rodina – túži byť čoraz lepšia, výnimočnejšia, originálnejšia. Jej rozhodnutie oprášiť dávnu slávu Glee však naráža na tvrdý odpor. V hre je totiž nielen prestíž športovcov, ale aj peniaze, o ktoré by ostatné kluby nerady prišli. Do pavučín intríg sa zamotávajú najväčší bojovníci – láska totiž nalomí aj tých nazapálenejších!

Svět

Knihy, které tento měsíc vycházejí v zahraničí a které upoutaly můj zájem.

1.2.2011

Haunted (Dreaming Anastasia #2) – Joy Preble
The Iron Witch (The Iron Witch #1) – Karen Mahoney
Delirium (Delirium #1) – Lauren Oliver
The Demon Trapper’s Daughter (The Demon Trappers #1) – Jana Oliver
The Trust (Secret Society #2) – Tom Dolby

8.2.2011

Cloaked – Alex Flinn
Cryer’s Cross – Lisa McMann
Where I Belong – Gwendolyn Heasley
Father of Lies – Ann Turner

15.2.2011

Desires of the Dead (The Body Finder #2) – Kimberly Derting
Angelfire (Angelfire #1) – Courtney Allison Moulton
Secrets and Shadows (13 to Life #2) – Shannon Delanny
Outside In (Inside Out #2) – Maria V. Snyder
Foreign Exchange (Glee #2) – Sophia Lowell
One Hundred Candles (Past Midnight #2) – Mara Purnhagen

17.2.2011

Babe in Boyland – Jody Gehrman

21.2.2011

Haven – Kristi Cook
Darkest Mercy (Wicked Lovely 5) – Melissa Marr
A Touch Mortal – Leah Clifford
Darkness Becomes Her (Gods & Monsters #1) – Kelly Keaton

5 únorových knih v angličtině už mám objednaných, 3 už mám doma. Z českých překladů zvažuju koupi obou dvou dílů Zavrženého… Uvidíme, jak to nakonec dopadne 🙂 Každopádně už teď je mi jasné, že únor bude na utrácení za knížky zlomový 😀

Poznámka: Anotace jsou převzaty ze stránek nakladatelství. U zahraničních vydání se dostanete na anotaci knihy na Goodreads, když kliknete na obrázek knihy. Český cover Glee změním, jakmile objevím českou obálku.

EDIT: Český cover Glee doplněn

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..