Posuď knihu podle obalu (9)

Název knihy: Smečka (Nightshade)
Autor: Andrea Cremer
Datum vydání: v ČR duben 2011 (10.11.2010)

Česká anotace: Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka: je rozená bojovnice, navíc vede smečku Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Když v horách narazí na lidského mladíka napadeného medvědem grizzly, nezaváhá a zachrání ho.

Poté se zadívá do jeho očí a začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. Je možné, že by se mohla svému předem určenému osudu vyhnout? Co by v jejím v životě mělo být na prvním místě: slepá oddanost pravidlům, anebo láska? A opravdu mají pravidla, na kterých tak lpí, zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela? První díl celosvětově úspěšné, akční, napínavé romantické série.

Můj názor: Tuhle knížku jsem si koupila před měsícem v Polsku, protože jsme tehdy neměli potvrzené, jestli to u nás vyjde v češtině. A ono nakonec vyjde. Teď v dubnu. Na Slovensku Nočný tieň vychází tento měsíc. Já jsem se k této knize konečně odhodlala a pustila se do čtení. Jde mi to pomaleji než knihy v češtině a angličtině, protože už na psanou polštinu nejsem zvyklá, navíc přímá řeč se u Poláků značí jinak… žádné „“, takže chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostala. Ale musím říct, i přesto že nemám zrovna vlkodlačí/vlčí příběhy v lásce, je to docela dobré – prozatím, ještě jsem nedočetla. Než jsem začala číst, nechápala jsem český název knihy. V originále je to Nightshade, přeloženo do češtiny Nočný stín, proto to mají Slováci jako Nočný tieň… No, my máme Smečku. Ale docela mi to dává smysl. Jsem zvědavá, s jakým překladem přijdou  na Wolfsbane (druhý díl). Necháme se překvapit. Obálka mi ale učarovala. Když tu knihu držíte v ruce a podíváte se na ten obrázek, úplně vás to vezme… fakt.

Omlouvám se, že svůj PKPO příspěvek publikuju později, než u mě bývá zvykem. Ale není to tak dlouho, co jsem se dopravila domů z téměř dvoudenního hlídání neteře a můj mozek se ještě ze žvatlací fáze plně nepřeformuroval do té dospělejší. Ještě teď mi polovina mozku jede na „ťap, ťap, mňam, mňam,  jdeme číííst, co to jeeee“ vlně. Ve večerních hodinách postnu jednu velice zajímavou věc, tak se nezapomeňte podívat.

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Luu napsal:

    >My máme myslím Wolfsbane ako Prekliatie vlkov 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..