PinkMuffin@BerryBlue

český cover

Autoři: Hortense Ullrich, Joachim Friedrich

Originální název: PinkMuffin@BerryBlue, Betreff: IrrLäufer
Žánr: dívčí román
Česká anotace: On si říká BerryBlue.

Ona si říká PinkMuffin.

On roznáší koláče a dorty v kavárně rodičů.

Ona je rebelka z lepší společnosti.

Ti dva nemají vůbec nic společného. Až jednoho dne přijde na adresu PinkMuffin omylem email od někoho jménem BerryBlue a odstartuje smršť událostí. BerryBlue jde do vazby za špionáž v kosmetické laboratoři. PinkMuffin najme jednoho šíleného soukromého detektiva a s kufrem plným ponožek odletí do Anglie. A příběh začíná nabírat obrátky…

Nakladatel: BBart
Počet stran: 215
Vazba: Vázaná
ISBN: 978-80-7381-251-5
Vydání v Německu: 28.2.2007
Vydání v ČR: květen 2008
Moje hodnocení:

 
 


 
 
 

Moje hodnocení originální obálky:
 
 
 

Moje hodnocení české obálky:

 
 
 
Datum četby: 2008, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jo, tak to si už nepamatuju…

Oficiální stránky knihy

Můj názor (obsahuje spoilery):
Upřímně, už si děj knihy nijak zvlášť nepamatuju. Tedy ano, hlavní dějovou linku ano, ale ten zbytek mi nějak splývá. Každopádně si pamatuju, jak jsem tuhle knihu objevila v knihkupectví a po přečtení zadní části obalu jsem ji musela mít, aniž bych věděla, jestli je dobrá nebo ne. A co si budeme říkat, ten český obal je povedený.

Normální anotace uváděná na českých stránkách toho moc nepozradí, proto jsem vám opsala text z vnitřní strany obalu knihy. Pamatuju si ale, že mě kniha bavila. Není to nic světoborného, ale při čtení se zasmějete. Kniha se dá přečíst na jeden zátah. Je psaná emailovým stylem obou hlavních hrdinů a některé reakce stojí vážně za to. Doporučuji všem, kteří nemají co číst, nebo se chtějí něčím lehčím odreagovat. Jestli na knihu narazíte v knihovně, půjčte si ji, nemyslím si, že byste litovali.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. *Emmgirl* napsal:

    >Ahoj, nevím, kam bych se s tímhle problémem měla obrátit a jelikož jsem nepochodila ani na internetu, kde jsem o tom něco hledala, napadla jsi mě ty, snad nevadí.

    Včera a dnes jsem v některých knihách (na jejích stranách – jak jednotlivých, tak na horní straně, která je vytvářena právě těmi stránkami, když je kniha zavřená) objevila malé, milimetrové hnědé broučky, což mě vyděsilo, tudíž bych se ráda zeptala, jestli nevíš, o jakou havěť se jedná, proč a jak se tam dostala a hlavně jak se jí zbavit a předcházet tomu, aby se objevila i jinde. Jsem z toho špatná, jelikož je tam nechci a nechápu, proč a jak se tam objevili.

  2. Syki napsal:

    >Páni, poradna 😀

    S tímhle díky bohu zkušenost nemám, ale vím, že když jsem pomáhla vyklízet jednu hodně starou knihovnu, tak tam nějakou podobnou havěť měli. A ti broučci listy knih nějak okousali nebo já nevím, něco tomu provedli? Mohlo by jít o nějaký druh, který se živí dřevem, nebo vůbec letí na "knižní materiál". A jak se tam dostala… to záleží na místě, kde ty knihy skladuješ. Chtělo by to nejspíš všechny knihy odtamtud vytáhnout a zkontrolovat jak knihy, tak i to místo, kde je máš. Jestli třeba odněkud ti broučci nelezou. Zkusila bych ty broučky z knih odstranit nejspíš nějak jemněji hubkou a jestli jsou stránky knih vlké, zkusit je vysušit.

    Nejlepší skladování knih je někde ve vyšším prostoru, dobře větraném a nejspíš i dále od stěny, aby třeba někdy nenavlhly. Nejlepší na to jsou samozřejmě uzavřené knihovničky, kde se na ně nepráší.

    Taky mě napadlo, jestli to třeba nebudou nějaké larvy něčeho. Pochybuju, že se moli pouští do knih, ale možné to je. Už existují tak divné druhy, že můžou rozežrat všechno.

    Jak říkám, může to být cokoliv. Pokud to knihám nenadělalo větší škodu, zkusila bych je odstranit, uklidit místo, kde knihy máš a namátkově ho kontrolovat, jestli se třeba neobjeví znovu.

  3. *Emmgirl* napsal:

    >Moc děkuju za pomoc, určitě je všechny zkontroluju. 🙂
    Díkybohu to jsou vesměs knížky, které jsem nedávno (bude to asi tak půlroku?) četla, takže jsem je ještě nestačila přidat k ostatním (takže v těch zbylých by to snad *prosím,prosím* být nemuselo. Ty jsou zavřené v posledním fochu skříně, takže se na ně nepráší)a mám je stále ''vystavené'' u stěny na pořadačích v pokoji, takže.. Jinak právě, že je nikde jinde nevidím (na stěně nebo tak), jsou čistě jen v těch knížkách (měla jsem v ruce tři a ve dvou jsem nějaké našla), tak doufám, že to bude jen v těch třech. Nepřežila bych, kdyby byly zničené všechny, jelikož ani nemám páru, jak a čím je vyčistit.. 🙁 Ale zkusím to nějak, protože ty knížky nechci vyhodit, byla by to hrůza. :/

    A jinak nejsou vlhké a ty broučci se pohybují, takže by to larvy být neměly. Ach jo, snad to půjde a nebude to ve všech. 🙁

    Nevíš, jak by se toho šlo zbavit a čím? Nějaký postřik, nebo tak?

    Stejně ještě jednou moc děkuju, nějak to zkusím! 🙂

  4. Syki napsal:

    >Jestli myslíš postřik na ty knihy, tak to bych raději nezkoušela. Ty postřiky mají v sobě různá svinstva a knihu samotnou by to mohlo škaredě poškodit. Já bych je vážně zkusila nějak setřít hubkou a tu pak omýt ve vodě, nebo setřepat do záchodu a spláchnout. A pak bych možná zkusila stránky lehce vyfoukat, na ten nejznižší level a v dostatečné vzdálenosti, abys je ještě nesežehla 😀 😀

    Těžko říct, co to je za hmyz. Možná sis to přinesla přímo při koupi těch knih a teprve teď se to vylíhlo. Někteří knihprodejci skladují knihy strašně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..