My Soul to Save

originální cover

Autor: Rachel Vincent

Originální název: My Soul to Save
Knižní série: Soul screamers
Díl: druhý
Žánr: urban fantasy, banshee, smrťáci, démoni
Anotace na Goodreads: Když Kaylee Cavanaugh křičí, někdo zemře.

Takže když dospívající popová hvězda Eden zkolabuje na jevišti a Kaylee nezačne naříkat, ví, že je tady něco až smrtelně špatně. Nemůže zpívat pro někoho, kdo nemá duši.

Poslední věc, kterou teď Kaylee potřebuje, je ulívat se ze školy, porušovat zákaz vycházek jejího otce a podrobovat loajálnost jejího až-moc-sexy-na-to-aby-byl-skutečný přítele zkoušce. Ale naivní dospívající obchodují se svou duší: výměnou za skvělý život plný slávy a bohatství a pozdější bytí v Netherwoldu (podsvětí) – důsledek svých činů nemůžou chápat.

Kaylee to nemůže nechat jen tak, i kdyby to znamenalo, že při záchraně jejich duší dá všanc tu svou…

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 279 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 15.12.2009
Vydání v ČR: nevyšlo

 

Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Promo ke knize 

 
 
 

Datum četby: 2 dny, únor 2011, v angličtině

 

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Oj, oj, snad bude další díl lepší…

 

Oficiální blog autora
 

 

Můj názor (obsahuje spoilery):
Abych pravdu řekla, jsem touhle knihou hodně zklamaná. Jsem naiviní, když očekávám, že pokračování bude stejně skvělé jako díl první. Někdy to tak prostě není. My Soul to Save je díl série, který bych si ráda nechala ujít. Vůbec by mi nevadilo, kdyby nebyl, vážně. Což mě mrzí, protože teď mám obavy zkusit číst díl třetí, abych nebyla ještě víc zklamaná. Ale zase si říkám, že u jiných sérií mě chytnul až druhý díl, takže proč v započatém čtení nepokračovat?
Co mě na knize tak zklamalo? Příběh. Kaylee a Nash jsou na koncertě jedné popové hvězdy, na který se dostali díky Todovi, našemu oblíbenému smrťákovi. A ta se najednou při svém výstupu doslova na jevišti složí. Kaylee cítí, že za chvíli začne zpívat její duši… jenže z ní nakonec nevyleze ani hláska. Popová hvězda totiž žádnou duši nemá. A jak se později ukáže, není jediná mladistvá slavná bez duše… Tady se rozjíždí naše hlavní zápletka.
Tod zjistí, že jeho bývalá láska Addie také zaprodala svou duši démonům. Hodinky života jí tikají až nebezpečně rychle a během pár dnů zemře. A tak Tod přemluví Kaylee (a tím pádem i Nashe), aby mu pomohli zachránit její duši. A přestože to bude hodně nebezpečná jízda, co Kaylee udělá? Kývne na to. Protože to je prostě Kaylee. Její potřeba zachraňovat od prvního dílu nejspíše vzrostla. To je věc, která se mi na ní líbí a kterou zároveň docela nesnáším. Nechce jen nečinně přihlížet, jak někdo další zemře a chce prostě pomoct. Na druhou stranu se plete do věcí, kterým vůbec nerozumí a zbytečně riskuje svůj život.
Možná to vyzní špatně, ale bylo mi upřímně jedno, jestli Addie zemře bez své duše a zbytek svého posmrtného života stráví v očistci… a ještě víc mi bylo fuk, že totéž nejspíš čeká i její sestru. Bylo. Mi. To. Jedno. A to je docela špatné, když uvážíte, že mám jako čtenář hltat stránku za stránkou, abych zjistila, jestli se jim jejich Mission Impossible podaří. Má raconální část si neustále říkala, že si to ta holka zaslouží. Ano, měla pro svůj čin své důvody, které by ji mohly omlouvat… Ale já jsem si stejně říkala, že si za to může sama, tak ať se s důsledky vypořádá a přestane skuhrat. Vždyť měla všechno, za co svou duši zaprodala, ne? A najednou zpytuje svědomí, protože nechce zemřít. Blah blah blah. Dej pokoj, ať už to máme rychle za sebou.
Vzato kolem a kolem si myslím, že tenhle díl byl sepsán hlavně za účelem seznámení nás se světem Netherworldu. Pro větší pochopení způsobu smrti, důležitosti duše, obyvatelích podsvětí a schopností banshee. Jen si myslím, že se to mohlo celé nést na jiné linii příběhu. Uvidíme, jak si povede díl třetí a jak se mi bude či nebude líbit.
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Eviřenka napsal:

    >Pravda…:-D Kaylee má tak trochu Harry Potterovskej komplex…. no nic. Jdu číst. Těším se na Toda.. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..